2008 Grand Vitara Dizel

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ugurgul Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 206
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 76,254
Ynt: 2008 Grand Vitara Dizel

Değerli arkadaşım Kenan Bey'in yaptırmış olduğu yükseltme, alt koruma, ve 16" AMG jantların hemen hepsi de biraz hatır-gönül fiyatlarıyla olduğundan bizim aynı maliyete kurtarmamız imkansız...

Etiketler

BRAVEHEART' Alıntı:
Değerli arkadaşım Kenan Bey'in yaptırmış olduğu yükseltme, alt koruma, ve 16" AMG jantların hemen hepsi de biraz hatır-gönül fiyatlarıyla olduğundan bizim aynı maliyete kurtarmamız imkansız...

Konu hakkında fikir edine bilmek için sormuştum, fiyatlar hakkında hiçbir fikrim yok malesef...

mdilek' Alıntı:
Fiyatı yaptırdığı ustadan aldım. 900 euro kit 250 tl işçilik. Ayrıca teker değişimi de gerekir.
NEEEE :eek: :mad: :eek: , yaklaşık maliyeti 2.250 TL. Yükseltme yapıldıktan sonra 4 adet daha büyük ebat AT teker: ortalama 1.000TL.
Çok masraflı :(

BRAVEHEART' Alıntı:
NEEEE :eek: :mad: :eek: , yaklaşık maliyeti 2.250 TL. Yükseltme yapıldıktan sonra 4 adet daha büyük ebat AT teker: ortalama 1.000TL.
Çok masraflı :(

Alt karter koruma da tahmini 500TL. olsa of of... :'(
Gerçekten maliyeti yüksek bir işmiş... :'(

Tabi bukadar paraya birazda ekle eski 2 kapı suzuki veya defender al. Hem sağa sola sürtsen çekiçler geçersin. Birde bunları yaptın vinç takacaksın nasıl. Tampon değişecek veya şase ile bağlantı olacak. Zor yani.
Ama hem konfor hem arazi hemde asfalt rahatlığı diyorsan paraya kıyıp yaptırmak lazım.
En azından amerikada kit 249 $. keşke kargo ucuz olsaydı.

mdilek' Alıntı:
Tabi bukadar paraya birazda ekle eski 2 kapı suzuki veya defender al. Hem sağa sola sürtsen çekiçler geçersin. Birde bunları yaptın vinç takacaksın nasıl. Tampon değişecek veya şase ile bağlantı olacak. Zor yani.
Ama hem konfor hem arazi hemde asfalt rahatlığı diyorsan paraya kıyıp yaptırmak lazım.
En azından amerikada kit 249 $. keşke kargo ucuz olsaydı.

Çok haklısın, düşününce en mantıklısı eski bir araç alıp onu modifiye etmek sanırım...

3 yıl önce (2008 yılında) Autocar Dergisinde yayınlanan karşılaştırmalı test:
http://img842.imageshack.us/img842/69/suvkarsilastirma.jpg

suvkarsilastirma.jpg

By braveheart11 at 2011-04-21

ksd' Alıntı:
İstanbul'dan Hatay'a 1100 km geldim ve gayet iyiydi araç. Arazide ise inanılmaz faydasını gördüm yükseltmenin. Araç yükseltme ile 6,5 cm, lastikler ile (245/70/16) 3,5 cm kadar yani neredeyse 10 cm yükseldi. Özetle çok memnunum...

Kenan Bey bu 1100 km boyunca uzun yol konforu nasıldı ? Ben de şu an Grand Vitara yeni kasasınının ikinci elini takip ediyorum. Açıkçası sedan aracımı satıp almayı planlıyorum. Grand Vitaranın arazi performansına diyecek yok ama aldıktan sonra da uzun yolda karşılaşacağım büyük bir konfor sıkıntısı var mıdır ? Sırf bu sebeple "Keşke Rav4 alsaydım" dermiyim sizce ???

Dün başka bir iş için Sanayi Sitesine gitmişken; GV'mın hava filtresini de değiştireyim dedim, ne de olsa en son değişiminden bu yana 14 ay 10.000km geçmişti.
Filtreyi değiştirdiğim BOSCH Car & Diesel Service (İYİEL OTOMOTIV)'de AYRICA bilgisayara bağlanarak hata kaydı ve motorla ilgili ayarların hemen hepsi de gözden geçirildi.

Herkeze Merhaba,

Yurt disinda calisiyorum ve muhtemelen bugun babam benim adima gidip bir 2009 Grand Vitara Diesel alacak. Benin izin sureme daha 2 ay var :( Arac konusunda detayli bilgi sahibi olmak istiyorum. Sizlerden ricam, eger varsa kullanim kitabini gonderebilir misiniz ya da nereden temin edebilecegimi yazabilir misiniz? Simdiden cok tesekkur ederim.

Merhaba Bahadır70,
Diğer konuya da aynısını yazmışsınız. Oraya yazdığım cevabı buraya aynen aktarıyorum.
Şimdiden "hayırlı olsun" diyelim.

http://www.autodealertools.com/quickQuote/manuals/2007/Gr%20Vitara.pdf
Sayfanın açılması biraz zaman alıyor ve 2007 modele ait AMA çok fazla değişmiş olacağını pek sanMIyorum.
Umarım işinizi görür başlangıç olarak...

Cok tesekkur ederim BRAVEHEART,
Sitede yeniyim, calisma prensibini bilmedigimden her buldugum yere yaziyorum herhalde. Kusura bakmayin. Bu arada arabayi almis babam, benim oglan cok sevinmis, zaten biraz da onlari iyi seylere alistirmak icin caba sarfediyorum. (15 yasinda kereta ve dogayla ic ice olmasi ve guzel arkadasliklar kurmasi icin bundan iyi firsat bulunmaz degil mi?)

Simdi sirada ADANA ve cevresindeki arkadaslardan (ANTEP-HATAY-ADANA) bu arac icin on-arka tampon korumasi ve basamak nereden bulabilecegimi ogrenmeye kaliyor. Bu konuda kim yardimci olabilir acaba?

Doğa gezileri yapacaksanız, araziye girecekseniz, tampon korumalar ve yan basamaklar sorundan başka birşey getirmez...

Tesekkur ederim ancak gene de yardimci olabilirseniz cok sevinirim, en azindan park halindeyken aracin zarar gormesini engeller diye dusunuyorum. Araziye cikarken olmadi geri sokerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

SON KONULAR

Geri