1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asilhector Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 594
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 137,937
Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Selamlar Arkadaslar,

Bilgiler icin cok Tesekkur ediyorum, desenize ben 35'' lik lastik takmayi dusundugumden 35'' lik lastikle birlikte ayna mahruti fiyatlarinin hesaplarini yaparken bu defransiyel sayesinde tek tasla 2 kus vurmus oldum inanin dana 44 degilmis diye dun geceden beri nekadar cok uzulmus ne yapacagimi sasirmistim suan beni ne kadar Mutlu ettiginizi bilemezsiniz cok Sagolun Arkadaslar.

Konuyla alakali olarak on defransiyelim orjinal CJ 5 in bildigim kadariyla 31'' lastiklere kadar uygun oldugu bunun uzerine cikip 33'' 35'' lastik takildiginda ayna mahrutinin degismesi gerektigidir ilk asamada belirli 1 zaman araziye girmeyecegim en azindan yeni boyasi biraz cizilene ve asfalttan sıkılana dek bu zaman icinde 35'' lastiklerle arazi vitesi kullanmadigim surecte on defransiyelde 1 sorun cikabilirmi.
Ustamiz yurur aksamini deneme asamasinda suanki 31'' lastikle arazi vitesi kullandigini ve 1 sorun olmadigini belirtti Ustamiz deneme amacli bilmeden arazi vitesi kullanmis lakin suanki disli orantilariyle arazi vitesini kullanmak ne kadar mantiklidir.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Etiketler

asilhector' Alıntı:
Selamlar Arkadaslar,

Bilgiler icin cok Tesekkur ediyorum, desenize ben 35'' lik lastik takmayi dusundugumden 35'' lik lastikle birlikte ayna mahruti fiyatlarinin hesaplarini yaparken bu defransiyel sayesinde tek tasla 2 kus vurmus oldum inanin dana 44 degilmis diye dun geceden beri nekadar cok uzulmus ne yapacagimi sasirmistim suan beni ne kadar Mutlu ettiginizi bilemezsiniz cok Sagolun Arkadaslar.

Konuyla alakali olarak on defransiyelim orjinal CJ 5 in bildigim kadariyla 31'' lastiklere kadar uygun oldugu bunun uzerine cikip 33'' 35'' lastik takildiginda ayna mahrutinin degismesi gerektigidir ilk asamada belirli 1 zaman araziye girmeyecegim en azindan yeni boyasi biraz cizilene ve asfalttan sıkılana dek bu zaman icinde 35'' lastiklerle arazi vitesi kullanmadigim surecte on defransiyelde 1 sorun cikabilirmi.
Ustamiz yurur aksamini deneme asamasinda suanki 31'' lastikle arazi vitesi kullandigini ve 1 sorun olmadigini belirtti Ustamiz deneme amacli bilmeden arazi vitesi kullanmis lakin suanki disli orantilariyle arazi vitesini kullanmak ne kadar mantiklidir.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Ali bey ,yanlış anlaşılma olmasın ,GM 10 bolt 35 inch lasitğe dayanabilecek sağlamlıkta.Ayna mahruti oranı çok seri de çıkabilir çok ağırda.Ön defransiyelin oranı ne ise 10 bolt u da aynı yapmalısınız.Her halikarda ayna mahruti alacaksınz.Tabi 2 defransiyelinda ayna mahruti oranlarının aynı çıkma ihtimali var ama çok düşük bir ihitmal bu...

Ali Bey Selamlar,

Öncelikle kolay gelsin ,bende şuan 80 model CJ-8 imi şaseden yenilemeye başladım.

Ne kadar zor dertli ama bi o kadarda keyifli olduğunu iyi biliyorum.

Bittikten sonra tahminen 10-12 günü kaldı resimleri sizlerle paylaşacağım.

Başarılar,iyi çalışmalar.

Selamlar Arkadaslar,

Uzun bir aradan sonra kaldigimiz yerden devam edelim derken boyacimiz Celil Usta yapmakta oldugumuz kapilarin saseye sifira cok yakin oturdugunu ve ilerde sorun yaratacagini bu nedenle enaz 5 mm daha disari dogru geri cekilmesi gerektigini soyleyerek daha ise baslamadan moralimizi bozsada bu tezinde Hakliydi bu nedenle Nuri Usta Celil Usta ve ben oturup en uygun sekilde nasil bir proje uygulamamiz gerektigini uzun uzun gorusup suanki kapidaki profillerin sokulerek yeniden uyarlanmasi gerektigine karar verip sil bastan ise basladik ve sonuc muhtesem oldu arti bu uygulamayla daha az profil kullanildigindan kapilarda oncekine nazaran daha hafif oldu.

resim003sr.jpg

resim002xm.jpg

resim001pr.jpg

resim005m.jpg

resim004d.jpg

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

ali bey, şu araç bitsede bir görsem diye merakla bekliyorum. sanat eseri gibi işliyorsunuz aleti mübarek..Allah kolaylıklar versin. takipteyim..

kapılar böyle daha iyi olmuş, zararın neresinden dönseniz kardır.

bu arada ne zaman sizin garaja girsem mel gibson'un oynadığı mad max filmi aklıma geliyor, hayırdır inşallah.

umarım araç bittiğinde emeğinizin karşılığını alırsınız, kolay gelsin.

Selamlar Arkadaslar,

Oncelikle İlgi ve Alakaniz icin Tesekkur ederim.

Mad Max filmini hatirlamaniz belkide benim CJ nin birazda o ve benzeri filmlerdeki sira disi ilginc arabalara donusmesinden kaynaklaniyor olabilir cunki CJ ye bu gune dek yapilanlara baktikca benimde hep aklima MacGyver ve A Team filmlerinde ellerindeki kisitli malzemelerle ilginc seyleri basarabilmeleri geliyor.

Arkadaslar kapilarin sekil ve kapi lastik paylariyla yerine sorunsuz oturmasi icin ince ayarlarini sonunda bitirdik bundan sonraki asama kapi lastikleri kaplamasi camlari ve kilitleri olacak.

resim005.jpg

resim004k.jpg

resim003iu.jpg

Bugun karsi komsu Yusuf Ustayla birlikte Hardtopun tum sajlarini kesip kavisli bolumleride preste yuvarlayarak hazir hale getirdik pazaretesi gunu Nasipse yerlerine puntalayip oturttuktan sonra kaynaklamaya baslayacagiz.

resim006j.jpg

resim008xp.jpg

resim010j.jpg

resim011j.jpg

resim009la.jpg

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Selamlar Arkadaslar,

Daha boyaya cok var cunki renk konusunda kesin karari vermis degiliz.

( Son Halini Ben de Merak Ediyorum, galiba Burdur/Tefenni'de siniz Köye gidersem geçerken bi uğrayacağım )

Nezaman isterseniz buyrun gelin beklerim araba Tefenni sanayisinde kaportaci Nuri Ustanin orada telefonum: 05335731527

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Selamlar Arkadaslar,

76mm girisli gerektiginde yikanabilen Monza hava filtiresini ve gorsel olarak hosuma gittiginden benzin sarfiyat ekonomi gösterge saatinide satin aldim.

resim015e.jpg

resim013.jpg

big20580039plt.jpg

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Selamlar Arkadaslar,

Deniz bey guzel Temenniniz ve Desteginizden dolayi cok Tesekkur ederim ne zamandir Sizin acmis oldugunuz konular ve yazilari takip ediyorum iyi 1 arastirmaci koyu 1 CJ Fanatigisiniz İns. en yakin zamanda aradiginiz CJ ye kavusursunuz.

Arkadaslar ne olacak benim bu halim gun gelir profiller gelmez bekleriz gun gelir saclar gelmez bekleriz gun gelir haftalarca hasta oluruz is ilerlemez simdide 1 haftadir tel kaynagin tupu bitmisti yenisi gelecek diye onu bekliyoruz 30 yilimi Avrupada gecirdikten ve oradaki imkanlari gordukten sonrasinda mahrumiyet bolgesinde yasamak nede zormus meger olsun yinede Vatanimin heryeri sartlar ne olursa olsun cok guzel bekleyecegiz ne yapalim elden 1 sey gelmiyor hep is yapacak degiliz ya bu firsat hem dinleniyor hemde yeni Dostlar ve bu Dostlar sayesinde yeni yeni bilmedigimiz Bilgiler ediniyoruz firsat ve vakti zamanida gelmisken tum Dostlarima ve yardimci olan arti acik Yureklilikle olumlu veya olumsuz elestrilerde bulunan Arkadaslarada cok cok Tesekkur ediyor ve devamini Diliyorum.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR