2 - 22 Temmuz 2011, Adriyatik turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan supergezgin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 82
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,938

supergezgin

Karavan Yönetim
Yer
Konya
Web
www.ukkf.org
Sevgili dostlar,

2 - 21 Temmuz tarihleri arasında Asya KKD tarafından düzenlenmen Adriyatik turu hazırlıkları başlamıştır. İlk başta 13-14 aday vardı ancak son durumda gezimize 9 karavan ve 24 kişi katılacaktır. Bir çekme karavancı arkadaşımız ise Selanik’e kadar bizimle beraber olacaktır.

Program üzerindeki son rotüşlar yapıldı :

Öncelikle programımız için harcamayı planladığım süre içinde mümkün olan en fazla yeri görebilmek için değişik rotalar üzerinde uzun süre çalışma yaptım. Bu çalışmalarda benimle birlikte geziye katılacak arkadaşların, bildiğim kadarıyla yol performanslarını gözeterek en uygun yol ve günlük mesafeleri optimize etmeye çalıştım. Sonunda uygun olduğunu düşündüğüm rota, konaklama yerleri ve gezi programını hazırladım.

Hazırladığım bu programı katılmak isteyen arkadaşların görmesi ve incelemesi için www.ukkf.org sayfamıza koydum.

Kampların hemen hemen tamamı ile rezervasyon bağlantılarını tamaladım ve son programı katılımcılara gönderdim. Bu arada tüm kampların GPS koordinatları da cihazıma yüklenmiş durumda.

Katılımcı arkadaşlara telsiz kullanma ve konvoy kuralları iletildi. Kendilerinden en az 24 saat elektirik ihtiyacı olmadan konaklayabilecek donanıma sahip olmalarını ve telsiz bulundurmaları konusunda son hatırlatmamı yaptım.

Daha sonra arkadaşlarımız pasaport, vize, yeşil kart, uluslararası ehliyet, sağlık sigortası, yurt dışı kasko gibi zorunlu hazırlıklarını tamamlama çabasına girdiler. Bir yandan da araç bakımları gözden geçiriliyor.

İlk problem Mustafa beyin vize başlangıcına 3 Temmuz tarihi verilmesi ile ortaya çıktı. Düzeltilmeye çalışılıyor. Olmaz ise bize ilk konaklama yerimiz olan Asprovalta’da katılabilecek.

Gezi notlarımızı buradan sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Katılımcı arkadaşlarımız:

Erdal - Kader Ötügen (3 kişi, kızımız Dubrovnikte bize katılacak)
Mustafa - Semahat Aysev (3 kişi)
Erol - Nihal Çandar (2 kişi)
Tuğrul Başaranoğlu (2 kişi)
Deniz - Firdevs Gürer (2 kişi)
Gürsel - Tülin Kaya
Kadircan - Behiye İyigönül (2 kişi)
Kemal - Serpil Över (6 kişi)
Süreyya Karagözler (2 kişi, Ohrid'de bize katılacaklar)

Saygılarımla

Erdal Ötügen

02.07.11 İstanbul Asprovalta 555 555
03.07.11 Asprovalta Üsküp 312 867
04.07.11 Üsküp Ohrid 177 1044
05.07.11 Ohrid Bar 307 1351
06.07.11 Bar Petrovac 36 1387
06.07.11 Petrovac Budva 20 1407
07.07.11 Budva Tivat 29 1436
07.07.11 Tivat Herceg Novi 19 1455
07.07.11 Herceg Novi Mlini 39 1494
09.07.11 Mlini Dubrovnik 20 1514
09.07.11 Dubrovnik Neum 98 1612
09.07.11 Neum Opuzen 54 1666
09.07.11 Opuzen Mostar 75 1741
09.07.11 Mostar Opuzen 75 1816
09.07.11 Opuzen Zaostrog 41 1857
10.07.11 Zaostrog Podgora 23 1880
10.07.11 Podgora Omis 57 1937
10.07.11 Omis Split 26 1963
10.07.11 Split Seget 30 1993
10.07.11 Seget Sibenik 52 2045
12.07.11 Sibenik Vodice 12 2057
12.07.11 Vodice Pirovac 12 2069
12.07.11 Pirovac Zadar 50 2119
14.07.11 Zadar Split 156 2275
16.07.11 Split Podgora 83 2358
17.07.11 Podgora Mlini 236 2594
18.07.11 Mlini Budva 136 2730
19.07.11 Budva Ohrid 335 3065
19.07.11 Ohrid Bitola 75 3140
20.07.11 Bitola Asprovalta 280 3420
21.07.11 Asprovalta İstanbul 555 3975

Etiketler
Ynt: 2 - 22 Temmuz 2011, Adriyatik turu

Yolunuz açık olsun. Keyifli ve sorunsuz geziler dilerim. Türk karavancılar için yurt dışı bir rallinin gündeme gelmesi gerçekten gurur verici. Organize eden ve emeği geçenleri canı gönülden tebrik ederim.

Tecrübe ve izlenimlerinizi bekliyor olacağız...

Son zamanlarda karavancıların Yurtdışı gezilerine daha çok şahit olur olduk. Bunun artması dileklerimle, Adriyatik Turuna katılan dostlara keyifli geziler diliyorum. Listeye bakınca
hayli eğlenceli bir gezi olacağa da benziyor, anıları paylaşmanızı bekliyor olacağız. Organizayon için emek veren Erdal beye saygılarımla ...

Organizasyona katılan herkese hayırlı yolculuklar ve mutlu tatiller dilerim, Erdal abiye organizasyondan dolayı ayrıca teşekkürler ederim, belki dönüşte gezinin, daha sonra gidecekler için detay bilgileri ve mutlulukların paylaşımı burayada düşer...

Adriatik yolcularına, iyi yolculuk ve güzel bir gezi ve de dinlenceler dilerim; karavancılar ve geziseverler için bir örnek daha oluşacak. :smiley:

Cavid Sezen

Erdal Bey nasilsiniz? Tarihlerimiz cok belli olmasa da bizim de niyetimiz herkes gibi eninde sonunda oralara dogru var. Keske kamp yerlerinin koordinantlarini ekleyebilseniz ne guzel olurdu.
Bir suru arkadas da bu konuda bilgi sahibi olurdu.
Hepinize iyi yolculuklar. Belki siz donerken karsilasiriz oralarda biryerlerde belli mi olur?

Adriyatik gezisi Asprovolta, Üsküp

1. Gün Asprovalta
Buluşma yeri, Tekirdağ çıkışındaki tepe üzerindeki köftecilerin bulunduğu yerde saat 09:00 olarak tesbit edildi. Buraya ben gece geldim ve sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra Tuğrul bey, Erol ağabey, Deniz bey, Mustafa bey, Kemal bey ve Kadircan bey ile buluşup yola çıktık. Mustafa arkadaşımız ise çekme karavanı ile bizimle Selanik’e kadar gelecekti ancak bize katılmadı. İpsala kapısından İzmir’den Gürsel bey ile buluşup konvoyumuzu tamamladık. Süreyya beyler bize Ohrid’de katılacaklar.
Yolda ilk problemlerimizle karşılaşmaya başladık. En önemli problem arkadaşlarımızın hemen hemen hepsinin telsizlerinde problem var çoğu çalışmadığı için el telsizleri ile idare etmeye başladık. İkinci problem benim GPS cihazım, daha ilk etepta arızalandı, uydu bağlantısı yapamadım. Keşan’dan aldığım yeni cihaza bir şekilde Avrupa haritasını yüklemeyi becerip yolda faaliyete geçirdim. Böylece en önemli sorunu çözmüş oldum.
Sevindirici olay ise Sabanat ablanın tatlı dili sayesinde Mustafa beyler ayın 3’üne vize almalarına rağmen ilgilileri ikna edip bizimle yola devam edebilmeleri oldu. Gümrük kapısındaki işlemlerimizden sonra Yunanistan’a girişimizi yaptık. Yunanistana girmeden yakıtlarımızı tamamladık, fiat hemen hemen aynı (1,5-1,72 Euro arası
Yolda öğlen yemeği molası verdik ve Gümülcüne ve İskeçe’den geçtikten sonra Kavala’da mola verdik. Sahil turu atıp şehri gezdikten sonra oturup dondurmalarımızı yedik. Araçlarımızı şehrin tam ortasındaki park yerine 2 saati 3 Euro’dan park ettik. Güzel ve İzmir benzeri küçük şehri gezmek pek zaman almıyor. Kale ve Müzesi görülebilir.
Yola çıktıktan sora konvoyda yeni bir düzenleme ihtiyacı ortaya çıktı. Deniz beyi 2 numaraya alınca problem çözüldü. Bu arada Gürsel beyin sabit telsizi çok işimize yardı. Konvoyun arkasını toparlamak onun işi oldu.
Rahat bir yolculuktan sonra Asprovalta’ya geldik ve sahilde deniz kenatındaki yerimizi sırayla aldık. İlk işimiz yol yorgunluğunu atmak için kendimizi Ege’nin ılık sularına atmak oldu. Hemen arkasından hafif bir aperatiften sonra akşam yemekleri yenildi ve yemekten sonra Asprovalta sahilinde akşam piyasası yapıldı, canlı ve eğlenceli gece hayatı bizim sahil kasabalarını andırıyor. Deniz beyin kumlar üzerine yazdığı yanar UKKF yazısı geceye renk katan enteresan bir görüntüydü. Ayrıca Deniz beyin akardeon konseride hoş nağmelerimizi Asprovalta sahillerinde yankılandı. Gece disko sesi sabah 06:00 ya kadar devam etti.
2. Gün Üsküp
Gece hafif yağmur yağdı ama sabah hava güzeldi. Kahvaltı sonrası tekrar yola çıktık ve Selanik üzerinden Makedonya’ya geçtik. Yolda biraz yağmura yakalandık. Üzüm bapları arasından Üsküt’te kalacağımız kampa geldik. Yolda 3 kez otoban parası ödedik (60-70 Dinar).
Kamp çok güzel, imrendik. Kişi başı 6, Karavan 10, Elektirik 2 Euro. Biraz dinlendikten sonra bir minibüsla anlaştık ve Üsküb’ün tarihi ve turistik yerlerini gezdik, büyük bir haçın bulunduğu tepeden şehri panaramik seyrettik. Daha sonra merkezde araçtan inip şehri gezdik. Şehirde büyük bir imar faaliyeti hemen dikkati çekiyor. Sakin ve huzurlu bir atmosferi var. Tabii ki hanımlar mutat alış-verişleri kaçırmadılar. Bu arada meşhur Makedon kababının tadına da bakma fırsatını bulduk. Genelde fiatlar bize göre çok ucuz.

DSC07075.JPG

DSC07089.JPG

DSC07096.JPG

DSC07101.JPG

DSC07108.JPG

Ynt: Adriyatik gezisi Asprovolta, Üsküp

Teknoloji bazen de böyle başa bela olabiliyor, geçmiş olsun. Erol ağabeyimi biraz yordunuz galiba çok durgun gördüm :smiley: Paylaşım için teşekkürler.

Geziyi böyle aktarmaya devam edebilirseniz, bizde sizinle birlikte olacağız gibi görünüyor, Deniz'in konserlerini duyar gibi oluyoruz zaten, Erol babanında yeterince mızıkası varsa mesele yok demekdir.. Gezinin aksilklerden uzak devam etmesi dileğiyle, herkese selamlar...

Gezinizin keyifli geçmesini diliyor ve paylaşımların sürmesini bekliyorum.

Cavid Sezen

Hayırlı, sorunsuz ve eğlenceli geziler dilerim. Eklediğiniz ve ekleyeceğiniz fotoğraflar için de şimdiden teşekkür ederim.

valla siz bu gezi notları ile beni en sonunda karavan sahibi yapacaksınız vede göçmen kuşlar gibi o diyar senin bu diyar benim dolaşacağım:smiley: iyi geziler anı notlarınızı bekliyoruz..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri