2005 Suzuki Grand Vitara 2,0 Otm Düzeltme Ve Ilave Çalışmaları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan troyexplorer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 177
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,029
Teşekkür ederim , yeni çalışmalar oldukça paylaşıma devam edicem.
Duster teneke meneke ama ben bu çalışmalara o araç sayesinde merak sardım, zaten o resim dusterdan ziyade face grup simgemiz , sadece duster la ilgili değil ,öyle başladığı için öyle kaldı

Etiketler
Egsozun çıkışının görüntüsü kötüydü , araç benzinli olunca egsoz su yapıyor bildiğiniz üzere , kafanın görünür yerini bozmasın diye çıkışı alttan olan değişik bi kafa buldum ve taktırdım

image.jpeg

image.jpeg

Marş basarken normalden fazla ses çıkıyordu, araç otomatik olunca işi sağlama almak için bugun sanayide güvendiğim daha öncede işler yaptırmış olduğum ustama söktürdüm , iyi bir hareket yapmışım kaç tane burç varsa hepsini bozmuş, kömür ve yataklarda sorun yok , sargıdada problem yok , burçlar değişti , temizlendi , yağlandı zıpkın gibi oldu marş konusunda kafam rahat artık

Büyük sesleri yok edince , kıl tüy süslere odaklanıyor insan , sağ taraftan araba sallanınca derinden tuk tuk tarzında ses vardı, bugün söktüm oraları, sunroofun su tahliye hortumunu ön sağ direkten aşağıya doğru sarkıtmışlar sabitlemeden , ucu sallantıda şaça çarpıyormuş çözüm basit :smiley:

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Bazı forumlarda görüyorum, adamlar izalasyon yaparken bildiğimiz su emen sünger kullanıyorlar (su geçiş yerlerinde , kapı içlerinde, vs.) sünger suyu emer ve kış boyuncada kurumaz koku yapması bir yana döşendiği yerleri çürütür, bu tip yerlerde su çekmeyen köpük tarzında yumuşak malzeme kullanın veya kullandırtın

Teşekkür ederim. Elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum , daha yapacak çok iş var vakit buldukça halledip paylaşıyorum. Orijinalliği bozmadan ilave donanımlarda var kafamda ama satarken değeri malesef bilinmediği için kararsızım yapmakta

Takipteyim. Yavaş yavaş karınca misali çalışıyorsunuz tebrik ederim. Benim de bir sorum olacak. 2006 yeni kasa Grand vitaram var. Sunroof giderlerinden su akıtoyordu ikisini de açtırıp yenilettim fakat surucu tarafının paspasının tam ortasında kauçuk paspasın altına hafiften terleme yapıyor. Acaba sunroof giderleri tıkalı iken burda biriken suyun kalıntısı mıdır bu? Yoksa başka birşey olabilir mi? Teşekkürler.

Paspasın altı terleme yapıyorsa , taban keçesinin altına bakman lazım, izalasyon yünü var kısmi kısmi , o suyu çekmişse sürekli kusar kurutman lazım, oralar muhtemelen giderler tukandığı zaman yukardan gelen suyla ıslanmıştır, yoksa suunrof tahliye hortumundan oraya su girme şekli yok

Sıcaklık sensörlerinin iç taraftakini şöför orta direk üstüne yerleştirdim , diğerini araçta zaten dış sıcaklık göstergesi olduğundan motor bölümüne yerleştirdim
Elektriğini çok fazla kullanılmayan yan aynalar ısıtma düğmesinden aldım böylece marşa basarken otomatik akım kesmeyede bağlanmış oldu

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR