Deryalar gidişte Malkara- Keşan güzergahını biz de Şarköy üzerinden gidişi tercih ettik. Şarköy yolunu vaktiniz bolsa tavsiye ederim. Yoksa deymez. Km hesabında yol kısalsa da yolun kendi şartları dolayısı ile süre uzuyor. Malkara istikametinde tırmanırken solda görülen göl ün hemen yanından devam eden bir yol. Manzarası boldur.
Dönüş grup halinde Koru tırmanışı yani önce Keşan sonra Malkara - Tekirdağ üzerinden oldu. Aslında aklımızda Uçmakdere vardı ama yola geç çıkınca bir de rüzgardan dayak yiyince vazgeçtik.
Karşı tarafta yani anakara da benim aklımda kalan tek yer Tuzla Köyü oldu. Süper heryerden kaynak suları fışkırıyor. Kimsenin de umrunda değil. Bu köyü geçtikten sonra 1 - 2 önemli termal yer tabelası görüyoruz ama köy de hiçbirşey yok. Bir daha yolum düşerse orada konaklamak isterim açıkcası. Tuzla yanlış hatırlamıyorsam Ezine ile Geyikli arasında bir yerdeydi.
Elimizi değdirmeyi bırakın sıcaktan yanına bile yaklaşamadığımız bu suyun içinde balık yavrucukları vardı not: kurbağa yavrusu değil.
Ben Pamukkale ye benzettim. Suyun çıktığı heryer bembeyaz olmuştu. Ve yol üzerinde bir çok gölet vardı. Birçoğu kurumuş olmasına rağmen çamurlu idi.
Assos a uğradık. Aynı kartpostallardaki gibi. Hatta kartpostalda gördüğünüz kadar önümüz ve arkamızı fotoğrafladık ve hızla uzaklaştık.
Önemli bir not. Bizim ki gibi araçlarla eğer Assos antik limana girmek isterseniz YAPMAYIN. mekan o kadar darki dönmek için çok uğraşırsınız. Biz bilmeyerek girdik ve trafik kilitlendi gerçi iniş yolunda sağda park etmiş arabaları görünce acaba mı dedik ama denemeden edemedik. Yani biz ettik siz etmeyin. Hele karavan veya arkanızda römork varsa aman diyim.
Aynı gün Çanakkale de küçük bir tur atıp çingene mahallesini ayağa kaldırdıktan sonra ( otopark ararken yanlışlıkla girdik ) limana yöneldik. Kilitbahir kapalı olduğundan mecburen Eceebat limanı yaptık ama saat geç olduğundan feribot için de sıra beklerken ilkini kaçırdık o yüzden otel de konaklamaya karar verdik.
O kadar guzel anlatim ve muhtesem resimler ki tesekkur ederim. Sanki profesyonel gezi dergisini elime almis oraya gidisimi hayal ederek okuyorum. Cok imrendim cok istedim sizin yerinizde olmak ve ogluma tabiati tanitip sevdirmek. Insallah ben de basarabilirim sizin gibi. Tesekkurler.
O kadar guzel anlatim ve muhtesem resimler ki tesekkur ederim. Sanki profesyonel gezi dergisini elime almis oraya gidisimi hayal ederek okuyorum. Cok imrendim cok istedim sizin yerinizde olmak ve ogluma tabiati tanitip sevdirmek. Insallah ben de basarabilirim sizin gibi. Tesekkurler.