1998 Land Cruiser FJ80

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 462
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 64,230
Ynt: 1998 Land Cruiser FJ80

Ergun bey,yanlış bilmiyorsam,bu aracın motoru 4,0 LT ve kullandınızmı bilmiyorum(Ben kullandım),Toyotanın 4,5 LT ve 24 valve sistemine geçmesinin sebebi,artık yeni motorun zamanı gelmişti,aracın fazla yakıtı ve motor performansının yeterli olmayışı.Sürekli 4 teker çekiş sistemi+motor 95 senesinden sonra Toyotanın LC de vazgeçmediği bir özellik.Sürekli asfalt kullanım için sorun çıkarmıyordu bu model(resimdeki) ama çöl ağarlıklı ve arazi ağarlıklı ortamda zaten araziye alındığı içinde 4WD sistemi daha uygun gelmiş.Bunlar benim yurtdışında okuduklarım.Fakat bizzat 4,0 makina kullandım,benim aracımdan2 ila 3 litre fazlayakıyor ve performansı bayaa düşük.

Etiketler

resimde gorulen araç sifir alinmiş peynırcı bır aılenın saybının cıft depolu aracın tavanı boyalı ve curuklerı var. yanliş degilsem 450 bındeydı. araç istanbula geldiginde bir arkadaşim için bakmiştim.

Ergün bey, öncelikle bu arabayı “Aşkın Jeep” in sayfasından hatırladığım kadarıyla (yine teyit edip baktım, duruyor) dizeldir, ancak ilanda 4.5lt. dizel yazmışlar, 4.2dir halbuki, zira bu araç benimkinin aynısı, yine de dediğiniz gibi Toyota insanı şaşırtıyor, ??? her ülke, her bölge için çok farklı donanımları mevcut…Dediğiniz gibi sürekli 4x4 değil, tek eksiği önde porya kilidi yok, ben aldım inşallah İstanbul’a gelebilirsem Vecihi usta’nın elinden öptüreceğim… ;DYakıtını merak edenlere söyleyeyim, şehir içi 11-11,5; uzun yolda 9-9,5 lt “kara” mazot yakıyor…Çoğu kişi buna inanmıyor ama 15 janta çevrildiği için inanın 16 olsa ne yakar ben de tam bilmiyorum…Benim araç da Ortadoğu dan sıfır ithal edilmiş, ben de hala orj. ithalat belgeleri var…

Durum budur, çok uzun oldu ama inanın insan bu araçların hastası olunca konuşmadan yapamıyor…Sevgiler, saygılar… ;)

1.jpg

Benzinli alıp tüp taktırın,nacizane tavsiyem,tecrübeyle kanıtlanmıştır.Alacağınız araç dizelde olsa sonuçda 4.2 turbo makina olacak ve 14/15 litre yakacak.Aynısını benzinli araçda yakıyor,birde tüp olursa yarı yarıya düşer.Sıfır dizel derseniz okey ama bilmediğiniz dizel,sorun çıkartabilir.Herkez araç dizel ve Toyota olunca hiçbirşeye elini sürmez,uzun vadede bakımsızlıkdan sorunlar başlar.

bende aynı kanıdayım dizeller 14.15 lt yakar tl olarak 315 kruş gibi benzinliye tüp takarsanız aynı rakkama denk gelir bakım masraflarınız daha makul olur kanatindeyim

Ben bu aracın 4.2 Turbo Dizelinide 4.2 düz dizelinide 4.5 benzinlisinide kullandım, herşey yakıt ve tüketim değerleri değil, dayanıklılık , tork ve suya dayanıklılık diye birşeyde var, Türkiye şartlarında belkide 4.5 benzin daha avantajlı gibi ama bulabilirseniz 4.2 Td i bir kullanmanızı tavsiye ederim. O hiç bir şeye benzemez. Ki ben dizelleri hiç sevmem.

Toyota şarşıtıcı denmiş, gerçekten aynı kasada farklı şeyler üretebiliyor, örneğin vx 80 in lexus versiyonu otoyol ve konfor canavarı. Araziyle işi olmaz, ama kasa yanı kasa.

Bunun yanında önde bağımsız salıncak arazi aracından çok düz yol araçların yakışan bir özellik, VX 100 üretildiğinde çok yadırgamıştım, efsaneler birer birer yok oluyor diye düşünmüştüm, ama kazın ayağı öyle değilmiş isteyene önde sabit aks ile verilebiliyormuş, hatta afrika versiyonları sadece böyle üretilmiş, Ordular için üretilen versiyonlarda öyle, bir örnek VX 100 yerine sabit akslı VX 105 ;

http://www.armyvehicles.dk/toyotavx100.htm

Selamlar

HaklısınızYavuz bey fakat herzamanki gibi laflarım yanlış anlaşılmış,öncelikle 4,2 turbo LC çok iyi makinadır,olmasa 1994/2009 arası üretilmezdi.Ama Türkiyede daha birkaç sene öncesine kadar kaliteli mazot olmadığı için malesef toyota bile olsa bukadar berbat mazota zor dayanır.Onun için dizel LC alacaklara çok iyi baktırmalarını tavsiye ediyorum.Bu aracı deyil,araca o güne kadar kullanan kişiden kaynaklanacak,düzgün bakılmama sorunlarına karşı uyarmak için dizele bulaşmayın diyorum.Bana bugüne kadar LC almak için danışan herkeze söylediğim,karşılaşacakları durumların hepsi tek tek çıkmıştır.Çünkü toyota sen ona bakmazsan sesini çıkarmaz,yoluna devameder.

Birde gene dediğiniz gibi toyotanın LC nin okadar çok versiyonu vardırki,6 senedir hala hergün yenibirşey öğrenirim.Onun için ben bu araça hayranım.Toyota yapmışsa elbet bir sebebi vardır.

Benim 80 serisinde en çok hoşuma giden Türkiye'de çok nadir olsa da tıpkı bir dönem ki Hi-lux'ler gibi fabrika çıkışı yüksek (standart lastik ebadı 33''), daha kalın et kalınlığında yay ve amortisörleri olan ve tampon içine gömülü standart vinci olan 80 serileri görmekti.
Son kasa Rubicon dışında Wrangler'lar da da olmayan bir durum bu. Sadece Defender'da geçerli üzerinde 32'' lastik var ve isterseniz 34'' sığıyor çamurluklara. :smiley:
Piyasada daha çok ve yeni 70 serisi olsaydı alacağım araçlardan biri tek kapı bir 70 serisi olurdu.
Açıkıçası 10-15 yaş daha yaşlı bir 70 serisi alıp toparlamaktansa, öncelikleri karşılıyorsa 80 serisi almak daha mantıklı şu anda.

tugsan75' Alıntı:
HaklısınızYavuz bey fakat herzamanki gibi laflarım yanlış anlaşılmış,öncelikle 4,2 turbo LC çok iyi makinadır,olmasa 1994/2009 arası üretilmezdi.Ama Türkiyede daha birkaç sene öncesine kadar kaliteli mazot olmadığı için malesef toyota bile olsa bukadar berbat mazota zor dayanır.Onun için dizel LC alacaklara çok iyi baktırmalarını tavsiye ediyorum.Bu aracı deyil,araca o güne kadar kullanan kişiden kaynaklanacak,düzgün bakılmama sorunlarına karşı uyarmak için dizele bulaşmayın diyorum.Bana bugüne kadar LC almak için danışan herkeze söylediğim,karşılaşacakları durumların hepsi tek tek çıkmıştır.Çünkü toyota sen ona bakmazsan sesini çıkarmaz,yoluna devameder.

Birde gene dediğiniz gibi toyotanın LC nin okadar çok versiyonu vardırki,6 senedir hala hergün yenibirşey öğrenirim.Onun için ben bu araça hayranım.Toyota yapmışsa elbet bir sebebi vardır.

Yanlış anlaşılma değil Tuğsan , sadece bilgi paylaşımı, Toyotanın Türkiyedeki kötü yakıt sebebiyle yıllarca hilux dışında dizel getirmediği doğru, bunu birazda kendi imajını bozmamak için yaptı, normalde 500 bin i rahat deviren makinalar 100 bin de açılmaya başlasa en büyük kayıp toyotanın imajı olurdu, bence doğruda yaptılar.

Bildiğim kadarıyla 4.2 TD vx 80 Türkiye de çok az var, 4.2 Düz dizel ( ama ruhasatında 2500 cc yazan ;D ) devlet kurumlarında var ama onlarda TD gibi değiller.

Bir fotoda benden olsun , Onur bu nasıl ;D

[attachment=1]

Buda içi ayaklar bana ait ;D

[attachment=2]

landcruiser3.jpg

landcruserin iç görünüşÃ

Bende onu anlatmaya çalışıyorum,aslında bırakın Toyotayı,bütün araçlar için aynı sıkıntı.Kalitesiz mazot ve benzin,üstüne istasyton sahibinin yaptığı miktar arttırıcı,neolduğu belli olmayan katkı malzemeleri yüzünden,Türkiyede 100 bin dedinmi bir aracı satıcan kanısı var herkezde.Her araç düzgün kuralına uygun,orjinal parçayla bakım yapılsa 500 bin ve üstü çok rahat yapar.

Hasan abi teşekkürler,gene arşive ekleyecek resimler yollamışsın.Karavan LC görmemiştim hiç,diyorumya 6 seneden beri LC ile yatıp kalkıyorum,hala yeni bir tipini görüyorum.Bu arada bu lafımı unutmayın,ilk resimdeki römorklu LC gibi benimde projem var dünyayı gezeceğim,en büyük hayalim o. ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,645
Kaydolan Son Üyemiz
nevzat köprü

SON KONULAR

Geri