1987 Land Rover Defender 110

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hfb44 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,095
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 259,960

Etiketler
Ynt: 1987 Land Rover Defender 110

hasan abi mükemmel olmuş allah kazalardan belalardan saklasın kııırrkkk bir kere maşallah tü tü tüüüüü
bu gün siz yeni arabanın şerefine ıslatın bende kıratın şerefs.. liğine ıslatayım :D nedir bizim bunlardan çektiğimiz :D pompam elaman kesmiş off off

kırkbirkere maşaallah.hakikatten muhteşem ,gün ışığında rengi harika görünüyor yükseltme kiti olmadığı halde yüksekliği harika.harika, harika, harika, başka ne söylenebilirki? Allah kazasız belasız güle güle kullanmayı nasip etsin.bunu çamura sokarken insanın içi cıızzz eder ya. ustalarınızın ellrine sağlık.muhteşem bir sanat icra etmişler. :smiley:

ata036' Alıntı:
hasan abi mükemmel olmuş allah kazalardan belalardan saklasın kııırrkkk bir kere maşallah tü tü tüüüüü
bu gün siz yeni arabanın şerefine ıslatın bende kıratın şerefs.. liğine ıslatayım :D nedir bizim bunlardan çektiğimiz :D pompam elaman kesmiş off off

Geçmiş olsun Tarık bey
Bu araçlar ne kadar pırıl pırıl gözükselerde ufak tefek sorunları oluyor galiba.
Bizimkisinde de frenleri ayarlamak gerekiyor, ufak tefek birşeyler var yine...

TEMBELREİS' Alıntı:
kırkbirkere maşaallah.hakikatten muhteşem ,gün ışığında rengi harika görünüyor yükseltme kiti olmadığı halde yüksekliği harika.harika, harika, harika, başka ne söylenebilirki? Allah kazasız belasız güle güle kullanmayı nasip etsin.bunu çamura sokarken insanın içi cıızzz eder ya. ustalarınızın ellrine sağlık.muhteşem bir sanat icra etmişler. :smiley:

Diğer Defenderler ile yan yana geldiklerinde biraz daha yüksek duruyor hakikaten. (Polybush kit yüzündendir belki)
Ustalarım sağolsun. ;D

konuyu sabahtan beri baştan aşağı okudum daha yeni bitti :D

gerçekten meşakatli bir çalışma sonucu nazarlardan sakınılacak bir makine olmuş

öncelikle sabrınızı daha sonra beraber çalıştığınız ustaları tebrik etmek isterim...

güle güle kullanın... eğer ki uzun yolda kullanırsanız bir yorumda bulunursanız çok teşekkür edeceğim şimdiden....

allah kaza bela vermeden güzel günler dilerim...

barb_alone' Alıntı:
konuyu sabahtan beri baştan aşağı okudum daha yeni bitti :D

gerçekten meşakatli bir çalışma sonucu nazarlardan sakınılacak bir makine olmuş

öncelikle sabrınızı daha sonra beraber çalıştığınız ustaları tebrik etmek isterim...

güle güle kullanın... eğer ki uzun yolda kullanırsanız bir yorumda bulunursanız çok teşekkür edeceğim şimdiden....

allah kaza bela vermeden güzel günler dilerim...

Teşekkür ederim.
İnşallah en kısa sürede uzun yol yaparım ve size bilgi veririm.

Bu kadar çok ilgi gösteren arkadaşlara teşekkür ederim. Neredeyse bir senedir sizde benimle beraber sabır gösterdiniz.
Sene sonuna bebeğimiz oluyor artık işler biraz daha yavaşlayacak. :smiley:
Bundan sonra ne kadarını yapabilirim ama en azından düşündüklerimi yazmak istedim. Kısa sürede yapacaklarım ve bir seneye yayacaklarım diye ikiye ayırmak istiyorum. İnşallah yazdıklarımdan sonra bunları yapamayıp utanmam.

Tabii önce;
Ayarlar ve 5. koltuk vs bitince önce tescil ve TUV işlerini halledeceğiz. Alım satımı filan...

Kısa sürede yapacaklarım ise;
Önce eski tamponunu çıkartıp, yeni vinç tamponunu ve T-Max 9000'lik vinç takacağız.
Şnorkel takacağız
Arka bagaja ise sıralı koltuklar yaptıracağım, kumaşları içindeki koltuklarla aynı olacak. Dikişleri turuncu renk olacak tabii.
Paspaslarıda geldi, koltuk altlarını siyah çeta ya da kaucuk kaplayacağız.
Orijinalinde ön dash board'ın altında siyah kauçuk bir yalıtım malzemesi varmış. Bunu da Kayalardan alabileceğiz sanırım (Sipariş edilmiş bu parça gelecekmiş)
Sonrasında aksesuarlar var yavaş yavaş tamamlanacak sanırım.

Bir seneye yayacaklarım ise;
İnsa Turbo Lastik
Arka diferansiyel kilidi
Müzik sistemi
G4 port bagaj ve spotlar
Ekstra ısıtma sistemi vs vs

Bunlar arazide biraz kullandıktan sonra karar verebilirim sanırım, gerekli mi bilmiyorum belkide hiç gerek olmaz. :smiley:
Arka vinç ve ön diferansiyel kilit...

G4 port bagaj için araştırma yapıyorum. Forumu okuduğumda Ankarada bu port bagajı yapan bir ustamızın telefonunu buldum. Port bagaj çok güzel yapılmasına rağmen biraz ince borudan yapılmış olması beni rahatsız etti. Biraz detaycı diyebilirsiniz ama orijinal G4 port bagaj biraz daha kalın ve sağlam görünüyor. Usta ile görüşmemde daha kalın borudan bagajı yapıp yapamayacağını sorduğumda, kalıpların buna müsait olmadığını öğrendim.
Orijinal olanı Hüseyin'e sordum o da Ankara'da bir tane olduğunu söyledi. Ölçü almak niyetindeyim. Acelem yok, G4 Port Bagaj'ın ölçüleri hakkında bilgisi olan varsa bilgi verirse sevinirim.

Herkese aileleri ve 4x4'leriyle mutlu sağlıklı günler dilerim

hfb44' Alıntı:
G4 port bagaj için araştırma yapıyorum. Forumu okuduğumda Ankarada bu port bagajı yapan bir ustamızın telefonunu buldum. Port bagaj çok güzel yapılmasına rağmen biraz ince borudan yapılmış olması beni rahatsız etti. Biraz detaycı diyebilirsiniz ama orijinal G4 port bagaj biraz daha kalın ve sağlam görünüyor. Usta ile görüşmemde daha kalın borudan bagajı yapıp yapamayacağını sorduğumda, kalıpların buna müsait olmadığını öğrendim.
Orijinal olanı Hüseyin'e sordum o da Ankara'da bir tane olduğunu söyledi. Ölçü almak niyetindeyim. Acelem yok, G4 Port Bagaj'ın ölçüleri hakkında bilgisi olan varsa bilgi verirse sevinirim.

Herkese aileleri ve 4x4'leriyle mutlu sağlıklı günler dilerim
Evet abi ben Ankarada bahsettiğiniz ustada G4 bagajı yaptırmıştım, aynen dediğiniz gibi daha ince malzemeden yapılmıştı...Sizdeki göz maşallah ;D ;D ;D

Bahsedilen Ankaradaki orjinal G4 ise MKG nickli Mustafa Kemal Abide...Gerekirse bir geldiğinizde hp beraber gideriz, hem ölçü alırız hem offroad ;D Çok şahsına münhasır bir abimizdir ;D

umutcelikel' Alıntı:
Evet abi ben Ankarada bahsettiğiniz ustada G4 bagajı yaptırmıştım, aynen dediğiniz gibi daha ince malzemeden yapılmıştı...Sizdeki göz maşallah ;D ;D ;D

Bahsedilen Ankaradaki orjinal G4 ise MKG nickli Mustafa Kemal Abide...Gerekirse bir geldiğinizde hp beraber gideriz, hem ölçü alırız hem offroad ;D Çok şahsına münhasır bir abimizdir ;D

Umut bey çok iyi olur valla süpersiniz. Zaten sizin port bagajın fotoğraflarının olduğu sayfada ustanın cep telefonunu görmüştüm. Önümüzdeki ay siz müsait olursanız muhakkak gelirim. Mustafa Kemal abide müsaade ederse port bagajının detaylı bir ölçüsünü alırız.

hfb44' Alıntı:
Umut bey çok iyi olur valla süpersiniz. Zaten sizin port bagajın fotoğraflarının olduğu sayfada ustanın cep telefonunu görmüştüm. Önümüzdeki ay siz müsait olursanız muhakkak gelirim. Mustafa Kemal abide müsaade ederse port bagajının detaylı bir ölçüsünü alırız.
Tamamdır abi mutlaka arayın gelirken...
0 532 2557471
0 507 2142642
Umut

umutcelikel' Alıntı:

Bu defender bagajındanmı bahsediyorsunuz ;)

th_MOV03565.jpg

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=40682.0

Mustafa abi bu gezide olacak önümüzdeki hafta,

Konuya kendimi o kadar kaptırmışım ki saat 03:05 :smiley: Maddiyat bir yana insanın sabrını da test eden bir çalışma olmuş. Elleriniz dert görmesin, nazar değmesin....

yunus bager' Alıntı:
Bu defender bagajındanmı bahsediyorsunuz ;)

th_MOV03565.jpg

Gördüğüm kadarıyla üst kısmı diğeri gibi fakat arka kısımdaki merdiveni yarım. G4'ün merdiveni aşağıya kadar iniyor.
G4 port bagaj galiba iki tip oluyor. Birisi alçak profilli diğeri yüksek olan gibi. Çok derinlemesine bilgim yok fakat internetten indirdiklerim sayesinde böyle bir görsel bilgim oldu.
Bir iki örnek fotoğraf koyayım.

Bunlar kısa olan dediklerim. Benim beğendiklerim bunlar.

0DC7804A-BD5A-440E-861B-4BC404B6A99F@lan.jpg

6F5C01E8-705E-4DF9-AEED-3B5B1D03CF4C@lan.jpg

57D1BD3E-ACE1-4989-B988-1C99DC1ECF70@lan.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.