1987 Land Rover Defender 110

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hfb44 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,095
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 259,998
Ynt: 1987 Land Rover Defender 110

Arkadaşlar konuyu başdan beri takip ediyorum.Şahsım adına bir fikir söylemek isterim.Böyle titizlikle yapılan bu araca eğer mümkünse 300TDİ kodlu yeni nesil makinadan koysanız daha güzel olmazmı,aracı komple tamamlama açısından.Maddi imkanlarla doğru orantılı olduğunu biliyorum ama dediğim gibi bence ozaman harika bir araç olur diye düşündüm.Saygılar.

Etiketler

300 tdi makineyi uygulamak üç günlük iş biz arabayı ve detayları bitirelim kullanırken yapabiliriz 300tdi ama kullanırken elektrik tessisatı yapamazsınız ( komple 0 dan) kullanırken aracın tüm parçalarını kumlatıp statik boya olması gerekenler statikçiye galvaniz kaplanması gerekenleri galvanizciye gönderemezsiniz. biz binayı yapalım eşyasını her türlü hallederiz

Ufak ufak başlıyoruz yine ;D

[attachment=1]

arka takılırken.jpg

tugsan75' Alıntı:
Arkadaşlar konuyu başdan beri takip ediyorum.Şahsım adına bir fikir söylemek isterim.Böyle titizlikle yapılan bu araca eğer mümkünse 300TDİ kodlu yeni nesil makinadan koysanız daha güzel olmazmı,aracı komple tamamlama açısından.Maddi imkanlarla doğru orantılı olduğunu biliyorum ama dediğim gibi bence ozaman harika bir araç olur diye düşündüm.Saygılar.

Siz de haklısınız fakat biz de bu konuları Barbarosla ve Gürolla epey tartıştık. Bütçem 300Tdi almaya yeterdi fakat bu sefer aracın temel çatısını eften püften toplamamız gerekecekti. Biz temeli sağlam yapalım evladiyelik olsun dedik. Birkaç sene böyle kullanmak istiyorum çünkü bu motor neredeyse fabrika çıkışı kadar sıfır oldu. Yani sıhatli çalışacak bana sorun az çıkartacak.
Zaman ve para ne gösterir bilinmez :smiley:

Teşekkürler

İnşallah,müsait olduğunuz zaman motoruda halledersiniz :smiley: Barbaros ustanın dediği gibi motor işi kolay.Kasa,yürüyen,elektrik tesisatı iyi oldukdan sonra oda birgün hallolur.Tekrar kolay gelsin 8)

tugsan75' Alıntı:
İnşallah,müsait olduğunuz zaman motoruda halledersiniz :smiley: Barbaros ustanın dediği gibi motor işi kolay.Kasa,yürüyen,elektrik tesisatı iyi oldukdan sonra oda birgün hallolur.Tekrar kolay gelsin 8)

Evet teşekkür ederim.

G 4 renginin süper olucağından eminim.
Aracın tamamlanmış halini görmek için sabirsizlanıyoruz.
Şimdiden iyigünlerde kullanmanız dileğiyle sizlerere ve emeği geçenlere saygilarımı sunarım.

Warn'ın lambalarından koyarsınız artık 4 tane tavana :smiley: Gerçekten safkan bir G4olma yolunda. Çok güzel gözüküyor.

Ertan Erkişi' Alıntı:
G 4 renginin süper olucağından eminim.
Aracın tamamlanmış halini görmek için sabirsizlanıyoruz.
Şimdiden iyigünlerde kullanmanız dileğiyle sizlerere ve emeği geçenlere saygilarımı sunarım.

iksje' Alıntı:
Warn'ın lambalarından koyarsınız artık 4 tane tavana :smiley: Gerçekten safkan bir G4olma yolunda. Çok güzel gözüküyor.

En iyi şekilde bitirmeye çalışacağız. G4 rengini çok beğeniyorum, port bagaj, tavan lambaları, siyah detaylarla epey iyi olacak gibi görünüyor. Kaporta, boyası epey iyi oldu çünkü. Şimdi şanzıman kanalını kapatıp, aracın zemin yalıtımını hallediyoruz. Koltuklar, orta konsol vs takılırken cam, kilit işleri başlayacak...

Hepinize teşekkür ederim

Hocam bu land mükemmel olur iyi bir seçim yapmışsın g4 rengi çok açar arabayı çok dikkat çekici bitince ortaya nefis bişey çıkıcağına eminim son halini görmek isterim fotoları bekliyoruz hayırlı uğurlu olsun paylaşım için teşekkürler...

GEZGİN' Alıntı:
Hocam bu land mükemmel olur iyi bir seçim yapmışsın g4 rengi çok açar arabayı çok dikkat çekici bitince ortaya nefis bişey çıkıcağına eminim son halini görmek isterim fotoları bekliyoruz hayırlı uğurlu olsun paylaşım için teşekkürler...

Şanzıman kanalı ve koltuk zeminleri bitti, aslında baştan yapıldılar. Oturma pozisyonu neredeyse otomobil kadar rahat oldu. Barbarosla, Gürol'un başları epey kalabalık, biraz rahatladılar mı eminim daha süper şeyler yapacaklar... Çünkü ikisi de benim tanıdığım en kabiliyetli ve iyi niyetli ustalar, onlara çok güveniyorum. Üstelik benden daha sabırlılar :smiley:
Bugün yeni westinghouse geldi. (92 model yani daha büyük olanı)
Yeni fotoğraflarını bir kaç gün sonra koyacağım...
Teşekkürler

Bizdeki defenderlerin 92 model olanında büyük 88 modelinde ise küçük westinghouse var ama aralarında bir fark göremiyorum
degiştirme sebebiniz hakkında bilgi verirseniz sevinirim
yunus..

Aslında yeni modelin westinhouse'ının daha büyük oluşu bana daha iyi bir frenleme sağlıyacağını düşündürmüştü. Gerçi Gürol abi 87'ninkinin de frenlemesinin iyi olduğunu söylemişti ama... Merkezin yenilenmeye ihtiyacı vardı, ben de hadi yeni modelinkini alalım dedim... İşgüzarlık yaptım (Motoru görseniz herşeyi yeni oldu, estetik açıdan güzel görünsün diye birazda)
Yani çok bildiğimden değil...
:smiley:

Ön, arka koltuk zeminleri baştan yapılıyor. Çünkü C2 koltukları kullandık. Şöför koltuğunda yükseklik ayarı var. Benden daha kısa biri de rahat kullanabilsin diye yaptık. Westinghouse gelmişti Gürol abi yerine ayarlıyor. Frenim çağdaş otomobillerinki gibi yumuşak olacakmış. (Eskisiyle farkı) Barbaros'ta koltuk yerlerini yapıyor. Ön konsola düğmeleri taktık. Bu işler bitince döşemecinin işleri başlayacak. Koltuk döşemeleri biraz su lekesi olmuş (Koltuklar epey yeni modelin ama depoda biraz ıslanmışlar) Kılıflar yıkanacak, mavi yerlere siyah kumaş dikilecek, eğer iyi olursa turuncu renkli iplikle dikiş attıracağız. Sonra kapılar gelecek cam kilit yapılırken alt zemini yalıtım yapılacak. Bir sürü iş var yani...

Not: Arka kapı içi döşemesi arıyorum bilgisi olan varsa bana yazarsanız sevinirim.

teşekkürler

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

IMG_0801.jpg

IMG_0802.jpg

IMG_0803.jpg

IMG_0804.jpg

IMG_0805.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR