2001 Model Lr Discovery Td5 Düzeltme Ve Yenileme Çalışmaları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan troyexplorer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 582
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 122,166

Etiketler

Pozisyon şalterinin arkasındaki keçeyi, şanzuman karteli braketlerini ve tapanın contasını ingiltereden orjinal LR sipariş geçtim
Filtreyi ve mobil dexron 3 yağını almıştım daha önce zaten
Gelince ben yapıcam...

IMG_9252.JPG
IMG_9255.JPG
IMG_9256.JPG
IMG_9258.JPG
IMG_9259.JPG
IMG_9260.JPG
Kalorifer fan motoru ne zamandır aklımdaydı , bazen gıcı gıcı ses yapıyordu çalışırken...

Söktüm içi yaprak toz toprak dolmuş, motoru pervanesini ayırdım temizledim

Motor kapalı devre motor perçinli monte, yani arıza yapmadıkça kömür değiştirme veya burçlarını değiştirme işine girmek anlamsız

Kömürlerinin durumu iyi kömür tozu tüm motor içini sarmış kompresörle temizledim
Burçlarını yağladım biraz bekletip takıcam

Fan türbin yuvasınıda temizledim peteğe kadar ulaşılıyor ordan aşırı kirliydi arabada düzgün bi polen filtresi olmaması büyük handikap

Klima peteği temizleme spreyi alıp petekleride temizlemeye çalışıcam
Klimayı denemiştim geçen ertesi gün çalıştırdığımda kötü koktu , bu temizlik bu kokuyuda engeller diye tahmin ediyorum

Son düzenleme:

IMG_9267.JPG
IMG_9268.JPG
IMG_9269.JPG
Oldu olacak silecek kapatmayıda söktüm...
silecek kapatmaların genelde neden kırık olduğunuda çözmüş oldum
Arkadaşlar silecek kapatmayı ön kaputu çıkarmadan sökmeye veya söktürmeye kalkarsanız kırılmadan çıkması mümkün değil
Yerine oturması için ön cam altına giren kanca uçlar var, onları ordan çıkarmaya ön kaput menteşeleri engel oluyor, kaputu çıkartıp menteşelerin aşağıya inmesi gerekiyor
Hava emiş ağzından bırakın yaprak çalı çırpıyı adam girer , oraya polen filtresi tarzında bişey olmaz suyla haşır neşir bi yer çünkü , kromdan süzgeç koymayı tasarlıyorum
Hava emişin girişini peteğe kadar temizledim inanılmaz kirliydi , her türlü alerjiye sebep olabilirdi

Silecek kapatmanın yenisini almıştım daha önce
Buraları sökmüşken silecek birleştirme kollarını ve motorunuda değiştiricem.
IMG_9272.JPG
IMG_9277.JPG

Sorun çıkarttır belki ilerde bi daha buraları sökmek istemiyorum

Son düzenleme:

İç havalandırma emişine plastik geniş oluklu ızgara koydum, krom süzgeç çok ince gözenekli belki ilk etapta sorun yaratmazdı ama daha sonraki sahiblerine sıkıntı vermesin diye bunu kullandım yaprak çekmez bu şekilde..
IMG_9278.JPG

IMG_9274.JPG
Silecek kapatmanın kırılma nedenini söyledim , sökülme nedenleri ; birinci sebep silecek iç kolları ses yapıyor herhalde burçlarını yağlamak için , benimkiler yağlanmış , ikinci sebep hava emiş yerinin contası süngerimsi bişey camdan sızan suyun zamanla ordan girmesi muhtemel, yolcu tarafı halı veya halı altına su geliyorsa ön camdan değilse hava emiş çıkışının dibinden giriyordur
Hava emiş çıkışının etrafına sika çektim bu ihtimale karşı
Yurdum ustaları ön kaputu çıkarmadan ben bunu burdan çıkarıp takarım diyor esnetiyor, zaten güneşin altında beton gibi olmuş plastik çat kırılıyor

IMG_9287.JPG
IMG_9285.JPG
IMG_9286.JPG
IMG_9285.JPG
IMG_9286.JPG

Silecek motoru yeni gibi bi sıkıntısı yok, kolların saçı çürümüş gibi görünüyor, söküp bi bakıcam kurtarırsa temizleyip epoksi boya uygulayacağım

Son düzenleme:

IMG_9281.JPG
Silecek motorunu sökünce göğüslük içinde bazı yerlere ulaşırım zannediyordum ama hayal kırıklığı izalasyon malzemesiyle kapalı arkası

Silecek motoru kolların mekanızmasına vidalarla bağlı sabit değil yani neden motor ayrı , kollar ayrı satılmıyor sinir bozucu bi mesele
Aslında parça kataloğunda ayrı numarası var kollar için ama iptal edilmiş motorla birleştirilmiş

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,777
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

SON KONULAR

Geri