1994 Grand Cherokee Limited 5.2 v8

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan acemi_myca Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 146
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,434
Ynt: 1994 Grand Cherokee Limited 5.2 v8

Musa; benim 5,2 de de vardı daha 2 gün öncesine kadar aynı problem. Teşhis : LPG nin 4 enjektörü tıkalı, 2 si ise yarım işiyor. Tedavi : 100 YTL.. Bir de aracın kendi enjektörlerini temizlemeye verirsin..50 YTL de o.. Saat gibi şimdi..

Etiketler

çok tşk ederim en kısa zamanda tamıre götureceyım dunde çalıstırırken patlama yaptı

sanayıye gittim benım jeepteki gaz sistemi sıralı sistem deyilmiş enjektör yok dediler

Ben WJ 4.7 aracımda 15 aydır sıralı sistem lpg kullanıyorum. Mükemmel diyebilirim.. Dönüşüm öncesi epey bir zaman arştırdım, inceledim..Aracınızda ki motor klasik sistem lpg sistemleriyle uyumlu değildir. Sanayilerde ki bazı ustalar (!!) hava filtresi haznesine yaylı kapak takarak, hava girişini bantla kapatarak, v.s.. tabir-i caizse derdinize aspirin olabiliyor ama tedavi değil.. Nacizane tavsiyem, paranıza kıyarak iyi bir markanın, iyi bir ustasına sıralı lpg sistemi taktırmanız.

sıralı sisteme geçmek gerekiyor tavsiyeniz için tşk ederim
bu hafta sonu ankaradaydım 2 defa kaza yapmaktan kıl payı kurtuldum benim jeep çok çok anormal viraja gireceyim zaman frene basıyorum ve direksıyonumu saga çerirken jeep stop ediyor ve direksiyon kitleniyor Allahtan o esnada gelen giden olmadı
o gun 220 km yol yaptım aynı sorun 150 km yol yaptıktan sonra yine oldu 2 defa ucuz atlattım bu neden olur dönüşte hiç bir sorunum olmadı 220 km yı yavaş ve dikkatlı geldim
özellikle virajlarda çok dikkatlı oldum
her an stop edebilir direksiyonum kitlenir düşüncesiyle
birde örnek aracımı park etmek istedıgımde direksıyonum çok agırlaşıyor kara direksiyonuna dönüşüyor biraz geri biraz ileri derken park edeceyım zaman direksiyonum agırlaşıyor bazende o esnada aracım yıne stop ediyor ne yapmalıyım
burada usta yok ben küçük bir ilçede yaşıyorum
en yakın usta ankarada ve 220 km benim ilçeme

Aracınız benzinde çalışıyorken ve depoda benzin az kalmışken sağa dönüşlerde stop ediyorsa sebebi depo içindeki dalga kıran denilen parçaların kopması veya yerinden çıkmış olması olabilir.(bir arkadaşımın başına gelen bir olay) Deponun içindeki bu parçaların vazifesi rezervdeki benzinin dönüşlerde bir köşeye toplanmasını engellemek.Ama bir sebepten dolayı bu parçalar yerinden çıkmışsa özellikle bir tarafa (araca göre sağa veya sola değişir) dönüşlerde yakıt zıt köşeye toplandığı için depodan motora benzin sevk eden pompa sisteminin emme kısmına o an benzin gelmiyor ve araç virajda stop ediyor.Çözümü yakıt deposu sokülecek ve içi kontrol edilecek.Ama olay gazda kullanırken oluyorsa o konuda bir fikrim yok.

direksiyonunuzun ağırlaşmasının sebebi hidrolik direksiyon pompanızda ki kifayetsizliktir. Öneclikle, hidrolik direksiyon sıvınızı kontrol edin. Eksikse sadece MOPAR POWER STEERING FLUID ile tamamlayın. Asla klasik ATF kullanmayın (Fabrika tavsiyesi-uyarısıdır) Sıvıda eksik yoksa V kayışını muhtemel gevşekliğe karşı kontrol edin. Bı ikisinde sorun yoksa sorun hidrolik direksiyon pompasındandır.

Pardon.. Bir ilave daha :smiley:
Bazen pompada mekanik bir sorun olmamakla birlikte birikenpislikler sebebiyle subap tıkanması ve sizin başınıza gelen durum oluşabiliyor. (Gerekirse) pompanızı değiştirmeye karar vermeden önce muhakkak tıkanma ihtimaline karşı kontrol edin-ettirin..

15 gündür jeepi çalıştırmıyordum akü bitmiş sonra akuyu sarj ettirdim bu seferde yine çalışmadı marşa basıyorum vooornn diye bir ses çıkartıyor başkada sesi solugu yok 5 6 defa denedim hava fıltresının oldugu yerde patlama oluyor ne yapmalıyım jeepim bozuldu gazda denedim benzinim yok :((

Eger gaz sistemin sirali degilse benzinsiz calismazki..! Patlatmayi bu nedenle yapiyordur. Gazla ilk calistirma yapmaz. ( En azindan benimki öyle)
Patlatmayi genellikle benzinle gazi birbirine karistirdiginda yapar. Dikkat et; benzin koyduktan sonra calistirmadan evvel muhakkak hava filtresinin kapagini acik birak yoksa hava filtre kazanini parcalar.

beatrix' Alıntı:
Eger gaz sistemin sirali degilse benzinsiz calismazki..! Patlatmayi bu nedenle yapiyordur. Gazla ilk calistirma yapmaz. ( En azindan benimki öyle)
Patlatmayi genellikle benzinle gazi birbirine karistirdiginda yapar. Dikkat et; benzin koyduktan sonra calistirmadan evvel muhakkak hava filtresinin kapagini acik birak yoksa hava filtre kazanini parcalar.

sıralı sistemde ilk ateşleme benzin ile olur. benzin koyun çalışacaktır...

gaz sistemi sıralı sistem deyil aldıgımdan beri hiç benzinde çalıştırmadım çalısırmı bilmiyorum birde kış bakımı neler yapmalıyım bilgi verirseniz sevinirim

Hayret, nasil bir gaz sistemi bu??? nerde takilmis??? nasil yani??? direkt marsa bastinmi gazlami calisiyor bu alet??? Böyle bir sistemi bilmiyordum...!! varsa bile son derece motora zararli...!!! ilk calisma gazla olmaliki gömleklerde yaglama yapsin...

benım hayalim olan jeepi en sonunda aldım ama bayagı masraflı yakıt vergı parça vs vs ya bu deveyi güdeceyiz yada satacagız benım amacım güdmek aracımı modifiye yapmak istiyorum tavsilerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim bilinki gezenbilir çorum alacadan üyeniz var yolunuz alaca ilçesine düştügünde ugramadan geçerseniz günahı size :smiley: halen sag aynam yok ankaraya gıdemedım kaça maal olur almanyadan istedim 180 avro istemişler
kelepir alabileceyim bir yer varsa haberim olsun ve kullanım kılavuzumda halen yok gezenbilir üyesi arkadaşımız sözde gönderecekti halen beklemedeyim karadenizin etrafını gezme projesi ne oldu bu arada nete fazla baglanamıyorum yakında 24 saat online olacagım saygılarımla

beatrix' Alıntı:
Hayret, nasil bir gaz sistemi bu??? nerde takilmis??? nasil yani??? direkt marsa bastinmi gazlami calisiyor bu alet??? Böyle bir sistemi bilmiyordum...!! varsa bile son derece motora zararli...!!! ilk calisma gazla olmaliki gömleklerde yaglama yapsin...

ergun abi eski sistemlerde vardı bu tip şekli ilk çalıştırma da direk gaz basabiliodu sisteme sıralı gibi değil yani ...

Performans Cherokee Servisi
Oto Sanayi Sitesi, Doğan Bey Cad. Tepe Sk. No: 8
Bostancı-Kadıköy 34744 İstanbul
Telefon: 0216 575 00 00 Fax: 0216 573 53 07

Recep usta bu işin İstanbul'daki en iyi ustalarından biridir her türlü destek,bilgi ve ekipmanı kendisinden temin edebilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR