Ynt: 1987 Land Rover Defender 110
Bu kadar çok ilgi gösteren arkadaşlara teşekkür ederim. Neredeyse bir senedir sizde benimle beraber sabır gösterdiniz.
Sene sonuna bebeğimiz oluyor artık işler biraz daha yavaşlayacak.
Bundan sonra ne kadarını yapabilirim ama en azından düşündüklerimi yazmak istedim. Kısa sürede yapacaklarım ve bir seneye yayacaklarım diye ikiye ayırmak istiyorum. İnşallah yazdıklarımdan sonra bunları yapamayıp utanmam.
Tabii önce;
Ayarlar ve 5. koltuk vs bitince önce tescil ve TUV işlerini halledeceğiz. Alım satımı filan...
Kısa sürede yapacaklarım ise;
Önce eski tamponunu çıkartıp, yeni vinç tamponunu ve T-Max 9000'lik vinç takacağız.
Şnorkel takacağız
Arka bagaja ise sıralı koltuklar yaptıracağım, kumaşları içindeki koltuklarla aynı olacak. Dikişleri turuncu renk olacak tabii.
Paspaslarıda geldi, koltuk altlarını siyah çeta ya da kaucuk kaplayacağız.
Orijinalinde ön dash board'ın altında siyah kauçuk bir yalıtım malzemesi varmış. Bunu da Kayalardan alabileceğiz sanırım (Sipariş edilmiş bu parça gelecekmiş)
Sonrasında aksesuarlar var yavaş yavaş tamamlanacak sanırım.
Bir seneye yayacaklarım ise;
İnsa Turbo Lastik
Arka diferansiyel kilidi
Müzik sistemi
G4 port bagaj ve spotlar
Ekstra ısıtma sistemi vs vs
Bunlar arazide biraz kullandıktan sonra karar verebilirim sanırım, gerekli mi bilmiyorum belkide hiç gerek olmaz.
Arka vinç ve ön diferansiyel kilit...
G4 port bagaj için araştırma yapıyorum. Forumu okuduğumda Ankarada bu port bagajı yapan bir ustamızın telefonunu buldum. Port bagaj çok güzel yapılmasına rağmen biraz ince borudan yapılmış olması beni rahatsız etti. Biraz detaycı diyebilirsiniz ama orijinal G4 port bagaj biraz daha kalın ve sağlam görünüyor. Usta ile görüşmemde daha kalın borudan bagajı yapıp yapamayacağını sorduğumda, kalıpların buna müsait olmadığını öğrendim.
Orijinal olanı Hüseyin'e sordum o da Ankara'da bir tane olduğunu söyledi. Ölçü almak niyetindeyim. Acelem yok, G4 Port Bagaj'ın ölçüleri hakkında bilgisi olan varsa bilgi verirse sevinirim.
Herkese aileleri ve 4x4'leriyle mutlu sağlıklı günler dilerim