1998 Land Cruiser FJ80

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 462
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 64,226

Etiketler

Ynt: 1998 Land Cruiser FJ80

discovery-V8' Alıntı:
Toyota şarşıtıcı denmiş, gerçekten aynı kasada farklı şeyler üretebiliyor, örneğin vx 80 in lexus versiyonu otoyol ve konfor canavarı. Araziyle işi olmaz, ama kasa yanı kasa.

yavuz bey olur ,lexusdan da adam olur bence :smiley:

mesela

Picture 1.jpg

attachment-3.jpg

131_0904_06_z+april_2009_4x4_trucks+1997_lexus_lx450.jpg

attachment-1.jpg

attachment.jpg

Çağlarcım aramıza tekrar hoşgeldin,yeni LANDCRUISERIN hayırlı olsun,artık doğru yolu bulanlardan olduğun için tebrikler.Virüsü fena kapmışsın.Bak daha neler çıkacak karşına.

yaa hiç sorma tugsan hoşbulduk.virüsü yeni kapmadım aslında,pajerom varken,sonrasında discoverym varken aslında en başından beri lc peşindeydim ama bütçeyi yeni toparladık..neyse geç olsun güç olmasın :smiley:

tugsan75' Alıntı:
Çağlarcım aramıza tekrar hoşgeldin,yeni LANDCRUISERIN hayırlı olsun,artık doğru yolu bulanlardan olduğun için tebrikler.Virüsü fena kapmışsın.Bak daha neler çıkacak karşına.

evet landcruiser diyelim zaten..lexus ismi bi tuhaf geliyor bana(beni bozar lexus falan)..hatta ön ızgarayla arkadaki lexus yazılarını çıkarıp orjinal LC amblemleri düşünüyorum..
amerikalılar japonlara kardeş bize biraz lüx arac yapın demişler onlarda amblemi değiştirip yapıştırmışlar abd'ye.. :smiley: (zeki adam caponlar))

Sevgili tugsan75 toyota lc orjinal vinc hakkında ne dusunuyorsun arazide randuman verirmi diger elektirikli vinclerle kıyaslaya bilirmisin ayrıca birde aracında vabesto kullanıyormusun?

Aracın orjnal vinci bilindiği üzere şanzumandan çıkan şaft aracılığı ile çalışır ve diğer vinçlerden çok sağlıklı ve doğru kullanıldığında çok sağlamdır.Fakat Türkiyede nadir bulunur orjnal vinç ve çoğunun şaftı çalınmıştır.

Aracımda webasto yok ama sağ ön koltuğun altındaki fanı sorarsanız o webasto deyil arka tarafa sıcaklığı iletmek için yardımcı fandır.Webasto olarak yeni ufak tiplerden düşünüyorum çünkü 10 saatte 1 lt mazot harcıyor ve yer kaplamıyor.Çadır kuramadığım zamanlarda koltukları yatırınca malum aracım inanılmaz büyüyor ve iki kşi çok rahat yatıyor.

Tugsan75 verdigin bilgiler icin cok tesekkur ederim vabesto konusunda ise temin ettigin yer montaj yeri ve maliyeti konusunda aydınlatırsan cok sevinirim tekrar tesekkurler

webasto haricinde.mobil taşınabilir ısıtılarda var artık,bir arkadaşımda var Eberspächer Araç Isıtıcıları,bence inceleyin

Teşekkürler Heytem bey,ön inceleme yaptım çok başarılı gözüküyor.Enkısa zamanda detaya inip gerekli bilgiyi paylaşırım.

Selam arkadaşlar 10 gundur aranızda yoktum.
benim aracim turbo dizel mekanik vinçli
araç turkiyede az kullanilmiş aracı almadan once arac hakkında arastırma yaptım öyle hurafeler vardıkı sehır efsanelerı gıbı herkez bırsey soyledı orasını sokmusler burasını sokmusler. bilerek aldim araci çunku o dolulukda bır araç türkiyede hiç yok. araci ben aldigimda . mesela bir şerefsiz vinçimin saftini çalmiş.Çalmiş diyorum çünki vinç daha once hiç donmemiş balataların resımlerını cektim gorunce hak vereceksiniz. turbo dizel turkiye en fazla 10 tane falan vardir diyorlar kaçi mekanik vinçli bilmiyorum. dunya kuçuk bir gun karşilaşirsak nasil yuzume bakacak bilmiyorum. Şaftin masrafi montaş dahil 250 ytl bunu yaptirmakdan açiz bir adam nasıl olurda boyle bır arabaya bıner bılmıyorum.Araçin enjektorlerini sokturtum. ayarlattim bu arada artık ayarliyabiliyolar. test cihazi gelmiş. 6 enjektorden beş tanesi işiyordu. zaten bir ince titreme vardi. Enjektorlerın altındakı pullar çikmadi zaten enjektorun vıdasının oldugu yeri adam çatlatmiş kapakla alakası olmayan bir nokta ama ıcımız rahat etmedı. bazılarıda bu aracın kapagınıda yedıler falan dedı. kapagıda sokturdum. kapak ıcı cok temız cıktı. catlak sadece vıda yerındeydı. arkadaşım onuda halletı ılk gordugumde hadı canım benımkimi dedım. kendısı tornacı bu forumuda takıp eden tornada adam yapabılecek sayılı ustalardan biri. enjektor pulları komple orj geldi. bu arada kapak contası 5 ayrı olcude 3 ana ıkı ara olcu onuda olçturdum. siparisi verildi. kapagı sokmusken subaplarıda sokelım dedık. supap lastılerı tc. yok onlarıda ben dışardan getırdım. sokmusken gomleklere baktırdım. turboyu soktuk teste goturdum. turbo saglam yanlız vesgetın orda kılcar bır catlak var.dokum govde degısıyor ama bakalım yenısını alacagım heralde bu arada bu aracların hastalıgıymıs o bır abımde aynısı var. onunkıde catlamıs dokum govdeyı degısmıs. enjektor kutuklerının vıdasıda catlıyormus aklınızda olsun torkla sıktırmak lazım aracın katalogu var bende herhangı bır bılgı lazım olrsa yardımcı olmaya calısırım.
bu arada kapı lastıklerı angel farlar stoplar falan degısıyor.
Araç komple elden geçiyor. kıllandim bir kere uzerinde toyata olmayan vida dahi birakmiyorum. gerçi fazla kurcalanmamiş. cam lastigi bozuktu onlar geldi. cam mekanızmalari komple sokulup temızlendı falan falan..
arac bıttıgınde nasıp olursa paylasacaım sızınle

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR