2.1 TD choreke

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kaptan_11 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 141
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,114
Ynt: 2.1 TD choreke

Ben 5 yıllık Toyo open country at lastiklerle daha 2-3 gün önce 20-25 santimlik kara girdim hiç zorlanmadım ZJ ile. Dediğim lastikler çok başarılı lastikler de değil hani. Cherokee'nin neden çuvalladığını anlamadım ben de doğrusu, ama kullanıcı olan sizler daha iyi bilirsiniz heralde.

Etiketler

merhaba benim 2.1 dizel cherokeemde cooper st takılı ve aracımın kar performansı mükemmel daha önceki aracım 2000 kg a yakındı ve aynı marka model lastik vardı üzerinde onla kıyasladığımda da çok memnunum bu kış şehiriçi kullanımda aracımı daha hiç 4x4 'e alma ihtiyacı bile duymadım...

bu arada bir tecrübemi sizinle paylaşayım ;daha önceki aracımı aldığımda lastikleri kötü ve dişleri bitmiş durumdaydı,hemen cooper sipariş verdim ve onlar gelene kadar aracıma emaneten wrangler mt taktım.Çamurda beni bırakmadı ama asfalt ve özellikle ıslak zemin kullanımı diğer mt lastiklere göre performansı düşük ve tehlikeli geldi bana.Yani bu lastikle kışın buzda hemde 4x2 de gitmek kulağıma hoş gelmedi herşeyden öte güvenlik açısından...dikkat etmelisiniz !!!

rashitpek' Alıntı:
bu arada bir tecrübemi sizinle paylaşayım ;daha önceki aracımı aldığımda lastikleri kötü ve dişleri bitmiş durumdaydı,hemen cooper sipariş verdim ve onlar gelene kadar aracıma emaneten wrangler mt taktım.Çamurda beni bırakmadı ama asfalt ve özellikle ıslak zemin kullanımı diğer mt lastiklere göre performansı düşük ve tehlikeli geldi bana.Yani bu lastikle kışın buzda hemde 4x2 de gitmek kulağıma hoş gelmedi herşeyden öte güvenlik açısından...dikkat etmelisiniz !!!
resmen ohhhhhhhhhhh diyorum.anlayan biri çıktı.sizin araç kaç model acaba?bilgilendirirseniz memnun olurum teşekkürler.

benim aracım 1989 model 2.1 td xj bu aracın ağırlı 1490 kg bildiğim kadarıyla teknik verilerine baktığımda da bilgilerimi doğruladı buyrun inceleyiniz...

http://www.auto-data.net/fr/?f=showCar&car_id=1131

rashitpek' Alıntı:
benim aracım 1989 model 2.1 td xj bu aracın ağırlı 1490 kg bildiğim kadarıyla teknik verilerine baktığımda da bilgilerimi doğruladı buyrun inceleyiniz...

http://www.auto-data.net/fr/?f=showCar&car_id=1131
benim ruhsatta yazan 1346 kg.
raşit bey siz aracınızın motor performansından memnunmusunuz,yeterli geliyormu?ayrıca bu aracın parçalarını nereden alıyorsunuz?bilgilendirebilirseniz memnun olurum.

daha önce v6 ve v8 araçlar kullandığımdan dolayı onlarla kıyasladığımda tabiki gücü yeterli değil ama arabadan ne istediğinize bağlı aslında birazda.Eğer otobanda 200 km yapmayı düşünüyorsanız tabiki motor gücü yetersiz.Ama ben bu aracı 2. aracım olarak kullanmaktayım.Çamurada giriyorum,uzun yolda yapıyorum beni hiç zorlamıyor yani tüm beklentilerimi karşılıyor.Diğer aracımda 2400 cc dizel mercedes,yakıt ve performansını eğer onunla kıyaslarsam cherokee nin yanına yaklaşamaz...

Diğer konuya gelirsek ben aracın parçalarını ilk olarak türkiyede ki bildiğim yerlere soruyorum.Örneğin ; yedpa da özel oto,bostancı tar oto,ulus jeep,yaman jeep vs... sonra aradığım parçaları ebay üzerinden yurtdışında araştırıyorum eğer yakın fiyatlarsa TR den alıyorum eğer uçurumlar var ise vede TR de bulamazsam ebaydan satın alıp kargo ile adresime getiriyorum.Motor parçası ihtiyacım olmadı ama diğer parçalar ile ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadan TR de buldum...

raşit bey.ben aracıma yeni motor yaptırdım.motor parçalarında sıkıntı yok bol miktarda var.fiyatlarıda çok uygun.ancak parçaları sorarken renault olarak aramak ve sormak gerekiyor.choreke olarak ararsanız fiyat iki katına çıkıyor.

Raşit bey merhabalar.biraz konu dışı olacak ama affınıza sığınarak birşey sormak istiyorum.ebay dan çıkma veya sıfır parça getirtmek istesek maliyeti yüksek olurmu? 2000 model skoda octavıa aracıma 1 adet orjınal jant lazım türkiyede bulmakta zorlandım biraz bilgi verebilirmisiniz...

kaptan_11' Alıntı:
raşit bey.ben aracıma yeni motor yaptırdım.motor parçalarında sıkıntı yok bol miktarda var.fiyatlarıda çok uygun.ancak parçaları sorarken renault olarak aramak ve sormak gerekiyor.choreke olarak ararsanız fiyat iki katına çıkıyor.

evet renault motor olduğu için şanslıyız sanırım motor parçaları ucuz birde bazen jeep yedek parçalarını başka marka modelde ucuza bulma şansınız olabiliyor fakat her parça değil tabiiki örneğin;arkadaşımın 1993 cherokee zj si için debriyaj üst merkezi arıyorduk birçok yerden fiyat aldık 300 ve 400$ arasında fiyatlar söylendi, en son yedpada dolaşırken arkadaşım "gel şurda bir yedek parçacı var kamyonet yedek parçaları satıyor belki bir yol gösterir dedi" ve girdik içeri as 250 kamyonetinki ile aynıymış ve 40 TL ye alıp taktırdı arkadaşım :smiley:

rashitpek' Alıntı:
evet renault motor olduğu için şanslıyız sanırım motor parçaları ucuz birde bazen jeep yedek parçalarını başka marka modelde ucuza bulma şansınız olabiliyor fakat her parça değil tabiiki örneğin;arkadaşımın 1993 cherokee zj si için debriyaj üst merkezi arıyorduk birçok yerden fiyat aldık 300 ve 400$ arasında fiyatlar söylendi, en son yedpada dolaşırken arkadaşım "gel şurda bir yedek parçacı var kamyonet yedek parçaları satıyor belki bir yol gösterir dedi" ve girdik içeri as 250 kamyonetinki ile aynıymış ve 40 TL ye alıp taktırdı arkadaşım :smiley:
raşit bey paylaşmak kadar güzel bir şey yok.vermiş olduğunuz bilgiden yararlanacak çok arkadaş vardır eminim.

hamza33' Alıntı:
Raşit bey merhabalar.biraz konu dışı olacak ama affınıza sığınarak birşey sormak istiyorum.ebay dan çıkma veya sıfır parça getirtmek istesek maliyeti yüksek olurmu? 2000 model skoda octavıa aracıma 1 adet orjınal jant lazım türkiyede bulmakta zorlandım biraz bilgi verebilirmisiniz...

aynı durumu bende yaşamaktayım şu anda elimde 4 adet laredo jantım var asfalt lastikleri için kullanacağım ama 1 tanesi kırıldı TR de bulmanın imkanı yok çok şanslı olmak gerekir bende ebayden almaya karar verdim bir kaç tane buldum fiyatlarıda iyiydi ama kargosu biraz fazlaya geliyordu yaklaşık bana 1 jant 150 - 200 tl 'ye maloluyor bende acelem olmadığı için hala beklemedeyim ama bulamazsam alacağım isterseniz şöyle yapalım;siz www.ebay.com dan istediğiniz parçayı arayın bulduğunuz parçanın sayfa içeriğinde "shipping and payments" diye bir sekme vardır oradan "change country" seçeneğinden türkiyeyi seçin ve GET RATES butınuna tıklayınız alt tarafta tr'ye kargosunun ne kadar tutacağı yazar oradan size ne kadar malolacağını öğrenebilirsiniz ama gümrük sınırı 75 euroya indirildi yani 75 euroya kadar gümrüksüz alabiliyorsunuz...

acaba bizim aracın motoru başka hangi araçlarda kullanılmış yada yedek parça olarak hangi araçların parçası uyar jeep diyince fiyatlar uçuyor
grand cherokee 3.1 TD 2000 model wj bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

yani aslında her arabanın her parçası uyar diye bir durum sözkonusu değil bazı parçalar birbirinin aynı olabiliyor bunuda biraz araştırmak lazım parça numaralarından bakabilirsiniz yurtdışındaki sitelerden,örneğin herhangi bir yedek parçayı yazın özelliklerinde başka hangi araçlarda kullanıldığı yazıyordur...

Raşit bey aradığım ürün burda ancak sanırım takım olarak satıldığı için fiyatta sizin söylediğiniz 70 euro sınırını aşıyor tek olana da rastlayamadım.

http://www.ebay.de/itm/Original-Skoda-Fabia-6Y-Alufelgen-Sommerreifen-195-50-r15-82V-Sommerrader-/360531803469?pt=Auto_Komplettr%C3%A4der&hash=item53f15ebd4d#ht_8630wt_1009

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,625
Kaydolan Son Üyemiz
cumhur kaya

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR