2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cantunc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 252
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 155,193
Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Dijon'dan 469 km.sonra Paris'teyiz.Bu kez etabı uzun tuttuk..Paris gişelerinde 51.50 e.otoyol parası ödeyince iyice kızdık..Camping İndigo.Parisin kuzeyinde ormanlık bir alanda muhteşem bir kamp yeri Günlül 36 e.Servis otobüsü her yarım saate bir Metro durağına servis yapıyor.
Paris için öneriler;ilk gün üstü açık otobüslerle şehir turu yapın 4 ana durağında inerek çevreyi dolaşın tekrar arkasından gelen otobüsle dolaşmaya devam edin..Bunun maaliyeti adam başı 20 e.Zaten günlük kombine ulaşım bileti alsanız 13 e.İkinci gün şehri Seine nehir turu ile dolaşın adam başı 13e.Versailles 36 e.Disneyland 62 e.Eyfel 15 e.Louvre 40 e.Paris'te adım atmak para..Ancak muhteşem bir şehir..
Fransamı Paris,Parismi Fransa...
 

Etiketler
Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Paristeki gezileriniz için www.francetourisme.fr den detaylı bilgi alabilirsiniz.Yinede söylemeden geçemeyeceğim.Karavanla Paris'e ulaşmak hem uzun etaplı bir yolculuk hemde oldukça masraflı..Ucuz uçak bileti seçeneği,örneğin bu kaptaki bungalowlarda konaklama ile çok daha ekonomik bir şekilde on günde paris'i doya,doya gezebilirsiniz.
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

 

Ekli dosyalar

  • DSCF3462.JPG
    DSCF3462.JPG
    87 KB · Görüntüleme: 93

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Sayın Cantuc bende bir Aydır hemen hemen aynı Güzergahta dolaştım. Maalesef Avrupa yollarına Para dayandırmak zor.Sadece Arnavutluk ta otaban parası yok orda zaten tamtürüs yol yok ondan.
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Ve ucuz denilen Ülkeler dahi. Gıda geçim çok pahalı. Ülkemiz her yönüyle Cennet,
 



Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Buralarda 1 e,Türkiyedeki 1 Tl.gib kullanılıyori.Ancak buralarda hayatın iki buçuk misli daha pahalı olduğunu görüyoruz.Alış verişe gelince Türkiye'de olmayan hiç bir şey görmedim..Mağazaları gezince sanki bizim oralarda geziyormuş gibi oluyorsunuz.Tabiatiyle fiyatlar iki buçuk kat yüksek..Buralarda çer çöpten şeyler bile 15 e.dan başlıyor.Peynirli sandeviçin 5 e.olduğunu düşünürsek ülkemiz cennet.Bir örnek;kirazın kilosu 1o e.
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Dediğin gibi hayat çok pahalı.Türkiye Avrupa birliğine girdiği an bizim de durumumuz aynı olacak. inşallah girmeyiz,Avrupadaki çoğu ülkede hırsızlıkta diz boyu. örnek olarak İtalya,Fransa bu geli,şmiş ülkelerde Kravanlara karşı çok hırsızlık oluyor. Yunanistan öyle değil. ben Avrupa turundan .Bir hafta oldu döneli.Yunanistanda gezmediğim sahil kalmadı.Aleksandırapolisin dışında hiç karavan kampinge girmedim.4 Yıldırda sürekli gidiyorum,en ufak bir rahatsızlık ,Yaşamdık
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Sayın Cantunc şu an dönüş yolundasın sanırım. Ohri gölünü görmeni tavsiye ederim. selanikten yakın sayılır, Ohriye giderken Atatürkün okuduğu Okuluda görebilirsin. Ohri yolu üzerinde Manastır kasabasında.
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Sn Zekierkal,daha yolun üçte birini tamamladık..Yarın Brüksel ve devamı..Ohrid'e geçen sene uğramıştık
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Gelelim Paris Disneyland'a....İnternette okuduklarınız,Paris'teki raklamlarr müthiş..Ammavelakin birde bardağın dolu tarafından bakarsanız..ABD'dekinin yanında gecekondu..'2 bölümü için 79 e...Kışın 10-19,yazın 10-23 saatleri arasında açık.Çocuk,büyük fiyatı aynı..Yani 4 kilik aile 230 e. öder.500 Törkiş lira..Bizim Bostancı'daki luna parkın irisi.Daha dekorlusu,düzenlisi vede albenilisi,süslüsü.Oyuncaklar ABD'dekinin minyatürü..Süresi ise neredeyse bir buçuk dakika.O oyuncak içinse tam 45 dakika kuyrukta bekliyorsunuz..Reklam,tanıtım ne müthiş bir şeymiş,nelere kadirmiş.İzmir'li bir aile 2 çocuğu için kalkmışlar 2 günlüğüne parka gelmişler..Ne büyük bir özveri,sorduğumda sonuç hüsrandı.Gelin,görün,gezin amma beklentiniz zorlamayın...
 



Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Örnekmi ABD'dede 100 küsür metreye çıkan trenin Paristeki 10 m.lik versiyonu.

IMG 0938
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Paris'ten 321 Km.Sonra Brüksel'deki Brüksel kampinge geldik..Orman içi karavan klübü.Yakınında süper market,otobüs ve Metro durağı var.Fiyatı gecelik 32 e..
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Brükselin tarihi ve turistik bir özelliği yok..Sadece yol güzergahı üzerinde olduğundan uğranıyor.Yinede parlemento binasının olduğu meşhur meydalarınıı ve atomik kulesini gördük ..
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Brüksel'den çıkıtıktan 220 Km.sonra Köln'deyiz..Köln Stadt camping,geceliği 25 e.Tam Ren nehrinin kıyısında.Belçika'da otoypl parası vermediydik.Almanya'dada otoyol parası yok..Fransa'da insafsızca otoyol soygunundan sonra 200 e.luk tasarrufun keyfini yaşadık.Köln Türkleştirilmiş Alman kentlerinden biri,bilet makinalarında bile Türkçe bölüm var.Ayrıca caddede yürürken mutlaka dört beş Türkçe konuşana rastlıyorsunuz.
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Lyon'dan 250 km.Sonra Amsterdam Gaaspercampingteyiz.Türkiyedeki kamp işletenlerin mutlaka bir gelip görmesi gerekir.Burada eğitim aldıktan sonra kamplarına bir çeki düzen verirler herhalde.Gecelik 30 e.Şehir merkezine 20 dakika.Amsterdam mutlaka görülmesi gerelen bir şehir.
 



Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Hollanda'dada otoyol parası yok..Demekki ekonomileri güçlü ülkeler deli dumrul parası almıyor..Amsterdamı gezmek için en ideal araç tranvay..Metrodan sonra Merkez garı önünden tüm şehri dolaşan tranvaylar var.Günlük bilet 7.50 e.Dilerseniz 15 e.ya Amsterdam kanallarınıda dolaşabilirsiniz.Her kafede esrar içenlere rastlıyorsunuz.Zaten hafif uyuşturucuların alımı satımı serbest.Kırmızı Fener sokağı ise turizmden nasibini almış.Turist grupları eğlence ile geziyorlar.Entereran bir şehir.Farklılıkların yaşandığı bir yer...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,249
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst