2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cantunc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 252
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 155,733
Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Budapeşte'den 380 km sonra Belgrad'e geldik.İki buçuk ay sonra sınır kapısı gördük.Sırp polisi girişimiz yaptı.Gümrükçü ilgilenmedi bile.Kapıdan girişte döviz bürosu var elli e.bozdurduk.1 e=110 sırp dinarı.Duty free mağazasının olmayışı moralimizi bozdu.Otoyola çıktık yol yamalı bohça gibi.Burada viynet yok parayı gişelerde topluyorlar.O bozuk yola 500 dinar ödedik.İkinci etap ise Belgrad yakınlarında oradada 350 dinar ödedik ama yol düzgünleşmişti.Kötü yola 500 iyi yola 350 dinar.Belgrad'a geldikte,şehirdeki tek kamp olan Camping Dunav'ı bulmak mesele.Tomtom devamlı sinyal kesiyor.Bölge tanımlanmıyor diyor,en önemlisi bundan önce gelen arkadaşlar koordinatları sallamışlar.Tabiatiyle Tomtomu ve yazanları elden geçirdik ve el yordamıyla kampı bulduk.Kampın gerçek koordinatlarını yazıyorum. N 44 52' 42.5'' E 20 21' 16.6'' camp dunav .Geceliği 180 Dinar.16 e.civarı.

Etiketler

Kamp nehir kıyısında bol sivri sinekli(Sinkov bulundurun)Ana yola 1 km.yürüyorsunuz oradan şehir merkezine giden otobüse biniyorsunuz 13 km.sonra meşhur Kneza Mihela caddesinin civarındasınız.
Sırbistan fukaralığın kol gezdiği eski Tito ülkesi.Uygulamalarıda komünizmden kalma.Mesela resepsiyonda pasaportlarımızı aldılar yerine kimlik kartı verdiler.Madeni euro almıyorlar.Bankaları en ufak kağıt 5 e.kabul ediyormuş.Kredi kartınız çoğu yerde geçmiyor,kendi kartları geçerliymiş.
Aklıma gelmişken yazayım sadece burada değil her kamp yerinde internet için sinyal gücü düşük router kullanıyorlar.Bunun nedenide kampın kafesinde interneti kullanıp üç beş euro içecekten kazanıyorlar.Yanınızda sinyal yükseltici bulundurursanız karavanınızdan internete girebilirsiniz.

Sn.Adıgüzel,elbette fotoğraf yükleyebilirim ancak benim amacım gezeceklere bilgi aktarmak.Bundan öncede belirtmiştim yola çıkmadan önce yardım istedim bilgi aktaracak kimseye rastlayamadım.Gezimizi sınama yanılma yolu ile yapıyoruz.Bizden sonra gezeceklere bir fikir vermesi içinde düz yazı ile deneyimlerimizi aktarıyorum.
Fotoğrafları Sn.Enver Öztürk profesyonellere taş çıkartırcasına yayınlıyor.Yayınlamadıklarına ise Google görsellerden ulaşılabiliniyor.
Sizin için bir kare yayınlıyorum.Budapeşte'deki parlemento binası....

IMG_2346.JPG

cantunc' Alıntı:
Sn.Adıgüzel,elbette fotoğraf yükleyebilirim ancak benim amacım gezeceklere bilgi aktarmak.Bundan öncede belirtmiştim yola çıkmadan önce yardım istedim bilgi aktaracak kimseye rastlayamadım.Gezimizi sınama yanılma yolu ile yapıyoruz.Bizden sonra gezeceklere bir fikir vermesi içinde düz yazı ile deneyimlerimizi aktarıyorum.
Fotoğrafları Sn.Enver Öztürk profesyonellere taş çıkartırcasına yayınlıyor.Yayınlamadıklarına ise Google görsellerden ulaşılabiliniyor.
Sizin için bir kare yayınlıyorum.Budapeşte'deki parlemento binası....
Umarım bu binayı milyonlarca kişi çekmiştir,ancak kaçı sizin durduğunuz yerdeydi,çok güzel bir fotoğraf,her mesajın ardına en az bir tane gidermiş ..Tebrik ve teşekkürler.

Sn.Öztürk.Zaten gezmenin en keyifli yanı o noktadan etrafı seyretmek.Yorgunluğunuz geçiyor,ne iyi yapmışızda gelmişiz diyorsunuz.İşte keyif bu.
Belgrad'tan hareket ettik önümüzde 441 km.lik uzun bir yol var.Havada çok sıcak arada bir yerde kalınacak yer olsa 2 etapta bu yolu katetmek en iyisi ama kamp yeri yok.Benzin istasyonları ise pek güven verici gelmedi.Her ne hikmetse buraların birde dilencisi bol.
Mayısın sonuna doğru geziye başlamamızın çok isabetli bir karar olduğuna bir kez daha hak verdik.Bu sıcaklarda ne karavanı kullanmak nede şehri gezmek keyifli olmuyor.
Sıcağın yanı sıra Sırbistan'da trafik terbiyesi olmadığından kimin ne yapacağı belli değil.Birde transit yol oluşundan dolayı trafik çok yoğun.Otoyol kaliteside düşük.Bu yola 1100 dinar ve 280 dinar 2 kez daha otoyol parası ödedik.Ondan sonra otoyol bitti ve 101 km.lik gidiş gelişli yol başladı.
Makedon sınırında polis ne hikmetse uluslararası trafik sigortasınıda görmek istedi.Gösterdik ve Makedonyaya girdik.Kampa kadar olan 40 km.lik yol içinde biri 70 Makedon dinarı diğeri 40 MD.otoyol parası ödedik.
Buraya gelipte yazanlar Bellueve otelinin bahçesinde kaldık deyince otelin önüne geldik ve nerede kalacağımızı sorduk.Adam kamp yeri yan tarafta deyince otelden çıkıp yan tarafında kapsındada kocca Bellevue camping yazan kamp yerine girdik.Makedonya şartlarına göre mükemmel bir kamp.Geceliği 24 e.Geçen yıl Ohrid'te kaldığımız o rezil kamp yerinden sonra burası adeta bir cennet.

cantunc' Alıntı:
Sn.Öztürk.Zaten gezmenin en keyifli yanı o noktadan etrafı seyretmek.Yorgunluğunuz geçiyor,ne iyi yapmışızda gelmişiz diyorsunuz.İşte keyif bu.
Belgrad'tan hareket ettik önümüzde 441 km.lik uzun bir yol var.Havada çok sıcak arada bir yerde kalınacak yer olsa 2 etapta bu yolu katetmek en iyisi ama kamp yeri yok.Benzin istasyonları ise pek güven verici gelmedi.Her ne hikmetse buraların birde dilencisi bol.
Mayısın sonuna doğru geziye başlamamızın çok isabetli bir karar olduğuna bir kez daha hak verdik.Bu sıcaklarda ne karavanı kullanmak nede şehri gezmek keyifli olmuyor.
Sıcağın yanı sıra Sırbistan'da trafik terbiyesi olmadığından kimin ne yapacağı belli değil.Birde transit yol oluşundan dolayı trafik çok yoğun.Otoyol kaliteside düşük.Bu yola 1100 dinar ve 280 dinar 2 kez daha otoyol parası ödedik.Ondan sonra otoyol bitti ve 101 km.lik gidiş gelişli yol başladı.
Makedon sınırında polis ne hikmetse uluslararası trafik sigortasınıda görmek istedi.Gösterdik ve Makedonyaya girdik.Kampa kadar olan 40 km.lik yol içinde biri 70 Makedon dinarı diğeri 40 MD.otoyol parası ödedik.
Buraya gelipte yazanlar Bellueve otelinin bahçesinde kaldık deyince otelin önüne geldik ve nerede kalacağımızı sorduk.Adam kamp yeri yan tarafta deyince otelden çıkıp yan tarafında kapsındada kocca Bellevue camping yazan kamp yerine girdik.Makedonya şartlarına göre mükemmel bir kamp.Geceliği 24 e.Geçen yıl Ohrid'te kaldığımız o rezil kamp yerinden sonra burası adeta bir cennet.
Makedonya otoyol ücretlendirme konusunda hakikaten ilginç,Tetovo -ohrid arasında tam dört kez ücret ödemiştik yani her 35 Km de bir gişe......

Otoyol soygununda lider ülke Fransa.Yunanistan başka bir alem.Geçen yıl Patras'tan Korinte giderken otoyol parası aldılar ancak
otoyol yoktu.Yer yer yapım çalışmaları vardı.Yani yolun yapımına katkımız oldu.Otoyol kolay kazanç kapısı.Deli Dumrul hikayesi.

Kampın 800 m.ilersindeki otobüs durağından bineceğiniz otobüs sizi şehir meydanına götürüyor.Şehrin havası 80 ler Türkiye'sini anımsatıyor.Tarihi köprüden karşıya geçince Türk mahallesi var.Burada Türkçe konuşanların çoğu aslında Arnavut.Zaten Makedonyanın sadece %4'ü Türk.Üsküp'te diğer eski komünist bloğu ülkelerindeki görkemli binalara rastlıyamıyorsunuz.Şehri dolaşmak yarım günde bitiyor.

Sn Öztürk sizin dediğiniz gibi sonuna ekleyemesemde Üsküp'tende bir kare..

942150_621868114513502_1327832280_n.jpg

Kafayı nereye çevirseniz heykel...Türkçe konuşulan çarşıda herkesin aksine köfte yerine,güveçte kurufasulye isteyince garsonun bakışı hala gözümün önünde....

Bu akşam o kurufasulyeden yedim.3 ay sonra karnımın doyduğunu hissettim.

Üsküp'ten yola çıktık.40,70 ve 90 dinat otoyol parası ödedikten sonra.daha sonra otoyol bitti.Gidiş gelişli ve virajlı bir yoldan sonra Yunan sınırına geldik.Yunanlılar bu kapıda Uluslararası ehliyet ve sigorta istemiyorlar.Sınırdan Selanik'e kadar olan yol yine gidiş ve gelişli.Selanik'ten 70 km.sonrada Asprovalta'daki kampa vardık.Geceliği 19 e.Kendimizi Egenin serin sularına atarak tatil moduna geçtik.Üsküp-Asprovalta arası tam 300 km.

asprovalta'daki kamp belediye kampı.Bizim eski orman kampları gibi.Kumsalı ve denizi güzel.Kampın önünden geçen otobüsle 2,5 km.ilerideki Asprovalta merkeze veya 70 km ilerideki Selanik'e ulaşabiliyorsunuz.Yani günü birlik Selanik'e gidip gelebilirsiniz.
Selanikten bu yana 6 e.da otoyol parası ödedik.Deponuzu Makedonyadan çıkmadan fulleyin.Mazot fiyatı 1.5 e.idi.Sigara veya alkol kullanıyorsanız onlarıda makedonyadan tamamlayın.

Sn.Cantunç,bilme ihtimaliniz yüksek olmakla birlikte,ben yinede bir hatırlatma yapayım,Asprovalta'da haftalık pazarın kurulduğu alandaki plajın arkası Kamp dışı konaklama için müsait ve merkeze daha yakın,plaj duşu,ve Baş taraflarında birde su alınan çeşme var,tuvalette var ama içine bakmadım temizliği konusunda bir şey diyemem,bir gece konakladık hatta Evcan kamp müdavimi fransız karavancı aile ilede orada rastlaştık,merkeze indiğinizde bir göz atın isterseniz,kamptan merkeze gelişinize göre sahil kafelerin bitiminde.Ben resimsiz anlatamıyorumya :D :D

IMG_9070.JPG

IMG_9079.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR