1994 Grand Cherokee Limited 5.2 v8

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan acemi_myca Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 146
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,435
Ynt: 1994 Grand Cherokee Limited 5.2 v8

erenatac' Alıntı:
aracınız eski sistem (sıralı olmayan) lpg li sanırım? öyle ise yaşadığınız sorunları işin ehli bir lpg montaj bakım servisinde sistemi komple kontrol ettirerek çozebilirsiniz.Birde hava filtre kutusunun uzerine basınc altında acılıp kapanan yaylı bir kapak takıyorlardı patlamasın diye.

kapağın adı: paf klapesi. uyan yoksa tornacıda kolaylıkla yapılır. güzel bişi

Etiketler

erenatac' Alıntı:
Aracınız benzinde çalışıyorken ve depoda benzin az kalmışken sağa dönüşlerde stop ediyorsa sebebi depo içindeki dalga kıran denilen parçaların kopması veya yerinden çıkmış olması olabilir.(bir arkadaşımın başına gelen bir olay) Deponun içindeki bu parçaların vazifesi rezervdeki benzinin dönüşlerde bir köşeye toplanmasını engellemek.Ama bir sebepten dolayı bu parçalar yerinden çıkmışsa özellikle bir tarafa (araca göre sağa veya sola değişir) dönüşlerde yakıt zıt köşeye toplandığı için depodan motora benzin sevk eden pompa sisteminin emme kısmına o an benzin gelmiyor ve araç virajda stop ediyor.Çözümü yakıt deposu sokülecek ve içi kontrol edilecek.Ama olay gazda kullanırken oluyorsa o konuda bir fikrim yok.

depo plastik, tamir olmaz, verimli olaz...

beatrix' Alıntı:
Hayret, nasil bir gaz sistemi bu??? nerde takilmis??? nasil yani??? direkt marsa bastinmi gazlami calisiyor bu alet??? Böyle bir sistemi bilmiyordum...!! varsa bile son derece motora zararli...!!! ilk calisma gazla olmaliki gömleklerde yaglama yapsin...

Sıralı olmayan gaz sistemleri böyle, anahtar hangi konumdaysa o konumda çalışr, ilk çalıştırmada bile. Ama bazı marka eski gaz sistemlerinin seçici anahtarı otomatik, çalıştırdıktan 5 sn. kadar sonra gaza geçiyor. Ama sıralıdaki gibi çalışmıyor bu sistem. yani motor ısısını felan ölçmez, sadece anahtarda timer var.... Çok eski gaz sistemli araç kullanmadığı için beatrix' in şaşırması doğal....

Aracım şu an direk gazda çalışıyor yakında sosyete raktörümün çeşitli fotograflarını çeker gösteririm daha saglıklı bilgi alırım sizlerden saygılarımla . sag aynam usa dan gelecek :} ankaraya halen yolum düşmedi ki alayım .......

acemi_myca' Alıntı:
Aracım şu an direk gazda çalışıyor yakında sosyete raktörümün çeşitli fotograflarını çeker gösteririm daha saglıklı bilgi alırım sizlerden saygılarımla . sag aynam usa dan gelecek :} ankaraya halen yolum düşmedi ki alayım .......

Burada çıkmacılarda ibadullah ayna varken sen USA'dan aynamı getirtiyorsun....Pes...:smiley:

araç epey çalışmayıp benzinle çalıştırmadan gaza yüklenirseniz sıkışan gaz patlama yapar ergun abinin deiği kadar ucuzda atlatamıya bilirsiniz hava filitresi haznesi yerine komple egzos ve ya moror bloklarını patlata bilirsiniz tecrübeyle sabittir ilk lpg ler türkiyeye geldiğinde ben motor yıkattırıp aracı çalıştırmak isterken egzozu kışında karda gece aracı benzine almadan bırakmışım çalıştırmaya çalıştım motoru patlattı sıkışan gaz dikkatli olun derim .

USA dan sag ayna sag ön sinyal ve sag arka lamba 137 dolara getirdiler aynayı taktım digerlerinide bir ara takacagım Türkiyede çıkma olarak 3 parça sizce ne kadar tutardı arkadaşlar . Aracımı gazda çalıştırırken patlama yapıyor demiştim filitreyi parçalıyordu sürekli onada çözüm önce benzinde çalıştırıyorum sonra manuel olarak gaza alıyorum patlamayıda böylelikle çözmüş oldum

acemi_myca' Alıntı:
USA dan sag ayna sag ön sinyal ve sag arka lamba 137 dolara getirdiler aynayı taktım digerlerinide bir ara takacagım Türkiyede çıkma olarak 3 parça sizce ne kadar tutardı arkadaşlar . Aracımı gazda çalıştırırken patlama yapıyor demiştim filitreyi parçalıyordu sürekli onada çözüm önce benzinde çalıştırıyorum sonra manuel olarak gaza alıyorum patlamayıda böylelikle çözmüş oldum

İyi bir pazarlıkla çıkmacıdan üçünü 250 TL'ye alırsın.
Araba patlatma yapıyorsa bugüne kadar ortak nedeni elektirik tesisatında eksiklik olarak hemfikir olduk. Tüm elektirik tesisatını (Bujiler, buji kanbloları, Distribütör v.s.) elden geçirmelisin. Birdaha filtre kazanına zarar vermemesi içinde açık filtre kullanabilirsin.

arkadaşlar bana acil jeepin motorunda bulunan kayıştan lazım mumkunse 2 tane geçenlerde biraz tur atayım dedım gaz istasyonunda kayış yerınden çıkıp vantilatöre dolaştı tam 1 saatlik ugraştan sonra çıkarttım tekrar yerıne taktım ama kayışın bazı bölümleri 2 diş tutuyor fiyatı ne kadar ve alabileceyim adres tlf numarası. usa dan istesem 6 aya ancak gelir :smiley:

Musa özelden verdim sana telefonunu.
Hemen kurye ile gönderir.
Ara yarın.
Geçmiş olsun.

Bildiğim kadarıyla 50-60 Lira bir şey.

Teşekkür ederim Ergün bey 2 tane alayım ne olur ne olmaz hazırda bulunsun olurda gezenbilir üyelerimin yolu çoruma düşer ihtiyaç olur kimse yolda kalmasın yarın arayacagım tekrar teşekkür ederim

Teşekkür ederim tüm gezenbilir üyeleri nin yolu çorum alaca ilçesine düşerse beklerim burası açık müze hepinizi beklerim

2. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali (19-21 Haziran 2009) nasip bakalım gelmeyi çok isterim

İyi akşamlar Musa bey bu yaz benim bi alacahöyük planım var bende çorumluyum ama hiç fırsatım olmadı kısmetse bu yaz gelmeyi düşünüyorum, sizinle de tanışmak isterim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri