1993 Lada Niva

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan true_tan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 117
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,053
Ynt: 1993 Lada Niva

hocam emeğine sağlık bu araçlara hastayım gerçekten.. uyguladığınız sistemi nivatr de uygulayan arkdaşlarımız vardı elektronik ateşleme herzaman iyidir.. diceğim şuki aracın dışıyla ilgili zevkler tartışılmaz elbet ama şu aynaları değiştirsen ;)

Etiketler

tskler yorumun ıcın bende o kanaat ıcersındeyım arac uygun elektrıklı ayna buldugumda degıstırecegım

true_tan' Alıntı:
Selam arkadaslar nıvama elektronik ateileme uyguladım lada samaranın sıstemını taktım dogrumu yaptım yanlısmı yaptım bılmıyorum daha önce böyle bir uygulama yapıpta sonucunun nasıl oldugunu goren varmı aracta ne gıbı degısıklıkler goze carptı

Ben yeni uyguladım, ama arabanın sesi soluğu değişti diyebilirim. Bir miktar vibrasyon ortadan kayboldu, çekiş arttı, henüz ölçemedim fakat yakıtıda düşürecektir. Performansı arrtırıcı bir unsur elektronik ateşleme. nivatr.com adresinde daha detaylı bilgiye ulaşabilirsin.

Selam arkadaslar şimdi aklıma ön kaputun acılıs seklıne taktım bunun yonunu tersıne cevırmek son zamanlardakı aracların gıbı kaputunun önden acılması yönunde bunu uygulamaya calısacagım umarım sonuc ıstedıgım gıbı olur daha önce bu uygulamayı yapan varmı bılmıyorum ama arastırmalarıma göre ben bulamadım sizlerinde fikrini beklıyorum şimdiden teşekkur ederım

neden olmasın hatta güzelde olur özellikle tamirat işlerinde büyük kolaylık olur. yalnız diceğim şu belki yüksek hızda kullanmıcaksın bilmiyorum ama eski samaramdan tecrübemi paylaşayım malum samaralın kaputu önden açılyordu ve 100 120 hıza çıktımmı uzun yolda kaput sağ soldan oynamaya başlardı uçacak gibi olurdu. şimdi nivaya döncek olursak ön iki taraftan menteşer olduğu için öyle durum söz konusu olmaz ama sen açılış yönünü değiştirip şu arazii araçlarının bazılarında sağ ve soldan takılankelebekler olyor belkide onlar bu durumu engeller.. şimdiden kolay gelsin çalışmalarınızın bol bol fotolarını bekliyoruz.. saygılar..

verdigin bilgi icin tsk ederim ön tarafa kilit sistemı yapmam ve bunu bır motorla konturol etmek var bunun yanı sıra yanlardan takılan kabut kilitleri var mandallı onlardan takıp mukavetını artırmak umarım işim bittiginde istedigim gibi olur burdan yayınlayacagım fotolarıda bu arada kabutu tutan demırde ortadan kaldırıp amatısor koymayı dusunuyorum

slm
elektronik ateşlemeden sonra aracta ne cekişte farklılık nede calışmasında bi degişiklik oldu sadece meksefe ve plantın olmayan bı sıstem oldu calısmasında suanda bı garıplık yok gayet ıyı calısıyor[attachment=1][attachment=2]

ateşleme bobini.jpg

distirubötör.jpg

elektronik beyin.jpg

yeni sistemin hayrlı olsun. çekişte hissetmesen bile en azından meksefe platin derdinden kurtuldun yalnız gördüğüm kadarıyla lpg vs çok dağınık kaput altında. motor kısmını biraz geriden geniş açıyla çekerseniz belki güzel düzenlemeler yakalayabiliriz.. tekrar hayrlı olsun hocam görüşmek üzre.. saygılar..

ve nıhayet beklenen gostergeler geldı aracta yenı torpıdo calısmasına baslaya bılecegım torpıdo ustunde standart gosterge dızılısının dısında deısık bır sıralama yapacagım bu arada arac ici ve dışı ısı gostergesı, navıgasyon, akü voltaj göstregesı monıtor gıbı urunler koyacagım inşallah ıyı bı caluışma olur.ilk olarak orjınal torpıdo tamamen soyuldu ustundekı kaplama ve strofor kazındı temızlendı orjınalınde egılımlı olan torpıdo daha duz sevıyeye getırıldı ve gosterglerın takıldıgı yuvanın ust sacı kesıldı daha kavıslı bı sekılle uygulama yapacagı en kısa zamanda bıtırmek umudu ıle basladım baslamak bıtırmenın yarısıdır :smiley: deişik fikri olan arkadaşlar varsa fıkırlerını bekliyorum faydalı olacagından emınım degerlı fikirlerinizi beklıyorum[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Görüntü0806.jpg

Görüntü0803.jpg

Görüntü0809.jpg

Kopyası DSC02881.jpg

Kopyası DSC02881.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR