2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cantunc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 252
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 154,270
Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Bulgaristan'da gümrüklerde grev var. Bu yüzden TIR'lar Bulgaristan yerine Yunanistan sınırına yığılmış ve yoğunluk bu yüzden oluşmuş olmalı.
http://avrupaseyahati.blogspot.com/
 

Etiketler
Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Dört gün sonra ıgoumenitsada karşılaştığımız Türk Tırcılar ancak Feribota gelebildiklerini söylediler.Bulgar sınırında sorun varmış,yunanlı çalışmıyormuş..
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Yardım istemiştim ama eksik olmasınlar birkaç kişi hariç yardım eden çıkmayınca başımızın çaresine bakıyoruz...Benden sonra yola çıkacaklara yararı olur diye bazı notları ben yazayım bari...
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Aprovalta'da kaldığıızı varsayarsak yaklaşık 8 saat sonra Igoumenitsa'dasınız...Otoyolun sonunda liman girişi var..Sağa dönerseniz yol boyunca feribot acentalarını göreceksiniz..Acentalarda beş aşağı beş yukarı fiyatlar aynı, belki 2-3 euro fark eder.Biletinizi aldıktan sonra caddenin karşısındaki büyük beyaz binadaki bilet aldığınız şirketin ofisinde chek-in yaptıracaksınız..Ondan sonrada aracınızı uygun bir yere park edip feribot saatini bekleyin..Kalkış saatinizden yarım saat önce liman girişinden girip şirketinizin feribotunun yanaşacağı platforma gidin.Sizi gemiye bindireceklerdir..
Igoumenitsadan Brindizi'ye Garibaldi,Bari'ye superfast,Ancona'ya Anek,Venedik'e ise Minolan şirketleri feribot seferi yapıyor..Camping on board veya kabin bileti arasında fiyat farkı yok.(Venedik hariç)İki günlük deniz yolculuğundan sıkılacaksanız Bari'ye geçin.Gece yarısı 23.59 da kalkıp ertesi sabah 09.00 Bari'ye varıyor..2 kişi+Motokaravan=280e.Venedik:444 e..Ancona ie 390 e...tabiatiyle Ancona'ya bu fiyatı ödemek saçma oluyor..(bu fiyatlar düşük sezon için ,Yüksek sezonda bu fiyatlara 100 e.ekleyin..)
İşte size feribot hikayesi...
 




Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Otoyol;Roma-Floeansa 18 e..Floransa-Genova:20e..Veya Venedik..Yakıt fiyatlarına gelince:3 tür dizel var..1.70-1.80 ve 1.90.e..Hesabınızı bunlara göre yapın.
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Birde feribotta İnternet filan hep para ile..Restoranı çoook para.havuz başında da içeceğiniz yine çook para.Gezginin parası kıymetlidir..Sadece benim için değil on gündür yoldayım tüm yabancılarda paranın hesabını yapıyor..
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

İtalyadaki otoyol ve yakıt parasından bahsettimde Yunanistanı atladım..Yakıt fiyatları İtalya ile aynı otoyolda aynı denilebilir ancak Yunanistanda çok sık aralıklarla 7-8 e.aldıklarından azmış gibi gözüküyor..
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

İtalya'dan Fransa'ya geçince mazot fiyatları litrede 3 e ucuzluyor.Buda,bir depoda bayağı meblağ tutuyor.
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Otoyol ve Mazot paralarını yazdık gelelim kamping fiyatlarına.Motokaravanda 2 kişi elektirik dahil fiyatlar şöyle.(İpsala sınır kapısından çıkmadan önce Duty free'den alış verişinizi yapın çünkü bundan sonra gümrüksüz magaza yok...)İpsala sınır kapısından sonra Alexandrouoplis'te Dimetiko kampingte kalın..17 e...Asprovalta Belediye kampı 19e..Igoumenitsa'dan feribota bineceğiniz için geceleme gemide..Sabah Bari'ye çıktınız ver elini Pompei.(263 km).Pompei kamping 17,5 e.Napoli,Pompei,Sorento ve Amalfi'yi geziin.Hepsinede kampingin karşısındaki Tren istasyonundan yarımşar saatlik sürelerde ulaşabilirsiniz.
 



Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Fransa´da ve Italya´da paralı otobanlara paralel yollar ve bir çok parasız otobanlar vardır. Navigasyonunuzu paralı yollara girmeyecek şekilde ayarlarsanız, gittiğiniz yöndeki parasız otobanları ve yolları tercih eder. Iyi geziler.
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Söz nevigasyondan açılmışken aman Tomtom kullanmayın..Otoyolda götürüyorda tam lazım olduğu zaman yani otoyol dışında ya sinyal kesiliyor yada saçma sapan yerlerden götürüyor.Pompeide tam kampın karşısında otoyol çıkışı varken bizi 10 km geriden çıkarttı daracık yollardan götürmeye kalktı en sonundada 2.00m lik bir altgeçitte sıkıştırdı.
Şikayetlerimizi ne Türkiye mümessili nede ABD.merkezi kale bile almadı.
Hele yaya kullanımında evlere şenlik Roma'nın göbeğinde 2 sokak ileriye götüremedi.Birde iyi marka diye dünyanın parasını vermiştik.
Nevigasyonun yanı sıra mutlaka birde kapsamlı yol haritanız yanınızda bulunsun.
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Pompei'den sonra Roma'ya doğru yol alacaksınız..280 km.sonra Roma'dasınız.Camping villa Roma.Yüzme havuzu,pırıl pırıl kolaylık tesisleri ile donanımlı bir kamp.Günlük 32 e.Önünden kalkan otobüsle Roma'nın merkezine ulaşabiliyorsunuz.
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Roma'dan sonra Floransa..Michelangelo camping şehrin tek kampingi olmanın fırsatından yararlanıp fiyatını 40 e.yapmış.Yamaca kurulu,zeytinlik bir alan belkide, İtalya'nın en kötü kamp yeri.Ama Floransa için bu parayı ödüyorsunuz.
Floransadan ya Venediğe veya Genova'ya doğru gideceksiniz.Genova'ya giderseniz Camping Villa Doriai,fiyatı 30 e.
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Genova'dan sonra 200.km giderseniz Nice varacaksınız.Villeneuve bölgesinde 3-4 kamp yeri var.Biz Hipodrom campingte kaldık.Günlüğü 23 e.Önünden geçen otobüsle yarım saatte Nice merkezde oluyorsunuz.Nice,Cote de azur'un merkezi.Monako,cannes,St.tropez gibi Akdenizin eğlence merkezlerine buradan otobüs veya trenle kolayca ulaşabilirsiniz.Mazot fiyatı 1.50 e düşünce bir depodaki karımızda 20e oldu.Otoyol parası İtalya ile aynı olunca ondan bir karımız yok.
 



Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Bu uzun soluklu parkurda etapları 250 km.olarak ayarlıyoruz..Nice'ten sonra Aviglon'a geldik.Montagne camping.20 e.Bir gün şehri gezmek,2 gün temizlik ve şahsi bakım.
Mazot parası azaldı deyip sevinirken Fransa'da otoyol parasının italya'nın iki katı olduğunu öğrendik.Yaklaşık 200 km.de bir 38 e.alıyorlar.
Bir ikiyüz küsur km.daha yapıp Lyon'a geldik.İndigo camping.Günlük 25 e.
Evden bu yana 2756 km.Yol yapmışız.330 Lt.Mazot yakmışız.550 e. ödemişiz.Otoyollara ise 280 e...vermişiz.Neredeyse yarıyarıya.
Bundan sonra; Dijon,Paris,Brüksel,Köln,Rotterdam,Amsterdam,Hanover,Berlin,Dresden,Prag,Viyana,Budapeşte,Belgrad,Üsküp,Halkidiki,Alexandropuli,ve Ev var..Daha yolun üçte birindeyiz.
Geçen yılki Lizbon seferinden sonra bu turu anladığım kadarıyla bir tek biz yapıyoruz..
Heyecan verici olduğu kadar gittiğimiz yerlerde plakaya bakıp TR neresi diyenlere Türkiye demekte ayrı bir keyif..
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,520
Mesajlar
1,519,200
Kayıtlı Üye Sayımız
172,178
Kaydolan Son Üyemiz
sakaryalee5454

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst