Siz bu kadar titiz olunca, ladanin bu finishing dedikleri detay isi asla bitmez...
Markayi kotulemek icinde degil, aklima geldi....
Umarim konunuzu böldum diye kizmazsiniz bana....
Bir fikra;
Bir uluslararasi yetkili muhendis arac fabrikalarini denetlemeye gidiyormus...
Once mercedese gitmis. Fabrikadakiler butun uretim bandini bastan sona gezdirmis. En son noktada arac tamamlanmis ve aracin icine bir kedi koyup kapiyi kapatmislar...
"Simdi kediyi izleyecegiz" demisler... "Eğer kedi nefes alma zorluğuna girerse ve nefes alabildiği bir noktaya burnunu yapıştırmazsa aracımız izalasyonu basarilidir" demisler... Gercekten kedi nefes alamadigi icin eziyet cekmeye baslamis ve kediyi cikarmislar... Aracn izalasyon testinden ok almis...
"vayyyy" demis bizimki. "mercedesteki teknolojiye uretim kalitesine bak" diye mırıldanmış...
Sonra sıra lada fabrikasını denetlemeye gelmiş. Gitmiş ladaya...
Gene aynı şekilde fabrika yetkilileri bastan sonra sirayla uretim bandini tanitmislar mufettise... Her sey benzer... Otomatik bantlar ve uretim. Robotlar felan calisiyor...
En son asamaya gelinmis... Kalite, izalasyon v.s. Testi...
Gene uretimi bitmis bir lada var. Bir de kedi getirmisler ayni sekilde...
Bizim mufettis icinden
"vay be, ruslara bak, ayni almanlar gibi gozumun onunde izalasyon testi yapacaklar, demekki cok guveniyorlar uretim kalitelerine" demis... Baslamış izlemeye...
Kediyi lada'nin icine koymuslar, beklemeye baslamislar... Kedide bir sorun yok... Iceride keyfi yerinde...
Biraz daha vakit gecmis, bir iki saat, kedi sikilmis kapali yerde, oraya buraya dolasip cikmanin yollarini ariyor ama hic bir havasizlik sorunu yasamiyor...
Biraz daha bekledikten sonra kediyi cikarmislar ve ladanin camına test ok stickerini yapistirmislar...
Mufettis sasirmis,
"yahu kedi nefes almakta zorlanmadi ki, gayet saglikliydi icerde, nasil izalasyon testine ok verirsiniz?" diye çikismis...
Lada yetkilileri cevap vermiş. "Biz testimizde kedinin kacacak delik bulup bulamadigina bakariz, aracin icinde kedinin gecebilecigi kadar buyuk delik yoksa testi gecmistir" demis
Kolay gelsin Kaptan, Selametle....
GT-P7500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi