2002 model Grand Cherokee 2.7 CRD almak istiyorum.. yorumlarınızı bekliyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan leprecon Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 107
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 74,478
Ynt: 2002 model Grand Cherokee 2.7 CRD almak istiyorum.. yorumlarınızı bekliyorum

darkcity2000' Alıntı:
Eğer bir ilanda sadece teknik birkaç özellikten bahsedilmiş ise, mesela klima sunroof deri koltuk vs vs diyorsa o araca gidip bakmaya bile değmez, aracı orjinal temiz olduğunu bilen hele bunun satıcısı bas bas bağıra bağıra orjinal hatasız motoru şanzumanu 10 numara diye yazar, ama bu tip yazacak pek birşeyiniz yoksa deri koltuk der ısıtma der geçersiniz... Araca bakın kimbilir neler çıkacak

süper tespit.. aslında buna bende dikkat ederdim ama araba gözümü kör etmiş demekki :smiley:

Etiketler
Ynt: 2002 model Grand Cherokee 2.7 CRD almak istiyorum.. yorumlarınızı bekliyorum

997799' Alıntı:
size katılıyorum doğru söylüyorsunuz...
ancak ben okuduğuma cevap yazdım o kadar...
siz okuduğunuzda ne anlıyorsunuz bilmem...
1000 küsür mesajım var aşşağı yukarı bi inceleyin ne konuda nelere neler yazmışım, bu sitedeki amacım hakkında size de kısaca bilgi verecektir...
burada yüzlerce insan yüzlerce aynı mesajı yazmasına rağmen bile onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz..
bu sitenin hemen hemen tek amacı var zaten paylaşım (bu içinde çeşitli dallara ayrılan bir kavram)
derdini söyleyen herkeze bildiğimiz ve tecrübeli olduğumuz konularda elimizden geldiğince ufak tefek yardımcı olmaya çalışıyoruz zaten...

ayrıca ben ilk cevabımda da kötü hakaret içeren vs vs herhangi bir cevap yazmadım ki...iyi al dedim...o sorunun 2 cevabı vardır iyi al, yada alma...

ok levent bey kusura bakma yanlış yazmışım...

şimdiiiii.....
2.7 crdi motor mercedes 270 cdi motorudur...
bakımı düzgün olduğu sürece ve adam gibi kullanıldığı sürece 1.000.000 km gider...
ancak bizim tr insanı ne yazıkki bu şartları pek yerine getirmez...ve bu ömrü nerdeyse yarı yarıya geri çeker....

araç hakkında sadece koltuklara bakarak aracın 160 binde olmadığı hissine kapıldığımı söyleyebilirm o kadar....

neden 2,7 dizel düşünüyorsunuz...kullanım şekliniz tam olarak nasıl olacak? bu sorunun cevabı çok önemlidir çünkü diesel araçlar aslında tamamen uzun yol için tasarlanmış araçlardır...

eğer ki şehir içi ağırlıklı kullanacak, hafta sonları ufak tefek geziler, daha sonra duruma göre araziye adım adım yaklaşabilirim gibi düşünceleriniz varsa, 4,7 benzinliyi düşünün derim...

bunun nedeleri epey fazla ;
bakın istanbulda nerdeyse hiçbir taxi diesel değildir benzin lpg lidir...bunun nedenlerini az çok tahmin edebilirsiniz..adamlar bu işten ekmek yiyorlar hepsi aptal olamaz öyle değilmi?

wj lerin sorunlarına gelince kronik olarak: kalorifer sıcak soğuk geçişlerinde problem olur...yani sağ sol yada 2si birden sıcağa yada soğuğa geçmez, basit bir parça değişimidir ama bu basit parça için ön göğüs komple sökülmelidir...
d3efransiyel kollarının burçları bozulur genelde bunlarda komple işçilik dahil 1000 lira civarı tutar, yaniiiiiiii kendi segmentinin en sağlam aracıdır, 2-3 tane x5 falan eskitir...
yedek parçaları genelde ucuzdur, ama saçma parçalarda saçma fiyatlar çıkabilir....mesela çamurluğun tanesini 90 liraya alabilirsiniz gibi, hava filtresini 20 liraya gibi, paspasları 200 dolara gibi...
2.7 nin temizi o modellerde nominal fiyatı 50.000 liradır bu fiyatın altındakilere dikkat dikkat dikkkat.......
2 ayrı yetkili servise kontrol ettrimeden diesel cherokee almamanızı tavsiye etmem,
yerinizde olsam 4,7 alırım 2 si arasındaki fark zaten 20 bini buluyor...
yani 50 bin 2,7 ye vereceğime, 2001 4,7 tyi 33 e alırım v8 keyfini yaşarım....

997799' Alıntı:
şimdiiiii.....
2.7 crdi motor mercedes 270 cdi motorudur...
bakımı düzgün olduğu sürece ve adam gibi kullanıldığı sürece 1.000.000 km gider...
ancak bizim tr insanı ne yazıkki bu şartları pek yerine getirmez...ve bu ömrü nerdeyse yarı yarıya geri çeker....

araç hakkında sadece koltuklara bakarak aracın 160 binde olmadığı hissine kapıldığımı söyleyebilirm o kadar....

neden 2,7 dizel düşünüyorsunuz...kullanım şekliniz tam olarak nasıl olacak? bu sorunun cevabı çok önemlidir çünkü diesel araçlar aslında tamamen uzun yol için tasarlanmış araçlardır...

eğer ki şehir içi ağırlıklı kullanacak, hafta sonları ufak tefek geziler, daha sonra duruma göre araziye adım adım yaklaşabilirim gibi düşünceleriniz varsa, 4,7 benzinliyi düşünün derim...

bunun nedeleri epey fazla ;
bakın istanbulda nerdeyse hiçbir taxi diesel değildir benzin lpg lidir...bunun nedenlerini az çok tahmin edebilirsiniz..adamlar bu işten ekmek yiyorlar hepsi aptal olamaz öyle değilmi?

wj lerin sorunlarına gelince kronik olarak: kalorifer sıcak soğuk geçişlerinde problem olur...yani sağ sol yada 2si birden sıcağa yada soğuğa geçmez, basit bir parça değişimidir ama bu basit parça için ön göğüs komple sökülmelidir...
d3efransiyel kollarının burçları bozulur genelde bunlarda komple işçilik dahil 1000 lira civarı tutar, yaniiiiiiii kendi segmentinin en sağlam aracıdır, 2-3 tane x5 falan eskitir...
yedek parçaları genelde ucuzdur, ama saçma parçalarda saçma fiyatlar çıkabilir....mesela çamurluğun tanesini 90 liraya alabilirsiniz gibi, hava filtresini 20 liraya gibi, paspasları 200 dolara gibi...
2.7 nin temizi o modellerde nominal fiyatı 50.000 liradır bu fiyatın altındakilere dikkat dikkat dikkkat.......
2 ayrı yetkili servise kontrol ettrimeden diesel cherokee almamanızı tavsiye etmem,
yerinizde olsam 4,7 alırım 2 si arasındaki fark zaten 20 bini buluyor...
yani 50 bin 2,7 ye vereceğime, 2001 4,7 tyi 33 e alırım v8 keyfini yaşarım....

sölediklerine göre benzinli mantıklı ama yıllık vergisine baktım şimdi 2002 model için 4880 çıktı ... bu vergi doğrumudur yoksa kasko bedeli üzerinden başka bir vergi uygulaması varmı

Şimdi 2002 10 yaş, MTV sitesinden bakıyoruz 6500 tl yıllık, sonra kasko değerine bakıyoruz 49680 TL , 1 yıllık vergi değeri kasko bedelinin %5 i geçiyorsa bir alt dilime bakıyoruz, evet bir hayli geçiyor demekki 3500-4000 cc ye bakacağız, ne kadar ? 4500 tl , aslında yine %5 i geçti ama Devlet burada dur diyor daha fazla dilimi düşüremezsin diyor.

Benim de tavsiyem jilet gibi 4.7 v8 'in sesi yeter, ucuzada almıuş olacaksın bakımları daha ucuz olacak, yakıt ve vergiden biraz müzdarip olabilirsin ama lpg ile dizel kadar az yakma şasın var..

4,7 lerde vergi indirimi muhabbeti uygulanıyor..kasko bedelleri sebebiyle rakamlar kurtarıyot buna istinaden vergileri şöyledir...
6 aylık bandrolleri:

2000 modellerin 1020 lira
2001 model 2270 lira
2002 model 2270 liradır

2004 crdi 2,7 nin ise 1020 lira bandrolü vardır, çünkü kasko bedel muhabbetini kurtarmıyor o nedenle....

yani kısa bir matematik yaparsak...

2002 4,7 aldık diyelim...
2270
2270
2270
2270
1020
1020 şeklinde vergi ödersiniz 6 ayda bir 2 yılın sonunda vergi dilimnden 1 alt sıraya düşer ve 1020 seviyesine geriler...
yani 4,7 ile 2,7 arasında veargiden kaynaklı 4500 tl fark oluşur...aynı arabanın aynı paketine motor farkından dolayı 20.000 lira fark ödeyeceksiniz aşşa yukarı....bu parayı vermenin bi mantığını ben bulamadım bu güne kadar...

997799' Alıntı:
4,7 lerde vergi indirimi muhabbeti uygulanıyor..kasko bedelleri sebebiyle rakamlar kurtarıyot buna istinaden vergileri şöyledir...
6 aylık bandrolleri:

2000 modellerin 1020 lira
2001 model 2270 lira
2002 model 2270 liradır

2004 crdi 2,7 nin ise 1020 lira bandrolü vardır, çünkü kasko bedel muhabbetini kurtarmıyor o nedenle....

yani kısa bir matematik yaparsak...

2002 4,7 aldık diyelim...
2270
2270
2270
2270
1020
1020 şeklinde vergi ödersiniz 6 ayda bir 2 yılın sonunda vergi dilimnden 1 alt sıraya düşer ve 1020 seviyesine geriler...
yani 4,7 ile 2,7 arasında veargiden kaynaklı 4500 tl fark oluşur...aynı arabanın aynı paketine motor farkından dolayı 20.000 lira fark ödeyeceksiniz aşşa yukarı....bu parayı vermenin bi mantığını ben bulamadım bu güne kadar...

bende pek bi mantık bulamadım.. bu gece bulmaya çalışırım artık .. sıra geldi 4.7 temiz bişey bulmaya.. bu arada tanımadığınız biri için bu kadar yazı yazmanız güzel bi olay , insanlık ölmemiş :smiley: gerçi başta biraz tartıştık ama sonu güzel oldu gibi.. yardımcı olan herkeze tşk..

darkcity2000' Alıntı:
Şimdi 2002 10 yaş, MTV sitesinden bakıyoruz 6500 tl yıllık, sonra kasko değerine bakıyoruz 49680 TL , 1 yıllık vergi değeri kasko bedelinin %5 i geçiyorsa bir alt dilime bakıyoruz, evet bir hayli geçiyor demekki 3500-4000 cc ye bakacağız, ne kadar ? 4500 tl , aslında yine %5 i geçti ama Devlet burada dur diyor daha fazla dilimi düşüremezsin diyor.

Benim de tavsiyem jilet gibi 4.7 v8 'in sesi yeter, ucuzada almıuş olacaksın bakımları daha ucuz olacak, yakıt ve vergiden biraz müzdarip olabilirsin ama lpg ile dizel kadar az yakma şasın var..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-cherokee-ilk-sahibinden-hasarsiz-orjinal-garaj-arabasi-35675326/detay

bu kadar vergi ödemek biraz acı olur gibi ama çokta bi alternatif kalmadı heralde

leprecon' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-cherokee-ilk-sahibinden-hasarsiz-orjinal-garaj-arabasi-35675326/detay

bu kadar vergi ödemek biraz acı olur gibi ama çokta bi alternatif kalmadı heralde

sadece lpgyok gördüğüm kadarıyla...zaten 70 bin km yaptıysa bu güne kadar taktırmamıştır normal yani...
orjinal paspasları bile üzerinde...fotolar kötü ama araç sanırım güzel...

997799' Alıntı:
sadece lpgyok gördüğüm kadarıyla...zaten 70 bin km yaptıysa bu güne kadar taktırmamıştır normal yani...
orjinal paspasları bile üzerinde...fotolar kötü ama araç sanırım güzel...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-cherokee-orjinal-hatasiz-jeep-137000-km-de-35330772/detay

birde bu var arada 4200 fiyat farkı var http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-cherokee-orjinal-hatasiz-jeep-137000-km-de-35330772/detay

leprecon' Alıntı:
bende pek bi mantık bulamadım.. bu gece bulmaya çalışırım artık .. sıra geldi 4.7 temiz bişey bulmaya.. bu arada tanımadığınız biri için bu kadar yazı yazmanız güzel bi olay , insanlık ölmemiş :smiley: gerçi başta biraz tartıştık ama sonu güzel oldu gibi.. yardımcı olan herkeze tşk..

Tuncay bey;
yok ya bi problem yok bazen insanları tetikliyorum...
ama inanın millete yardım etmek için istediklerinden fazlasını verebilmek adına penseyle cümleler çektiğimiz çok oluyor...ne yapacaksın...nasıl kullanıcaksın...kaç paran var...gibi...
amaç aslında buydu...

997799' Alıntı:
Tuncay bey;
yok ya bi problem yok bazen insanları tetikliyorum...
ama inanın millete yardım etmek için istediklerinden fazlasını verebilmek adına penseyle cümleler çektiğimiz çok oluyor...ne yapacaksın...nasıl kullanıcaksın...kaç paran var...gibi...
amaç aslında buydu...

sizin meslek nedir ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-cherokee-orjinal-hatasiz-jeep-137000-km-de-35330772/mega-foto/?photo=9

bu overland paket bi araç...diğer araçtan sizin gözle farkedeceğiniz direksiyondaki maun kaplama ve döşemelrin bir bölümündeki nubuk (yada süet her neyse) o şekilde ayırım da bulunabilirsiniz...
yine fotolar çok kötü...araca bakmak lazım...overlandların beygiri 40 beygir civarı daha yüksektir...yani fabrikasyon modifiyeli denebilir....

mesela benim dikkatimi çeken araçlardan biridir bu sıkı bi pazarlık yapılıp alınabilir diye düşünüyorum...
bazı araçların temizlik farkı 5000 tl bile olabiliyo...

bu uyarıda peşinen bulunayım...4,7 herhangi bir araca biner binmez alasınız gelicek, çünkü performansa hasta olacaksınız, x5 falan anca aynada görünecek :smiley: sakın hemen pazarlığı bitirmeye kalkmayın...önce kontrolleri bitirin...aman ha....

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-cherokee-ciftciler-2-el-2002-model-37500-km-de-jeep-grand-cherokee-4-7-l-35318656/detay

meslek pazarlama (ilaç firmasında çalışıyordum ama ayrıldım, şu an çalışmıyorum)

997799' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-cherokee-orjinal-hatasiz-jeep-137000-km-de-35330772/mega-foto/?photo=9

bu overland paket bi araç...diğer araçtan sizin gözle farkedeceğiniz direksiyondaki maun kaplama ve döşemelrin bir bölümündeki nubuk (yada süet her neyse) o şekilde ayırım da bulunabilirsiniz...
yine fotolar çok kötü...araca bakmak lazım...overlandların beygiri 40 beygir civarı daha yüksektir...yani fabrikasyon modifiyeli denebilir....

mesela benim dikkatimi çeken araçlardan biridir bu sıkı bi pazarlık yapılıp alınabilir diye düşünüyorum...
bazı araçların temizlik farkı 5000 tl bile olabiliyo...

bu uyarıda peşinen bulunayım...4,7 herhangi bir araca biner binmez alasınız gelicek, çünkü performansa hasta olacaksınız, x5 falan anca aynada görünecek :smiley: sakın hemen pazarlığı bitirmeye kalkmayın...önce kontrolleri bitirin...aman ha....

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-cherokee-ciftciler-2-el-2002-model-37500-km-de-jeep-grand-cherokee-4-7-l-35318656/detay

levent bey sizi çok yordum ama şu vergi muhabbetinden birazda olsa kurtulmak için 2000 modele kadar geri gitsek kasa aynı sanırım , sizin bildiğiniz bir fark varmıdır veya 2000 modelini tavsiye edermisiniz ,, birde 2000 modeline ne zamana kadar ne kadar vergi öderim onu yazarsanız :smiley: walla alınca bi tur veririm binersiniz :smiley: ama müsait değilseniz yarın bakarız

leprecon' Alıntı:
levent bey sizi çok yordum ama şu vergi muhabbetinden birazda olsa kurtulmak için 2000 modele kadar geri gitsek kasa aynı sanırım , sizin bildiğiniz bir fark varmıdır veya 2000 modelini tavsiye edermisiniz ,, birde 2000 modeline ne zamana kadar ne kadar vergi öderim onu yazarsanız :smiley: walla alınca bi tur veririm binersiniz :smiley: ama müsait değilseniz yarın bakarız

2000 modeller yaş itibariyle vergiden düşmüştür...yani 1020 tl vergisi var 2011 yılında 1020+1020 vergi ödeyeceksiniz anlamına geliyor...
2001 model de ise 2270+2270--------1 yıl sonra 1020+1020 şeklinde devam edecek....yani fark 2200tl civarında...
şimdi ne yapmalıyız....
2000-2001 modellere bakın 2001 modeldir araç temizdir vergiden dolayı fark 2000 lira ya...hah işte bu temizlik 2000 lira ve daha fazlası eder dediğiniz araç denk geldiğinde 2001 model alacaksınız... ama şimdilik hedef 2000 model...

2000 model lpg si de takılmış 30-33 civarı bir araç bulucaz yada lpg takılmamış 30 civarı 3000 lira lpg için düşünücez...
lpg mizde de hedef mümkünse prins yada teleflex marka olacak...bu araçlara en iyi adapte edilen ve en sorunsuz sistemlerdir çünkü...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR