2000 Model 4.7 V8 Grandcherokee Mi Aldım Sonunda..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erolkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 262
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 120,753
Bu arada simit lpg tanki taktiktan sonra bosa cikan stepne icin tavana ufak bi sepet yaptirdim..
uploadfromtaptalk1451032668081.jpeg
uploadfromtaptalk1451032697565.jpeg
uploadfromtaptalk1451032725496.jpeg

SM-T110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Etiketler
Nv247 kodlu arazi sanzzimani icin mopara muadil sayilabilecek yagi john deere nin hygard hydrolic transmission oil de bulup degistirdim..
Cikan yag..
uploadfromtaptalk1451032836654.jpeg
uploadfromtaptalk1451032849747.jpeg

Ben WJ'ye lpg dönüşümünü ilk yaptırdığımda dış sıcaklık farkı olmaksızın ortalama 5 km'lik bir kullanımdan sonra araç lpg'ye otomatik geçiş sağlıyordu.
Lakin kış aylarında ilk 5 km içerisinde bir duruklama yaparsam (kırmızı ışık vb),bazen araç rolantide stop etmeye başladı.
Ustama götürdüğümde sistemi otomatik geçişten gaz pedalına basarak lpg geçişine ayarladı,sonrasında hiç sorun yaşamadım.
Aynı durum 5.2 kullanan bir arkadaşımda da mevcuttu ve halloldu.
Ankara'da Kayra otogaz servisi var.Firma sahibi Tufan Usta.Gerçekten özellikle V8 motorların mekaniğine son derece hakim.Yanına gitmeseniz bile telefonla kendisine karşılaştığınız sorunları aktarırsanız müsaitse yardımcı olacaktır.

Ben de dün arazi şanzuman yağını mopar atf4 ile değiştirdim.Rengi sizinkinden halliceydi.

Arazi sanziman yagi eger transfer case iniz nv247 ise atf koymamaniz gerekiyordu..

Su anda yetkili servisin bizim wj lere kullandigi yag petronas tutela powergear4.. Bende o yagin vizkozite ve deger olarak en yakinini johndeere de kullanilan hygard hydrolic transmission oil de buldum..

NV247/245/249 için belirttiğiniz üzere doğru yağ mopar'ın özel ürünü.Ama sanırım uzun süredir ülkemizde yetkili servislerde bile bulunmuyormuş.Fiyat konusuna hiç girmiycem.

235167b3d454461cb84c561560c82669.jpg

ATF4 kullanımı ise araştırınca gördümki tam bir kaos olmuş yurt dışı sitelerinde.50%-50% bir ayrışma var muadil olarak kullanıp kullanılamıyacağına dair.

Bugün ustamla görüştüğümde kendisi de aynı durumdan bahsetti.30 senedir amerikan araçları özelinde jeep grubuyla ilgilenen birisi olarak bana söylediği ATF4 kullanımın hiçbir handikapının olmadığı yönündeydi.Eh bende at binenin kılıç kuşananın dedim.

Lakin sizin yaptığınız araştırmalara saygı duyarak Johnderre aklımda yer etti.İmkan bulduğumda kullanacağım.Siz ilgili yağı nerden hangi fiyata temin ettiniz paylaşabilir misiniz

Atf konusunda ustalara göre sıkıntı yok çünkü ileride ses yapıyor diye arazi şanzımanı nı kucaklayıp gitme ihtimaliniz oldugunda ellerini kavuşturacaklar
John deerenin yağını buradaki bayide buldum. Litresi 15Tl..

Xperia Z

ses yapar büyük ihtimalle ileride. arazi şanzımanı çok narin birşey değil. kalın zincirli bir aktarma organı sonuçta.

Orjinal yağ ile de şanzımanı kucaklayabilirisiniz.
Nasıl mı oluyor? Aracınızın eski sahibi şanzıman yağını değiştirmeyi unutmuş oluyor (ya da birileri bu yağı değiştirmeye gerek yok durumu iyi diyor, o da onu dinliyor).
Bilmemkaç yüz bin km kadar araç o yağ ile çalışmış oluyor.
Bozulmadıysa sorun yok. Değiştirene kadar...

Neden? Yağ kullanıldıkça kalınlaşıyor, şanzıman içindeki parçaların toleransları da buna alışıyor.
Sonra yeni yağı koyduğunuzda aşınmış şanzımanda ince yağ yeterli yağ basıncı sağlanamıyor. Sorunlar çıkmaya başlıyor. İlla böyle mu? hayır, bu iş kesin risksiz mi? O da hayır.

Bu gece de uykunuzu kaçıracak kıl tüy birşey ortaya attım. Saat 00:30 olmuş, hadi bakalım herkese iyi geceler, uykusuzlara iyi muhabbetler :smiley:

Orjinal yağ ile de şanzımanı kucaklayabilirisiniz.
Nasıl mı oluyor? Aracınızın eski sahibi şanzıman yağını değiştirmeyi unutmuş oluyor (ya da birileri bu yağı değiştirmeye gerek yok durumu iyi diyor, o da onu dinliyor).
Bilmemkaç yüz bin km kadar araç o yağ ile çalışmış oluyor.
Bozulmadıysa sorun yok. Değiştirene kadar...

Neden? Yağ kullanıldıkça kalınlaşıyor, şanzıman içindeki parçaların toleransları da buna alışıyor.
Sonra yeni yağı koyduğunuzda aşınmış şanzımanda ince yağ yeterli yağ basıncı sağlanamıyor. Sorunlar çıkmaya başlıyor. İlla böyle mu? hayır, bu iş kesin risksiz mi? O da hayır.

Bu gece de uykunuzu kaçıracak kıl tüy birşey ortaya attım. Saat 00:30 olmuş, hadi bakalım herkese iyi geceler, uykusuzlara iyi muhabbetler :smiley:
Ama bu yazdıklarınız her marka araç içinde geçerli,sıfır almadıkça

Xperia Z

Ama bu yazdıklarınız her marka araç içinde geçerli,sıfır almadıkça

Aynen öyle. Yanlız bugünlerde sıfır alınanlar için durum biraz daha iyi olacak, eskiden sıfır alınan araç dexron2-3 ile piyasaya çıkarken şimdilerde daha kaliteli yağlar ile piyasaya çıkıyor yukarıdaki muhabbete siz de lafını etmişsiniz bugünün sıfır aracının içindeki yağ tam sentetik atf4. Haliyle bunu şanzımanın içinde unutmanın sonuçları ile dexron 2'yi unutmanın sonuçları birebir aynı değil.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR