1987 Land Rover Defender 110

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hfb44 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,095
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 259,969

Etiketler
Ynt: 1987 Land Rover Defender 110

Tescili hallettik... ;D
Şimdi sıra TUV'de fakat onu bayramdan sonraya bıraktık. Çünkü yaptırdığım 5. koltuk tam istenilen standartta olmamış. Biraz kısa kalmış... Bu yüzden düzelttiriyoruz. Ayrıca kafalıkta yaptıracağız. Bir de arkaya emniyet kemeri takılması gerekiyormuş, onlarıda halledeceğiz...
Vinç ve tamponu, çeki demirini takıpta TUV'e gideceğiz ruhsata işleteceğiz (iki iş olmasın) Gürol usta onlarla uğraşıyor...

Şimdi şnorkeli takmaya başladık. Elimden geldiğince öğlen ve iş çıkışı fotoğrafladım, bitmiş hali yarın olur sanırım.
Tarık usta tam istediğin gibi yapamadım galiba...
Dış kısmı zaten kutudan çıkıyor fotoğrafda gördüğünüz üzere Gürol usta monte ederken konu mankenliği yaptı. :smiley: Kelepçeleri bağlantıları hep kutudan çıktı...
Ama iç kısmı için Barbaros usta uğraşıyor karşılığını yeniden üretiyor. (bunlar kutudan çıkmadı) özel bir hortum, kelepçe vs almışlar su geçirmesin diye... Boru kesti, saçtan karşılığını yaptı kaynattı filan uğraştıran bir işmiş...
Çekebildiğim kadar çektim yarın sonucunuda çekerim inşallah...

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

IMG_0072.jpg

IMG_0074.jpg

IMG_0075.jpg

IMG_0076.jpg

IMG_0077.jpg

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Eksoz boruları da değişti sesi baya azaldı ama dumana devam ;D

IMG_0093.jpg

IMG_0096.jpg

IMG_0097.jpg

IMG_0099.jpg

IMG_0078.jpg

Otokar şnorkel de sadece Defender'a yakışıyor. Şnorkel'in iç kısmında emniyet valfi (check valve) olmayacaksa yıkamada dikkat edin uç tarafa alttan su tutmasınlar.

nkurtkaya' Alıntı:
Otokar şnorkel de sadece Defender'a yakışıyor. Şnorkel'in iç kısmında emniyet valfi (check valve) olmayacaksa yıkamada dikkat edin uç tarafa alttan su tutmasınlar.

aslında bu mantec snorkeller en yakısanı bence ama tr de sanırım henuz yok :smiley:

Hasan Bey bu aracı bu haliyle görmenin mutluluğu sanırım tarif edilemez....Hadi bitirin artık şu işi :smiley:

Bu arada bir şey dikkatimi çekti..Gerçi üstadlarım daha iyi bilirler ama okuduğum birkaç forum yazısında şnorkel'in solda olmasının soför görüşü ile ilgili sorun oluşturduğu yazıyordu..Siz kontrol ettiniz mi var mı bir görüş kısıtı ?

Saygılarımla

Cenk

hasan ağbi, şafak az kaldı nedersin. yakında senin araç teskereyi alır. inşallah yeni aracın ile sakaryada ağarlarız seni

nordic1903' Alıntı:
Hasan Bey bu aracı bu haliyle görmenin mutluluğu sanırım tarif edilemez....Hadi bitirin artık şu işi :smiley:

Bu arada bir şey dikkatimi çekti..Gerçi üstadlarım daha iyi bilirler ama okuduğum birkaç forum yazısında şnorkel'in solda olmasının soför görüşü ile ilgili sorun oluşturduğu yazıyordu..Siz kontrol ettiniz mi var mı bir görüş kısıtı ?

Saygılarımla

Cenk

Gördüğüm kadarıyla yeri iyi. Ama kullanırken daha iyi bilgi veririm.
Son halinin fotoğrafını koyuyorum.
Pek engellemeyecek gibi duruyor...
Azıcık engellese de olsun ;D

[attachment=1][attachment=2]

IMG_0100.jpg

IMG_0102.jpg

nkurtkaya' Alıntı:

mu7y' Alıntı:
aslında bu mantec snorkeller en yakısanı bence ama tr de sanırım henuz yok :smiley:

Dediğinizi dikkate alacağım çok teşekkür ederim. Ustamdan valfı varmı onu öğreneyim önce tabii... :smiley:
Ben şnorkeli Humadan aldım. İngiliz dediler, Otokar olanını biraz daha farklıymış. Herhalde malzemesi filan farklı.
İç kısmıda iyi oldu hortum, kelepçe ve karşı parçasını yapıp taktılar izolasyon yapıldı montaj tamam. Bakalım nasıl işe yarayacak?

[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

IMG_0101.jpg

IMG_0103.jpg

IMG_0106.jpg

umutcelikel' Alıntı:
Solda bayağı gürültü yapıyor...(Rüzgar)
Sonradan daha aerodinamik birşey takarsınız belki duruma göre...

Umut bey merhaba
Tecrübem sıfırın biraz üstü tabii yavaş yavaş öğreneceğim. ;D
Aslında ben bu tipini Defendere çok yakıştırıyorum.
Bir sesini duyayım tabii...

G4 port bagaja bakabildiniz mi? Acelem yok diyorum ama meraktan sordum kusura bakmayın. ::smiley:

iyi bayramlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR