1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asilhector Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 594
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 138,108
Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Ali Bey , tebrikler, uzun soluklu , sabır isteyen ama her köşesinde imzanız olan bir iş yapıyorsunuz.

CJ si olan arkadaşları ben bir kez daha takdir ediyorum. Bu iş öyle sadece sevmekle yada parayla olacak iş değil kesinlikle. Sabır istiyor, ihtiras seviyesinde ilgi istiyor. Her ayrıntıyı tek tek düşünmek gerekiyor...

Kendi adıma cj ile uğraşmak bana göre değil, benim sinirlerim buna müsait değil. :D

Renk konusunda naçizane fikrim;
Dikkat çekmek isiyorsanız, saf renkleri tercih edin, mesala yeşil, haki falan değil, bildiğimiz metalik bir yeşil, yada metalik bir kırmızı. Ortama uyum sağlasın diyorsanız, mavi, yada haki yeşil, Ciddi bir duruş için siyah, biraz yumuşatmak için füme olabilir. İki renk düşünmeyin. Zaten tek rengin üstünde nikaljlı yerler size contrast sağlayacaktır.

Kolay gelsin.

Etiketler

sen hergün kendini aşmaya devam edyorsun Ali Usta :smiley: bence parçalar bir an önce gelsin ama Nuri Usta gelmese de olur... :smiley:

Hani yeni resimler valla merakla bekliyorum harika bir konu ve anlatım olmuş.

kopela' Alıntı:
öncelikle çalışmalarınızda başarılar dilerim heyacanla okudum ve sabırsızlıkla bekliyorum.Herkesin emeğine sağlık çok güzel bir iş olacak gibi.Renk seçmek çok zor bir iş bende aracımı boyatıcam ama bir türlü karar veremiyorum
asilhector' Alıntı:
Merhaba kopela nickli Arkadasim,

Guzel Temennilerin icin Tesekkur ederim.

Renk secimi evet cok guzel soylemissin bu isin en zor bolumu gercektende renk secimi ilk asamada lacivert renkli kullandik diye rengini patlican moru yapalim dedik bu renkteki CJ resimlerine baktik dusundugumuz kadarda guzel olmadigini gorduk sonrasinda CJ ye cok yakisan kirmizi renge boyayalim dedik 1 de baktikti son zamanlar hep yeni toplanan CJ ler kirmizi simdide baska 1 renk arayisina girdik girdikte ne zormus milyonlarca renk arasindan 1 ini secmek hadi 1ini begendik diyelim bunlada bitmiyorki 1 de bu rengin CJ ye uyup uymayacagi var ooof of inan gina geldi artik renk katalogu ve degisik renklerdeki CJ resimlerine bakmaktan ne diyeyim Sana ve Bizim gibilere Allah Sabir ve kolaylik versin.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

http://www.beles.org/webmaster-hizmetleri/html-renk-kodlari.html

Renk seçeneği konusunda belki yardımcı olur iyi bir grafiker arkdaşımız araç üstü çalışma yapabilir... ;)

Merhabalar,

Ali Bey , tebrikler, uzun soluklu , sabır isteyen ama her köşesinde imzanız olan bir iş yapıyorsunuz.

CJ si olan arkadaşları ben bir kez daha takdir ediyorum. Bu iş öyle sadece sevmekle yada parayla olacak iş değil kesinlikle. Sabır istiyor, ihtiras seviyesinde ilgi istiyor. Her ayrıntıyı tek tek düşünmek gerekiyor...

Kendi adıma cj ile uğraşmak bana göre değil, benim sinirlerim buna müsait değil. Cheesy

Kolay gelsin.

Mustafa Tezel bey, Temennileriniz ve CJ ciler Hakkindaki bu guzel anlamli yazinizdan dolayi, Tesekkur ederim.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Merhabalar,

sen hergün kendini aşmaya devam edyorsun Ali Usta bence parçalar bir an önce gelsin ama Nuri Usta gelmese de olur...

kupcu nickli Arkadasim, bugun ogleden sonra nihayet profillerimiz gecte olsa geldi, Nuri Usta bana bu firsati ve guveni vermeseydi, Sizinde dediginiz gibi cok Sagolun, meslegimle hic bir alakasi olmayan bir konuda ne ben kendimi asabilirdim, nede CJ miz yeniden dogardi, Ustamiz cesitli nedenlerden dolayi cok ugrayamasada varligi bize yetiyor ve yeni projelerde Destek vererek atesliyor Sagolsun.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Selamlar Arkadaslar,

Konuyla İlgilenen, guzel Temenniler Dileyen ve Tavsiyelerde bulunarak; CJ nin yeniden dogusuna ve bu konuda hic bir bilgisi olmayan bana, yardimci olmaya calisan Arkadaslarima ayri ayri Tesekkur ediyor ve Desteklerin devamini Diliyorum.

Bugun gozlerimi kaynak almis klavyede kelimeleri bulmakta zorlaniyor ve monitore bakamiyorum, goz damlasinin faydasi olursa ilerleyen saatlerde yeni resimleri eklemeye calisacagim.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

gecmıs olsun alı abı yenı resımlerı merakla beklıyoruz
asilhector' Alıntı:
Selamlar Arkadaslar,

Konuyla İlgilenen, guzel Temenniler Dileyen ve Tavsiyelerde bulunarak; CJ nin yeniden dogusuna ve bu konuda hic bir bilgisi olmayan bana, yardimci olmaya calisan Arkadaslarima ayri ayri Tesekkur ediyor ve Desteklerin devamini Diliyorum.

Bugun gozlerimi kaynak almis klavyede kelimeleri bulmakta zorlaniyor ve monitore bakamiyorum, goz damlasinin faydasi olursa ilerleyen saatlerde yeni resimleri eklemeye calisacagim.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

günlerdir bu sayfaya bakıyorum bakıyorum gene bakıyorum hatta yazmamayı düşündüm ama bugün yaşadığım bir olaydan yazmaya karar verdim

öncelikle ben jeep i jeep olarak severim herkes beğendim vs demiş acıkcası ben beğenmedim sebebini yazayımda kimse demesin aaa neden diye öncelikle uzay gemisi gibi camurluk olmaz dıştan baktığımızda o ne öyle arka camurluğun hali kes biçse amaç bu jeep olmamalıydı su borusunda profilden bişe yapılsa bence daha güzel olurdu ve işin en önemli yanı ise bu araçlar orjinalse d eğerlidir ve beni bugün hopadan arayan bir arkadaşımızın derdi cok düşündürdü kozmopolit yapılan araçlar daha sonra el değiştirdiğinde yeni sabibi bişe ister mal gider ama olmaz çünki araç artık jeeplikten cıkmışdır arabaları kesip bicerken unutmayınki değeri orjinalliği ile ölçülür böyle kesilip biçildikten sonra d emeyin benim aracım niye para etmiyo diye jeep jeep olarak sevenlerdenim ben

ulusotomotiv' Alıntı:
günlerdir bu sayfaya bakıyorum bakıyorum gene bakıyorum hatta yazmamayı düşündüm ama bugün yaşadığım bir olaydan yazmaya karar verdim

öncelikle ben jeep i jeep olarak severim herkes beğendim vs demiş acıkcası ben beğenmedim sebebini yazayımda kimse demesin aaa neden diye öncelikle uzay gemisi gibi camurluk olmaz dıştan baktığımızda o ne öyle arka camurluğun hali kes biçse amaç bu jeep olmamalıydı su borusunda profilden bişe yapılsa bence daha güzel olurdu ve işin en önemli yanı ise bu araçlar orjinalse d eğerlidir ve beni bugün hopadan arayan bir arkadaşımızın derdi cok düşündürdü kozmopolit yapılan araçlar daha sonra el değiştirdiğinde yeni sabibi bişe ister mal gider ama olmaz çünki araç artık jeeplikten cıkmışdır arabaları kesip bicerken unutmayınki değeri orjinalliği ile ölçülür böyle kesilip biçildikten sonra d emeyin benim aracım niye para etmiyo diye jeep jeep olarak sevenlerdenim ben

Bende yukarıda ki şu mesajımda ;
ilkantek' Alıntı:
Hayırlısı olur inşallah.
Başlarda orjinalliği bozuldukça bende bozuluyordum ama şuan ufak ufak göze hoş gelmeye başladı.Ben sonunu merak etmeye başladım.Sizler ve ustalarınız gibi üretici insanlara saygı duymak lazım.
Zira o kadar para boşu boşuna harcanmıyor el emeği ile ustalarımız kazanıyor :smiley:

Aynen dediğinizi anlatmak istedim.Lakin konuyu uzatmıyım dedim.Ben araca artık cj olarak bakmıyorum ondan dolayı gözüme hoş geldi.Ancak benim için bir cj5 değil arazi aracı oldu.Ancak yapılan işçilik güzel hoşuma gidiyor.Ama sonuna kadar Ünal Bey size katılıyorum zira orjinal her zaman orjinaldir.

Saygılarımla
Efekan ilkan TEK

Gunaydin Arkadaslar,

Oncelikle elestriye acik oldugumu belirtmistim bu yuzden ilk gelen elestri icin Tesekkur ederim.
Ben arabami toparlarken satmak degil evladiyelik olarak duzenliyorum yani araba satilik amacli olarak toparlanmiyor.
CJ deki kesip bicmeler dikkat ettiyseniz sadece zorunlu ve boyle olmasi gereken bolumlerdir nedir bunlar S kapilar ve icerde arka bolumdeki teker boslugunun 4 kose sivri cikartmasi bunun disinda on cam cercevenin 8 cm kucultmesiyse tamamen lux ve CJ ye ayri 1 goreseldir.
S kapinin kesme zorunlulugu nedendir; cok dardir arka bolume gecis cok zordur ve S seklindeki kapi yataginda cok bicimsiz duran upuzun 1 kapisi vardir bunu farkeden cogu CJ ci kapilari kesip U kapi modeline donmektedir.
İceri arka bolume gecerken cogu CJ ci bilir Esimiz Cocuklarimiz ve Misafirlerimiz oncelikle dizlerine bu sivri teker bosluguna dizlerini vurup aci 1 ah sesiyle dogal hareket olartak egilip dizlerini ovalarlar sonrasinda basini kaldirdiginda rolbara vurup 2. aci 1 sesi daha cogu kez duyar icimiz acir ilk firsatta buna 1 care bulucam dersiniz.
Oncam cercevesini kucultmemdeki neden ilk sayfalardaki resimlere bakacak olursaniz CJ yi asiri 1 yukseltme yaptigimdan dolayi ( suan altinda 31'' lastikler var ilerde bunu 35'' takilacak sekilde uyarlaniyor) orjinal on cam cercevenin cok yuksek oldugu ve genel olarak uyum saglamayip cirkin gorundugundendir.
Dodikler ise Bushwakker dodikleri cok begendigim lakin fiyatlarin beni asmasindan dolayi ve ayninin benzer seklini Ustalarimizin cok daha uygun fiyata yapalecegini gostermektir ve orjinal bushwakkerlarda zaten CJ nin degildir CJ ye uyarlanmaktadir arti suanki dodiklerimiz seyyar sokulup takilabilmektedir yani kaynakli degildir istendiginde herhangi 1 dodikle degisebilir.

Bunlarin disinda suanki haliyle ben CJ mi degil CJ m beni anlatiyor buda her CJ cinin Hayali degilmidir ?

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

ulusotomotiv' Alıntı:

Orjinallik konusunda sonuna kadar size katılıyorum. Değerlerinin amacına göre maddi olarakta düştüğünü her seferinden şahit oluyoruz.
Yanlız buradaki arkadaşların amaçları klasik araç toplama olmadığından kendi araçlarına, kendi kişiliklerini ve ihtiyaçlarını da ekleyerek yeni şeyler yapıyorlar. Sadece kaportanın aynı kalması aracın orjinal kalması demek değildir. Ağır off road için hazırlanmış bir aracın orjinal kalması bana göre mümkün değildir diye düşünüyorum. İster istemez amacı için değişiklikler kaçınılmazdır.

Yanlış anlamayın kesinlikle size karşı bir şey değil sadece düşüncemi paylaşmak istedim. CJ sevginizide anlayabiliyorum. Orjinallik konusundaki hassasiyetinize de katılıyorum. Etrafımdaki insanlar banada Vitaramdaki lastikleri ve yükseltmeyi görünce ne yaptın aracına diyorlar. Kaldıki 2" yükseltme ve bir at lastik var üstünde , gezenbilir etiketlerinide unutmamak lazım. :D Birde spotları, sepeti ve snorkeli takınca ne diyecekler bakalım.

Bence sonucu bi görmek gerekli, yapım aşamasında alışık olmadığımız bazı parçalar göze kötü görünüyor olabilir.

İyi günler,
Mustafa

Selamlar Arkadaslar,

Sis lamba citamizin yapim asamasindaki resimler ne yazikki gozlerimi kaynak aldigi ve hala gormekte zorlandigimdan fotograf makinsindaki yanlis 1 dugmeye hatali basmam sonucu silindi Lutfen kusuruma bakmayiniz.

cj5046.jpg

cj5047.jpg

cj5048.jpg

cj5049.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,776
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

SON KONULAR

Geri