2.1 TD choreke

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kaptan_11 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 141
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,112
Ynt: 2.1 TD choreke

hamza33' Alıntı:
Abdullah bey ben bizim askeriyedeki 3.7 liberty ile 10 cm karda tatlı bir rampa çıkmayı denedim memnun kalmamıştım.demekki cherokee nin genel özelliği tutunma zayıflığı...
bakalım diğer arkadaşlarda böyle bir sorun yaşamışlarmı?samimiyetle söylüyorumbu aracı hiç sevmedimbence arazi aracı ruhuna aykırı bir durum.eksiklerini tamamladığımda satılık.anlaşılan bana toyota hılux ten gerisi yalan aslında defenderde olabilir.

Etiketler

liberty ve cherokeenin lastikleri nedir? yere tutunan lastiktir ve 4 çeker araçlardan bahsediyoruz motoru ne olursa olsun araç tutunmuyor değil lastik tutunmuyor bence..

mertbirincioglu' Alıntı:
liberty ve cherokeenin lastikleri nedir? yere tutunan lastiktir ve 4 çeker araçlardan bahsediyoruz motoru ne olursa olsun araç tutunmuyor değil lastik tutunmuyor bence..
mt wrangler var kullandığım bütün araçlarda aynı lastiği kullandım bu güne kadar hiç sıkıntı yaşamamıştım.

bu aracın ağırlığı 1346 kg normal bir araç ağırlığında .daha önce kullandığım 4x4 araçların en hafifi 1800 kg dan aşağı değildi.tutunmama sebebi bu olabilir diye düşünüyorum.

mert bey iki çekerde kullanıyorum ancak daha öncede dediğim gibi diğer araç modelleriyle kıyaslıyorum.artısı yokmu tabiiki var bu aracın kar olmadığı zaman yolda gidişi çok mükemmel bunun süratini diğer araçlarla kıyaslayamam bile.

mertbirincioglu' Alıntı:
ama karlı zeminde elinizin altında 4 çeker gibi bir imkan varken sadece arkadan itiş ile yetinmek neden ??? :D
rahat batıyor. hepimizin en büyük sorunu bu değilmi?

Arazi aracını 2 çekerde kullanıp da aracı kötülemek yanlış bence. Ben de 2.5 Cherokee'nin 2 çekerde ne kadar kaydığını ve yolu tutamadığını tecrübe ettim, ancak Jeep sürüyorsunuz, olayı zaten yandaki o arazi vitesi ve yapabilecekleri. Ayrıca 1300 küsür kilo da gerçekten az geldi kulağıma, 2.5 Cherokee'nin ruhsatında 1580 mi ne yazıyor. 400 cc bu kadar fark yaratır mı cidden bilmiyorum.

Pardon konuya bir soruyla da ben dahil olayim.
MT lastiklerin buz ve kar performansi ile ilgili olumsuzluklar okumustum.
Ben hic MT lastik kullanmadim.Bilmiyorum,bilgi almak icin tecrubeli arkadaslara soruyorum.
Bu arada dort cekeri kullanmayip begenmeme fikrinize karsiyim,yaniltici olabilir.
Ciddiyseniz tabii,saka yaptiysaniz keklenmis duruma dustugumu bastan kabulleniyorum.
Zoru sevmek konusunda ise hemfikirim,batana kadar bende hep iki cekerde gidiyordum.
Sonrasinda ittir,kaktir,cek,cekil bir sekilde cikip gidiyorduk.
Gecen yil cikmak icin 45 dakika vinclenince daha tedbirli davranmaya basladim.
Halat,strap vs iki hafta kurumadi.Gerci hava da hep yagmurluydu.
Eve cikarip serdim de ancak kurumustu.

arkadaşlar ben kullandığım araçlar arasında karşılaştırma yapıyorum.bunda kötü bir şey yok. chorekeleri kötülüyorum gibi algılamayın.ben sadece çok şaşkınım.gerçekten bu araç çok hafif.üç kış boyunca aynı lastikleri kullandım.hiç bu kadar zorlanmadım.benim merakım diğer model chorekelerde bu kadar hafifmi?bu konuyu takip eden arkadaşlarımız 2.1 td modeli hakkında bilgilenmek istiyorlardı bende bunu yapmaya çalışıyorum.herkez bu aracın eksi ve artı yönlerini öğrensinki ona göre alsın diye düşünüyorum.yanlış bir şey yaptıysamda özür dilerim.

yanlış değil ama anlayamadığım bir şey yaptınız, aracınızın arkası hafif kamyonetten daha az tutunduğunu söylediniz. aynı lastik derken hepsinde aynı lastik mi aynı model lastikmi? belki çok eskimiştir?

AL1820' Alıntı:
yanlış değil ama anlayamadığım bir şey yaptınız, aracınızın arkası hafif kamyonetten daha az tutunduğunu söylediniz. aynı lastik derken hepsinde aynı lastik mi aynı model lastikmi? belki çok eskimiştir?
hepsinde aynı model lastik.lastiklerimde yeni.hılux bundan iyi tutunuyordu,ranger ilede hemen hemen aynı sayılır.

arkadaşlar ben arazi araçları için genellikle lassa competus u tercih ediyorum ve de memnunum.liberty de de competus vardı ama 4 çeker de bile kar üzerinde tutunma zayıftı.ama aynı lastiği l200 ve d-max ta deniyorum gayet memnunum.

hamza33' Alıntı:
arkadaşlar ben arazi araçları için genellikle lassa competus u tercih ediyorum ve de memnunum.liberty de de competus vardı ama 4 çeker de bile kar üzerinde tutunma zayıftı.ama aynı lastiği l200 ve d-max ta deniyorum gayet memnunum.
hamza bey demekki sizcede chorekelerde kaygan zeminde tutunma sorunu var.lastikle alakalı bir durum değil .
bakalım başka kullanıcılar fikirlerini ve tecrübelerini paylaşacaklarmı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,625
Kaydolan Son Üyemiz
cumhur kaya

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR