2001 Model Lr Discovery Td5 Düzeltme Ve Yenileme Çalışmaları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan troyexplorer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 582
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 121,812

Etiketler

IMG_9178.JPG
Ses yapan bi yeri daha hallettim , orta susturucunun üstündeki ısı koruma alüminyumunun bir vidası sıyırmış boştaydı, altına geniş krom pul koyup sabitledim

Süleyman bey sizin ve tüm grubun bayramını kutlarım.
Herkese iyi tatiller dilerim.
Sapancadan selamlar

Turkcell_T_Tablet cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şanzuman pozisyon müşürünün milinin keçe değişimi için şanzumancılarla görüşüyorum, çoğu o keçe için şanzuman aşağıya inecek diyor, halbuki o müşür ordan çıkıyorsa üstünde ,milinin keçeside çıkar çünkü keçe dışardan çakılıyor oraya içten bişey sökülmesi gerekmiyor
Şanzuman aşağıya inmesi için telafüs edilen rakamlar 1500 -2000 tl arası , sadece sökme takma 1000 lira , borusana gitsen aynı rakam söylenir herhalde , bu ustalar bütün land sahiplerini usta yapar , bi kaç sene sonrada sinek avlarlar
25 liralık keçe , kaça mal ediliyor taktir sizin
Bu işlemi yaptıran varmı aranızda??

En ufak bir utanma ve sıkılma hissetmeden 3 dakikada biten bir kapı iç trimi söküp, parmakla bir tel ittirme işine 50 tl istiyor canım ustalarım benim. Dediğiniz gibi ben de yavaş yavaş usta olma yolunda ilerliyorum. :smiley:
Bir tamir takımı edinip ya herro ya merro her yerine dalacağım sanırım aracımın.
Başlığınız yüzünden zaten bir Disco 2 alıp toparlatıp kullanmayı ciddi ciddi düşünmeye başladım.
Elinize, emeğinize sağlık, çok keyifli konuyu takip etmesi.
Aracın da tüm bu emeğe değer olduğunu gösteriyor detaylı şekilde her yerini gördüğümüzde.
Anadolu yakasında güvenebileceğim bir usta bulabilirsem tabi ala olur.
Kolay gelsin.

Şanzuman pozisyon müşürünün milinin keçe değişimi için şanzumancılarla görüşüyorum, çoğu o keçe için şanzuman aşağıya inecek diyor, halbuki o müşür ordan çıkıyorsa üstünde ,milinin keçeside çıkar çünkü keçe dışardan çakılıyor oraya içten bişey sökülmesi gerekmiyor
Şanzuman aşağıya inmesi için telafüs edilen rakamlar 1500 -2000 tl arası , sadece sökme takma 1000 lira , borusana gitsen aynı rakam söylenir herhalde , bu ustalar bütün land sahiplerini usta yapar , bi kaç sene sonrada sinek avlarlar
25 liralık keçe , kaça mal ediliyor taktir sizin
Bu işlemi yaptıran varmı aranızda??
Süleyman Kaptan,bende henüz problem olmadı çok şükür.Dediğiniz çok doğru.Maalesef durum bu.Bakıyorlar Land mi Land,istedğini söylüyor.İnsan kendi servis açası geliyor.:smiley:

Bir ilginç tecrübe paylaşayım.

Öncam arkasında bulunan AC dış hava sensörünün üstünde bir plastik kapak var.Benim araçta yoktu yerinde.Az kalsın USA den getirtecektim.Aracı aldığım kişiyle konuştum.Ön camı içerden silerken yerinden çıkmış,araya düşmüş.Buldum onu,ayrıca başka kalem kağıt vs hafriyatta çıktı.Bir sevindim,bir iş daha halloldu diye.Yerine taktım,güzel oldu,fakat tam oturmadı mı nedir,yerinden çıktı ve göğüslükteki ızgara deliklerinden birinin arasından içeri düştü.(delikler yanlara doğru genişliyor,ve bu kapak çapı ordan içeriye gitmaye müsait.).Sağdan soldan girmeye çalıştım ama olmadı,vakitte yoktu.Gevşek olanlar dikkat etsin.Alabilirsem onuda paylaşacağım.

IMG_9237.JPG
IMG_9244.JPG

Farların üstündeki plastik kapakların saplamasını oraya sabit zannediyordum, meğer alttan pulluymuş , krom saplama ve krom kapaklı somunla değiştirdim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri