2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cantunc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 252
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 155,734
Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Unutmadan yazayım pazar günleri toplum taşım araçları seyrekleşiyor.Duraklarda biraz fazla beklemeniz gerekecek.Hatta Roma'da otobüsler çalışmıyor bile denebilir.Dükkanların çoğu kapalı.Özellikle Prag'ta para bozdurmak zorunda kalırsanız 1e.18 koruna ediyor.
Pragtan yola çıktık Avusturya sınırına kadarki otoyol ilkellik örneği.Hoplaya zıplaya yol aldık.Avusturya sınırında 8.50 e.verip bu sefer Avusturya Viyneti aldık.Cama yapıştırdık.330 Km.Sonra Viyana'ya varmış olduk.Kampın adı;Camping Neu Donau. Kampın karşısındaki metro durağından şehir merkezine ulaşıyorsunuz.

Etiketler

Viyana,Amsterdam kadar şirin,Roma kadar tarihi olmasada görkemli yapıları ile ilgi çekici bir şehir.Şehir merkezinden kalkan 1 ve 2 no.lu tranvaylar ile şehir turu yapabilirsiniz.2 günlük bilet alıp 12 e.öderseniz bütün şehri in bin yapıp dolaşabilirsiniz.Sarayları,Katedralleri ve büyük parkları ile Avrupanın gezilecek yerlerinden biri.
Avrupada yeme içme işine gelince.Restoran veya cafelerde içeceğinizi ve yiyeceğinizi dış mekanda,iç mekanda veya alıp gitmek gibi seçeneklerde farklı fiyat uygulaması var.En ekonomiği alıp yandaki parkta yemek oluyor.
Lezzetlere gelince hiç birinin bizim damak tadıyla alakası yok.Çin yemekleri en yenebileceklerden.Birde malum Mc Donald'lar.Yunanistandaki dolmakinin bile bizimki ile alakası yok.

Yazım boyunca sadece 2 fotoğraf yayınladım..Binlerce kişi geziyi takip etti.Demekki bilgi ihtiyacı var..Gezenler,fotoğrafın yanısıra gezeceklere somut bilgi aktarın.Cehaletin acısını yollarda çok çektim.Geçen yıl Kotor'da kamp yeri ararken,bulduğumu sandığım bir kamp yeri için bir İtalyan karavancı beni ikaz etti oraya gitme senin karavan oraya uygun değil dedi.Çünkü adamların karavan siteleri o kadar detaylıki hangi ebattaki karavanın hangi kamp yerine sığacağını bile yazıyor.
Oranın buranın fotoğrafı görsellik olarak iyide bana bilgi lazım..Bilgi aktarın..Yoksa google görsellerde mükemmel fotoğraflar var.
Bu kez sathi olsada aceleyle yazdığım gezdiğimiz yerlerdeki olan bitenler hakkında ki özet bilgilerle gezeceklere referans vermeye çalışıyorum.
Camper'i,motokaravanı veya yazlık olarak kullanmayan çekme karavanı olanlara;Yurt dışına çıkın diyorum.Hiç bir şey ürkütücü değil.Sadece biraz maliyetli.Maliyeti düşürmenin yollarıda sizin zekanıza bağlı..

cantunc' Alıntı:
Yazım boyunca sadece 2 fotoğraf yayınladım..Binlerce kişi geziyi takip etti.Demekki bilgi ihtiyacı var..Gezenler,fotoğrafın yanısıra gezeceklere somut bilgi aktarın.Cehaletin acısını yollarda çok çektim.Geçen yıl Kotor'da kamp yeri ararken,bulduğumu sandığım bir kamp yeri için bir İtalyan karavancı beni ikaz etti oraya gitme senin karavan oraya uygun değil dedi.Çünkü adamların karavan siteleri o kadar detaylıki hangi ebattaki karavanın hangi kamp yerine sığacağını bile yazıyor.
Oranın buranın fotoğrafı görsellik olarak iyide bana bilgi lazım..Bilgi aktarın..Yoksa google görsellerde mükemmel fotoğraflar var.
Bu kez sathi olsada aceleyle yazdığım gezdiğimiz yerlerdeki olan bitenler hakkında ki özet bilgilerle gezeceklere referans vermeye çalışıyorum.
Camper'i,motokaravanı veya yazlık olarak kullanmayan çekme karavanı olanlara;Yurt dışına çıkın diyorum.Hiç bir şey ürkütücü değil.Sadece biraz maliyetli.Maliyeti düşürmenin yollarıda sizin zekanıza bağlı..
Haklısınız sayın cantunç,bilgi verme misyonunu size yükledik :D Gerçekten çok faydalı bir iş yapıyorsunuz,bol fotoğraflı raporculardan biride benim,benimki gezelim görelim tadında olsun istedim arada kamp yeri kapısı,girişi resmi koyarak kendi karavanı sığarmı, sığmazmı kritiğinide kendi yapar diye düşündüm,olurya takipçinin vakti yoktur,hem yazılanları takip edecek,hem not alıp oranın merak ettiği görsellerini araştıracak :smiley:biz ikisi bir arada sunuyoruz nescafe tadında,takip sayıları zaten kimin daha faydalı olduğunu gösteriyor.Sizden gezinizden zaman çalarak ,bizle paylaştığınız hepimiz için yararı yadsınamaz yararlı bilgileri bekliyoruz,en sadık takipçiniz benim bu arada.Teşekkürler ve mutlu geziler.....

Aman sayın Öztürk yanlış anlamayın benim işaret etmek istediğim konu bilgi aktarımıydı.Sizin gezi notlarınızıda keyifle takip ediyoruz.Beş yıldır çeşitle vesilelerle karavanla seyyahat imkanımız oldu.Hele ilk çıkışımızda uzaya gider hissine kapılmıştık.Çeşitli sitelerden edindiğimiz bilgilerin çoğu yalan yanlış çıktı.Mutlaka görün dedikleri yerlere gidince hayal kırıklığına uğradık.Hatta hiç gitmediği halde evinden yazanlar olduğunu öğrendik.Bilgiye hele doğru bilgiye ulaşmanın çok sıkıntısını çektik.Maalesef ülkede karavancılık ile ilgili kapsamlı bir kuruluşta yokki oradan bilgilenelim.Velhasıl hep başımızın çaresine baktık deneme yanılma metoduyla seyyahat ettik.Bu nedenlede bari bundan sonra gidecekler az sıkıntı çeksin diye yazayım dedim.
Keşke birileri çıksada benim yazdıklarıma ilave alternatifler getirse.Siz o kampa gitmişsiniz amma şehre 2 km.daha yakın,fiyatıda daha uygun şu kamp var gibisinden.
Örneğin şimdiye kadar gittiğimiz yerlerde hangisinden keyif aldınız diye sorarsanız..İtalya dışında Şirinliği ve kanallarıyla Amsterdam.Tarihi dokusu ve
canlılığıyla Prag.Nice-Monte Carlo,sonra Paris.Barselona,Viyana ve Berlin.Dalmaçyada önce Kotor ardından Dubrovnik.Bunların dışında kalan yerler gidilmesede olur cinsinden.
Bundan sonra güzergah planlarken bunlardan bir kaçını kapsayacak kestirme ve uygun rotaları planlayacağım..Bir Paris için onca yol gidilmez.Uygun bilet bul booking'den yerini ayırt git bir hafta kal.
Sonuç olarak bu gezi ile Rally keyfimi çıkatttım.Bunca yol kat ederek Avrupayı karavanla dolaştım hazzını aldım.Darısı rally seven dostların başına...

cantunc' Alıntı:
Aman sayın Öztürk yanlış anlamayın benim işaret etmek istediğim konu bilgi aktarımıydı.Sizin gezi notlarınızıda keyifle takip ediyoruz.Beş yıldır çeşitle vesilelerle karavanla seyyahat imkanımız oldu.Hele ilk çıkışımızda uzaya gider hissine kapılmıştık.Çeşitli sitelerden edindiğimiz bilgilerin çoğu yalan yanlış çıktı.Mutlaka görün dedikleri yerlere gidince hayal kırıklığına uğradık.Hatta hiç gitmediği halde evinden yazanlar olduğunu öğrendik.Bilgiye hele doğru bilgiye ulaşmanın çok sıkıntısını çektik.Maalesef ülkede karavancılık ile ilgili kapsamlı bir kuruluşta yokki oradan bilgilenelim.Velhasıl hep başımızın çaresine baktık deneme yanılma metoduyla seyyahat ettik.Bu nedenlede bari bundan sonra gidecekler az sıkıntı çeksin diye yazayım dedim.
Keşke birileri çıksada benim yazdıklarıma ilave alternatifler getirse.Siz o kampa gitmişsiniz amma şehre 2 km.daha yakın,fiyatıda daha uygun şu kamp var gibisinden.
Örneğin şimdiye kadar gittiğimiz yerlerde hangisinden keyif aldınız diye sorarsanız..İtalya dışında Şirinliği ve kanallarıyla Amsterdam.Tarihi dokusu ve
canlılığıyla Prag.Nice-Monte Carlo,sonra Paris.Barselona,Viyana ve Berlin.Dalmaçyada önce Kotor ardından Dubrovnik.Bunların dışında kalan yerler gidilmesede olur cinsinden.
Bundan sonra güzergah planlarken bunlardan bir kaçını kapsayacak kestirme ve uygun rotaları planlayacağım..Bir Paris için onca yol gidilmez.Uygun bilet bul booking'den yerini ayırt git bir hafta kal.
Sonuç olarak bu gezi ile Rally keyfimi çıkatttım.Bunca yol kat ederek Avrupayı karavanla dolaştım hazzını aldım.Darısı rally seven dostların başına...
Birbirimizden hala bir fincan kahve alacaklıyız :D Sizinle yüzyüze görüştüğümden,ve haklı ana düşünceniz hakkında az çok fikir sahibi olduğumdan rahatlıkla yazdım o satırları,topiği baştan beri takip eden arkadaşlar bu konuda sizi destekleyici,ve hak verici mesajlarımı zaten görmüşlerdir. Alınganlık falan yaptığım aklınıza gelmesin,bende nacizane gözümün gördüğü güzellikleri paylaşarak teşvik edici olabilirmiyim düşüncesindeyim, sizinde belirttiğiniz benimde gözlemlediğim Avrupa'da karavancılık zevk veren bir yaşam tarzı,sizden önce sizin sorunlarınızla ilgilenmiş birilerinin olduğunu hissediyorsunuz,bu bile yeterli oluyor memnun kalmanıza çoğu zaman,İnşallah dönüşünüzde boğaz kampta şu kahve işini bir çözeriz.güzel geziler.

eğer interrail ya da özel bir trenle gidecekseniz, biletlerinizi mutlaka kontrol ettirin bazen ceza yazabiliyorlar. işaretlemeyi de unutmayın, çok bir ceza parası değil ama en azından vermezseniz hiçbir para cezası.

Bu sabah Viyana'dan hareket ettikten 266 km.sonra Budapeşte'ye geldik.Romai camping.Gecelik 23 e.Yine kampın önündeki tranvayla şehir merkezine ulaşılıyor.Ormanlık bir alan.Ağaçlar 30 derecelik sıcağı engelliyor.Macaristan sınırında 12 e.verip 10 günlük.viynet aldık.Ancak Çek ve Avusturyada olduğu gibi cama yapıştırılan bir şey değil.Kadına sordum bu elektronik viynet dedi.Bana saçma geldi bunlar parayı alıp fiş veriyorlar adınada elektronik diyorlar galiba.Etraf çim,Büyük ağaçlar var fiyatta uygun beş günlük bir tatil yapmaya karar verdik.

Şehir Tuna’nın batı (sağ) yakasında Buda ve doğu (sol) yakasında Peşte şeklinde iki bölüme ayrılmış. Tuna’nın batı kıyısında Buda kalesinin çevresindeki görece engebeli bölgede tarihî semtler uzanır. Şehrin iş hayatının merkezi ve kalabalık semtleri ise Tuna’nın doğusundaki ovaya açılan düzlükte.Buda!da zincirli köprü,balıkçı sarayı gibi onlarca tarihi eserinin yanısıra Osmanlı'dan kalma camii ve türbelerede rastlamak mümükün bunlardan en meşhuru Gülbaba türbesi.Dolaşmak için yine ideal yol iki veya üç günlük toplu taşıma bileti almak.Metro ve tranvay ile in bin yaparak bütün şehri dolaşabilirsiniz.
Pragta gördüğümüz eksiklikleri Budapeştede'de gördük.Binaların eskiliği,şehir içi yolların bakımsızlığı yani diğer avrupa şehirlerinden daha geri kalmışlık var.Demirperde ülkelerinide rastlanan cinsten bir yoksulluk hakim.

1 e= 294 Macar forinti.Sıfırlar çoğalmakla birlikte fiyatlar e.bazında diğer kentlerle aynı.Prag,Viyana,Budapeşte üçlüsünde son sırayı alır.Şehır
büyük olduğundan Top Off Top On ile şehri gezmek daha kolay bir yol.2 günlük bilet kişi başı 15 e.Gulaş çorbası için etli,sebzeli damak zevkimize uygun bir yemek.

Verdiğiniz bilgiler için çok ama çok teşekkürler.
Ben çadır+otomobil ile benzer bir tur düşüyorum.Çadır konaklama ücretleri hakkında bilginiz var mıdır?

Kazasız belasız keyifli tatiller dilerim..

Sayın Emrerd,Mesela Romai camping'te Çadır+2 kişi gecelik 20e.Yazdığım camping adlarını internetten bulursanız fiyatları yazıyor.Ancak beş aşağı beş yukarı 20-25 e gibi.Çadırla gezecekseniz.2 kamp sandalyesi,1 camping gas tüplü ocak ve çaydanlığınızı unutmayın.Buralarda çay bulmak hiçte kolay değil.Çadırla gezenlerin sayısıda hiçte azımsanacak kadar değil.Yerlerin çim olması toz toprak derdini ortadan kaldırıyor.Ağaçlık olmasıda güneşten çadırı koruyor.Yani çadırlı kampta buralarda ayrı bir keyif.

Budapeşte metro hattı diğer şehirlere nazaran o kadar büyük değil.Yinede ilk kez gittiğiniz şehri metro ile dolaşın.Tranvay ve otobüs daha karmaşık ve lokal olarak çalışıyor.Birde şehirlerde banilyö treni çalışıyor.Bu trenler önünde dizel veya elektirikli lokomotifi olmadığından tranvaya benziyor.Tranvayların vagonları dar bunlarınki geniş.Bu şekilde ayırt edebilirsiniz.
Hava durumuna gelince yaz başlangıcı Temmuzun ikinci haftası.Bundan önce yağmur her an yağabiliyor.
Araç kullanmada dikkat edecekleriniz ise Türkiye'de uygulamadıklarınız olacak.Mutlaka sinyal verin,sarı ışıkta geçmeyin,korna çalmayın.Belirtilen hız sınırını aşmayın. Sol şeridi işgal etmeyin.Yaya gördüğünüzde mutlaka durun.Büyük araca yol verin.Emniyet şeridini asla kullanmayın.Soldan gelene mutlaka yol verin.Bunları uyguladığınız takdirde sorunsuz seyyahat edebileceksiniz.
Motorsiklet taşımak yerine iki bisiklet ile şehirleri kolayca dolaşabilirsiniz.Şehirlerin düz olması bisiklet kullanımını yaygınlaştırıyor.Her karavanın arkasında 2-3 bisiklet var.
Devamlı kullanığınız ilaç varsa yanınıza alın.Buralarda Eczacılar,doktor muayyenesiz ilaç vermiyor.

Mehmet bey,topiğn adı Avrupa geziniz için yardım olmalıymış...Öğrendikten sonra isim tabiatiyle değişti.Bizden sonra buralardan geçenler herhalde biraz daha rahat ederler.
AB.deyince birlik ülkelerinde standarizasyon var zannederdim, meğerse hepsinde farklılıklar varmış.Basit bir örnek tramvay veya metronun kapısını açacaksınız her yerde farklı, bazı yerlerde kendisi açılıyor bazısında kol var onu çekiyorsunuz bazısında kapının üstünde düğme var ona basıyorsunuz bazısındada kutu gibi bir şey var ona basıyorsunuz.Haliyle aranıyorsunuz itip kakıyorsunuz sınama yanılma yöntemiyle buluyorsunuz.
Çek cumhuriyeti ve Macaristanı'ı nasıl AB'ye almışlar anlaşılır gibi değil.İnanın Ankara veya İzmir, Prag veya Budapeşteden daha iyi.Bu 2 ülkede yaklaşık 30 e.da kazıklandık.Bir şey alıp verecekseniz bin yere fiyat sorun.Şehrin merkezinde bir şey almayın.yiyip içmeyin.Bir örnek Jack Daniels viski şehirde 35 e.kampın yanındaki markette 20 e.Alış verişi Lidl veya Spar gibi super marketlerden yapın fiyatlar yarı yarıya ucuz.
Bundan sonra Sırbistan ve Makedonya var..Doğuya gittikte iş dahada kötüleşiyor..Geçen yıl Makedonya'yı görmüştük ama bu sene güzergah üzerinde olduğundan mecburen tekrar geçeceğiz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR