2005 Pajero 3.2 Did Full Off Road Donanım,,çokkkk Başarılı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ihsane Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 97
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 105,036

ihsane

Bir ben varım deme, "Yoksan da olur".
Yer
İstanbul
Hilux 3.0 ve 2004 model td5 den sonra altı ay sürecinde yavaş yavaş bu aracı yaptım,,,, çok mennunum herkese tavsiyem,,,muhteşem dağlarda

DSC_0311.JPG

SAM_0312.JPG

DSC_0313.JPG

SAM_1395.JPG

SAM_1397.JPG

Etiketler
Ynt: 2005 Pajero 3.2 Did Full Off Road Donanım,,çokkkk Başarılı

Pajero off road dönemi geliyor bu kadar performansı iyi olduğunu düşünmemiştim çok yükseltmeme rağmen kanal ve çamur parkurlarında hiç zorlanmadan arkamda 750 kg karavan çekiyor,,,,,

SAM_1333.JPG

SAM_1402.JPG

SAM_1403.JPG

Bu işlerin de neşesi kaçtı mı nedir, bundan 3-4 sene önce biri böyle bi konu açsa hemen arkasından bir güruh hay maşşallah muhabbetine başlardı :D

Eski günlerin hatrına açılışı ben yapayım.

Hay maşşallah nazar değmesin. Başka fotoğrafar da bekliyoruz!

Hayırlı olsun, Nice keyifli geziler gerçekleştirmeyi Rabbim nasip etsin

Gerçekten muazzam duruyor çok hoş bir duruşu var
Aracın yapılmadan önceki fotolarıda varmı?

Merhaba araç güzel gözüküyor. Yaptıklarınız hakkında bilgi verebilirmisiniz? kaç inch yükseltme var, lastik ebatı, kilitler hk.
yapılanlar sonrası yol ve yol dışı sürüş izleniminiz. alt koruma yaptınızmı? merakla bekliyorum.
iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Dehşet bir araç olmuş. Maşallah...

Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim,,,,Allah daha iyilerini size nasip etsin,,,,,,malum internet sitesinden araç araştırırken ve 2007 pajero off road hazılanmış bir tane buldum pazarlık ettim fakat alamadım aslında fazla yüksek buldum birde kesinlikle 2004 05 06 dakar modelinin bu araçlara daha uygun olduğunu öğrendim o yüzden 2007 üzerinde durmadım ,,,,tam ümidimi kesmiştim ki sayfaya Adana da bir araç malum siteye düştü anında aradım ve aldım arb ön tampon, air locker , ve ön tamponun üzerine uygulanmış sis lambaları,,,,aracın ilk hali bu resimdi sonraki aşamaları paylaşacağım,,,,

01.JPG

İlk önce aracın Arb nin roof aldım fakat direk uygulanmıyor denilerek true bagaj lık alıp üzerine montaj edildi fakat hiç içime sinmedi bir zaman sonra true bagajı söküp başka bir usta Arb bagajı aracın üzerine montaj yaptı ilk hali vinç de olan son hali diğer resim,,,,,,

IMG_0429.JPG

SAM_1400.JPG

Bagaj dan sonra kafayı şnorkere taktım yurtdışından aradığım sitelerde bulamadım L200 lerin şnokerleri hoşuma gidiyordu yatık olanlar, bende döktürmek için kalıp yaptırdık bu araca bu şnoker özel olarak uygulandı,,,,ama doğrumu yaptım hala tartışıyorum, çünkü aracım hala tam olarak nefes alıp almadığından emin değilim sanki eski şnoker daha randımanlı olduğunu düşünüyorum bu yatık şnokerin sadece görselliği olduğunu düşünüyorum,,,aracın bir kaç beygir kaybettiğini düşünüyorum bence buna herkesin dikkat etmesi gerek bilhassa 2000 mt ve üstü nde hissettim,,,,en kısa zamanda ağzını aracın burnuna çevireceğim,,,,,,,sıra jantlar ve lastiğe gelmişti,,,,

IMG_0427.JPG

IMG_0443.JPG

Bu aracı almak için yolladığım muameleci aracı adana dan almaya gittiği gün Maltepe de bu işlerin üstadı Erkan Baydemir den lastik ve jant ları sipariş verdim fakat takdırmadım,,,, eksi 30 jant bir ara gezenbilir sayfasından da yardım istedim açtığım konuların içinde ama sonuç alamadım tabi böyle bir aracı doldurmak konuyu bilen az üstad olunca epey zorlandım,,,,, hem yollarda ses yapmayacak hemde dağlarda taşı çamuru tutacak,,çok şey istediğimi biliyordum inanın harika lastikler çıktı anlatılmaz sadece yaşanır,,bu aracın üzerine uygulanacak hem çamurda kendini kanıtladı, hem de düz yolda,,,,Yolda bana 180 yapan bir off road arcı gösterin inanın bu arac yollarda dolaşan bir canavar,,,evet ağır off road yaparmı bilmiyorum yamurlarla deneyeceğim şu ana kadar gittiğim çamurlu ve dağlarda kendini kanıtladı inşallah resimleri paylaştıkça zorluk derecesine siz karar verin eyer video yükleyebilirsem çok güzel görüntüler var bu arada 4 günlük Dağ gezilerimizde bol bol american çektim vinç ve air locker bile açmadan ,,ve daha da önemlisi arkam da 750 kg karavan la zorlanmadı,,,hem gündelik hemde dağlarda kullanayım derseniz daha iyisini bulamazsınız ,,,,,bu arac ile eksi ler ve artılar bol bol tartışabiliriz,,,,,eski ve yeni lastiğim resimlerde

IMG_0122.JPG

IMG_0118.JPG

IMG_0121.JPG

Daha önce aldığım arkadaş yükseltme kiti olarak takoz kullanmış bu konu beni çok yordu bir kısım dostlar eyer old man emu aracı sertleştireceğini söylüyordu bir kısımı tam tersi ama ben yinede Old Man Emu 5 inç uyguladım ve takoz ları çıkardım,,taki karavan kullanana kadar aşşağı çektiği için arkaya 3 inç takoz la destekledim,,,ve son halini aldı ve mennunum , neye göre derseniz yolda virajlarda ve dağda kanallara girerken kendisini koruması ve yolu okuması takoz lardan sonra çok iyi netice aldım,,,bu arada soracak olursanız amortismana takoz koyduktan sonra yük biner mi diye bana etkilemez dedi üstadlar zaman gösterecek,,,,,,,

IMG_0233.JPG

SAM_1256.JPG

Merhaba,

arb 5 inch yükseltmeyi nereden temin ettiniz acaba, fiyatı hususunda aydınlatabilir misiniz?

-44 ofsetle 33-12.5-15 ebatta lastik Çamurluklarda herhangi bir kesme işlemi yapmadan sığar mı?

konu hakkında yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

saygılarımla

En kısa zamanda cevaplayacağım bir bilgisayarın başına geçer geçmez

image.jpg

güle güle kullanın arkadaşım dogru tercih eger tek araç kullanacaksan gündelik ve gezi pajero çok dogru bir tercih ben 7 senedir pajero kullanıyorum ben onu çok üzdüm ama o beni hiç üzmedi kazasız belasız kullanın

10511444_10152558367208781_4123135628215465716_o.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR