Yine bir land ustası handikabı başına gelen olursa kanmayın diye yazıyorum...
Direksyon kutusu aracı aldığım günden beri yukardan aşağısına kadar yağlıydı dıştan...
Üstünü tüm yağdan arındırdım yağın nerden çıktığını görmek için...
Pompa hemen kutunun üstünde biliyorsunuz, pompa çıkış rekoru kaçırıyordu hafif onu biraz sıkıp kestirdim, fakat hava soğumaya başlamasıyla birlikte kutunun en üstündeki vidadanda yağ gelmeye başladı , enterasan tarafı araç çalışırken değil uzun bi yolculuktan gelip stop edince koyveriyordu yağı , önce vidanın kutudaki görevini araştırdım , yulardan aşağıya inen milin ucundaki somun olduğunu öğrendim, sonra bi tane landçı aradım aman elleme o ayar vidası demesiyle sanayi yolunu tuttum...
Gittik bu landçı arkadaşa oraya müdahale etmek için klima, ace, ve direksyon pompalarının sökülmesi gerektiğini hassas bi iş olduğunu sabah başlanılsa akşam anca biteceğini , arabayı bırakıcam gidicen mubbbeti falan filan maliyeti sormadım bile malüm şanzumanın inme ücretinden antramanlıyım...
Kutunun o üst tarafındaki tamir takımıda alınacak dedi bu arada ,sadece üsttteki 3-4 tane vida somunun fiyatı 130 lira
Bindim arabaya bide başka bi landçıya sorayim dedim bir diğeri kutu konusuna hakim değil ilk gittiğim yere bi göster oldu...
Tekrar bindim araca baktım bu işin sonu yeni kutu alma parasına doğru gidecek ben en iyisi direk yenisini alim takim diye düşünürken , yine deniz motorları ustama başvurdum ...
Aynı sanayide sadece direksyon kutusu üstüne iş yapan biyer tarif etti , onada göstereyim belki başka bi fikir verir dedim ve iyiki gitmişim , 1 tane plastik contalı pul işi çözdü , ve 20 dakika sürdü halletmesi...gülermisin ağlarmısın...
Şöyleki ; normalde o tam üstte merkezdeki somunun altında somuna yapışık conta var , ama somun tek satılmıyor, üst tamir takımla birlikte satılıyor, mevcut somunun altında yapışık olan conta erimiş gitmiş , oraya ortasında conta yapışık olan pul koyuldu ,bence orjinalinden daha uzun ömürlü olacağı kesin...
Hiçbir aksamı sökmeden sadece hava filresi kutusunu çıkarıp müdahale etti bu arada
Abiye pompa çıkış rekorundaki oringleride değiştirttim , kutu olayı toplamda alınacak parça fiyatına halloldu ... yorum sizin