2008 Grand Vitara Dizel

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ugurgul Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 206
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 76,254
Ynt: 2008 Grand Vitara Dizel

Merhaba yeni katıldım, Braveheart 1,9 DDİS ile ilgili yazdıklarını dikkatlice okudum, yurt dışında çalışan bir Mühendisim, 4-5 ayda bir ancak Türkiye ye gelebiliyorum, Benim 2005 1,5 dci bir meganım vardı eylül 2010 da aracımı sattıktan sonra yeni bir araç arayışı içerisine girdim, Eşim Türkiye de aslında sürekli o kullanıyor, ben arada bir geldiğimde de Şehir dışı yolculuklarına fazlaca çıkıyoruz, Karadenizli olduğum içinde memlekete gittiğimde yaylaya çıkmadan da duramıyorum, bir 4X4 almak istedim, uzun arayışlar sonunda 2001 Freelander 1,8 HSE buldum tüp taktırdım, araç konusunda çok titiz olduğumdan boyasız sorunsuz bir araç bulmak için 1 ay uğraştım, tabi bunu internetten araştırıyor tanıdıklara telefon açıp araca bakmalarını istiyordum, en sonunda aldık, Türkiyeye döndüğümde Freelandırımın bana uymadığını farkettim, gerek yakıt ( Tüpü dolduruyorum 150- 200 km de bir gaz almak sıktı beni ) gerekse konfor açısından, Kullandığım megan full donanımlıydı, tabiki Freelander da bunu bulamadığımdan beni hayal kırıklığına uğrattı, araştırmalarımın sonucunda Suzuki 1,9 DDİS dizel uygun gibi göründü tabiki bütçede bunun için önemli, sizin yazılarınızı okuduktan sonra dahada kararım netleşti, aklınızda olsun 2007-2008-2009 vitara 1,9 DDİS alabilirim, Freelandırımıda satabilirim.

Etiketler

özel mesajlarıma cevap veremiyorum bir hata oluştu özel mesaj gönderemezsiniz diyor, bana yardımcı olabilirmisiniz,

Merhaba Nigeria,
Problemin neden kaynaklandığı ile ilgili moderatörler yardımcı olacaktır sanırım,aksaklık giderilene kadar bana "gforce-@hotmail.com" dan ulaşabilirsiniz,dilerseniz mail adresinizi bildirin geri dönmeye çalışayım...

Nigeria' Alıntı:
özel mesajlarıma cevap veremiyorum bir hata oluştu özel mesaj gönderemezsiniz diyor, bana yardımcı olabilirmisiniz,

Yeni üyeler 20 mesaja ulaşana kadar özel mesaj gönderemiyorlar, forum ayarlarından dolayı.

Konuya dönelim 2007 dizel 5k vitara sahibi olarak sıkıntım biraz daha yerden yüksek olsa gerçekten süper olacak mış diyorum. Birde yurtdışında 2.7 benzinli modelleri var. Galiba bu kasaya 1.9 dizel zayıf kalıyor. Turbo dolduktan sonra gerçek gücü hissediyorsunuz. Yoksa turbo dolmadan kalkışlarda biraz zorlanıyor.

Birde yedek parça ve işçilk daha az olsa
Vergi bu yıl yaklaşık 2x750 tl, kasko trafik 1000 de onu saydıkmı yılda 2500 tl.
Bakımı, mazotu hariç.

Bunları düşündükçe satıp, diizel disco1 veya 2004 lpgli vitara mı alsam diyorum.

mdilek' Alıntı:
Konuya dönelim 2007 dizel 5k vitara sahibi olarak sıkıntım biraz daha yerden yüksek olsa gerçekten süper olacakmış diyorum. Bir de yurtdışında 2.7 benzinli modelleri var. Galiba bu kasaya 1.9 dizel zayıf kalıyor. Turbo dolduktan sonra gerçek gücü hissediyorsunuz. Yoksa turbo dolmadan kalkışlarda biraz zorlanıyor.

Katılıyorum. Şöyle bir 2", yani 5cm kadar daha yüksek olsaymış, tam süper olurdu kanımca. Dizel motoru da neredeyse 1800-2000 rpm devire kadar çok cansız, frene basıp da vs devir 2000 rpm'nin altına düşünce, aynı viteste toparlanamıyor, titreyerek stop edecekmiş gibi oluyor, sık-sık vites küçültmek gerekiyor. Gerçi biz bu durumu DTE-Systems box tuning kullanarak aştık AMA orjinal haliyle yazdığım gibi...

AYRICA, gerektiğinde manuel olarak devreye sokulan ARKA DİFERANSİYEL KİLİDİ de olsaymış, arazi kabiliyeti çok daha yüksek olurdu.
2006 ve sonrası, yeni kasa Grand Vitara'lar için, sonradan uygulanan herhangi bir tipte ARKA DİFERANSİYEL KİLİDİ göreniniz, duyanınız, okuyanınız oldu mu ?

Başka bir konuda Sayın Mustafa Dilek'in paylaşıma sunduğu linkde yer alan Rocky Road 2,125" Lift Kit ilgimi çekti.
http://www.rocky-road.com/grandvitara.htm

index.php

Uygulanması, aşağıdaki linklerde fotoğraflarla anlatılmış:
Ön tekerlere: http://newgrandvitara.net/modules/smartfaq/faq.php?faqid=5
Arka tekerlere: http://newgrandvitara.net/modules/smartfaq/faq.php?faqid=4

Yazılanlara göre uygulması çok da zor değil AMA kamber, diferansiyel vb açılarda bozulma veya soruna neden olur mu?
Bu kit uygulandıktan sonra bazı noktalara yeniden ayar gerektirir mi?
Bu konularda uzmanların fikir ve yardımına ihtiyaç var.

Yükseltildikten sonra orjinal ebat lastiklerle şöyle görünüyor.

index.php

BRAVEHEART' Alıntı:
Yazılanlara göre uygulması çok da zor değil AMA kamber, diferansiyel vb açılarda bozulma veya soruna neden olur mu?
Bu kit uygulandıktan sonra bazı noktalara yeniden ayar gerektirir mi?
Bu konularda uzmanların fikir ve yardımına ihtiyaç var.

Yükseltildikten sonra orjinal ebat lastiklerle şöyle görünüyor.

index.php

Dostum Braveheart, izninle bir iki resim ekliyorum, ve bu sorduğun soruları neden bana sormadığını merak ediyorum.

05032011286.jpg

05032011284.jpg

05032011289.jpg

merhaba kenan bey,araç 31 plaka sanırım hataydasınız,ben manisalıyım ama eşim kırıkhanlı,belen de oturyor kayınpederler,senede 1-2 kez sizin oralara gelip gidiyorum ,malum asli vazife ;D
aracınız çok güzel görünüyor,sizde aynı yükseltme kitinimi kullandınız?yol tutuş açısından sorun varmi?varsa nekadar etkiliyor?saygılar

eczacimusti' Alıntı:
merhaba kenan bey,araç 31 plaka sanırım hataydasınız,ben manisalıyım ama eşim kırıkhanlı,belen de oturyor kayınpederler,senede 1-2 kez sizin oralara gelip gidiyorum ,malum asli vazife ;D
aracınız çok güzel görünüyor,sizde aynı yükseltme kitinimi kullandınız?yol tutuş açısından sorun varmi?varsa nekadar etkiliyor?saygılar

Öncelikle teşekkür ederim. Aynı yükseltme kiti değil bendeki, Maslak Aksiyon Oto'dan Murat usta tarafından uygulanan bir yükseltme. Aynısını forum üyelerinden Levent Bey'de uygulamıştı (hatta ben ondan görüp yaptırdım). Şuradan bakabilirsiniz;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=41452.0

Yol tutuşta ben hiç sorun yaşamadım. Yükseltmenin kaliteli bir kit ile yapılması sanırım burada etkili oldu. Haa tabi virajlara 120-130 ile girmiyorum sonuçta bu bir arazi taşıtı ama yükseltme öncesi de girmiyordum. İstanbul'dan Hatay'a 1100 km geldim ve gayet iyiydi araç. Arazide ise inanılmaz faydasını gördüm yükseltmenin. Araç yükseltme ile 6,5 cm, lastikler ile (245/70/16) 3,5 cm kadar yani neredeyse 10 cm yükseldi. Özetle çok memnunum...

Kenan bey merhaba; aynı araçtan bende de var bende ufak tefek birşeyler yapmak istiyorum. Maliyet hakkında da bilgi vere bilirmisiniz acaba?
Yülkseltme...
Lastik...
Alt Karter koruma...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

SON KONULAR

Geri