1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asilhector Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 594
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 138,114
Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

asilhector' Alıntı:
Selamlar Arkadaslar,

Ruhsatta hususi otomobil yazmasi TUV kontrolunde avantajmidir yoksa dezavantajmi misal vizesini kac yil olarak verirler araba 3 yildir yatiyordu dolayisiyle 3 yil gecikmis vizesi arti 2 yillikta birikmis vergiside var.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Artık arazi taşıtlarıda, hususi statusünde, zaten arazi taşıtı olunca ticarimi oluyor... hususi ;D

Yani, her bişi iki yıl... Aman atlamayın, ısrar edin....

Vergileri felan çok birikmiş, kolay gelsin....

Etiketler

Selamlar Arkadaslar,

Alfonso Bilgi icin Tesekkur ederim.

Arkadaslar bugun spor koltuklarin kizaklari ayaklara uyarlandi ve 4 baglantili emniyet kemerlerinin baglanti civata yataklari acildi bu ara resim cekmeyi unutmusum ama kucuk Kizim Gul icin ara konsolu spor koltuga uyarlama calismasindan resimleri cektim ekliyorum.

İlk asamada koltugun oturma yanlarindaki cikintilarini yapmamistik 1 eksiklik hissederek onlarida yapmayi karar aldik cokta guzel oldu bence yarinda sirt baglantisi ve emniyet kemerlerin gececegi bolumleri yaptiktan sonra dolgu sungerleri ve deri dosemede yapildimi ayni spor koltuklarin minyaturu gibi duracak.

cj5061.jpg

cj5062.jpg

cj5063.jpg

cj5064.jpg

Uygun fiyatlarda cikma veya yeni; egri pitman kolu, rot kollari, direksiyon amortisoru ve Hi - Lift jacks jeep kriko aranmaktadir.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Selamlar Arkadaslar,

Kucuk kizim Gul un ara konsoldan uyarlanan spor koltugun emniyet kemer bolumlerinide bitirdik bundan sonraki asama koltugun boyasi ve deri doseme yapilacak.

cj5069.jpg

Arka koltugu one cekerek tup lpg bolumu ve yatarli olarak uyguladigimiz koltugun altinda kalan bos bolumude kapatarak 1 sandiga donusturmus olduk.

cj5068p.jpg

cj5072b.jpg

cj5071.jpg

cj5073.jpg

cj5075.jpg

Cok uzun olan vites kollarini hos gorunmediginden dolayi bundanda onemlisi orta konsal koltuguna oturuldugunda vitesler kizimin dizine degmemesi ve biraz daha rahat alan olusturabilmek ugruna her 2 vites kollarini soforunde zorlanmamasi icin maksimum sekilde ayarlayip en uygun bolumden kesip kisalttik.

cj5074.jpg

Uygun fiyatlarda cikma veya yeni; egri pitman kolu, rot kollari, direksiyon amortisoru ve Hi - Lift jacks jeep kriko aranmaktadir.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Selamlar Arkadaslar,

Yeni almis oldugum 105 Amph Aku eski Akuye gore daha buyuk oldugundan kalorifer borularina engel oluyordu ve curumeye yuz tutmus Aku altliginida bu sayede yenileyip biraz daha asagi 1 bolume cektik Akuyu sabitlemek icin CJ nin uzerinden soktugum eski emniyet kemerini kesip Aku emniyet kemeri olarak uyarladim guzelde oldu.

93161122.jpg

cj5072.jpg

cj5073.jpg

cj5074.jpg

cj5075.jpg

Camurluk yanlarina acmis oldugum sicak hava sirkulasyon yuvalarinin tellerinide kestik cemberlerinide kestimmi bu iste bitmis olacak.

cj5076.jpg

Uygun fiyatlarda cikma veya yeni; egri pitman kolu, rot kollari, 5 cm et kalinlinda 2 adet flans, direksiyon amortisoru ve Hi - Lift jacks jeep kriko aranmaktadir.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Selamlar Arkadaslar,

Oncelikle konuyu takip edenlerin gecmis Kurban Bayramini Kutlayip sonrasinda kaldigimiz yerden devam etmek istiyorum.
Bayram vesilesiyle CJ nin toplamasina ara verip tatile girmistik.
Hardtopun profil siparisleri Bayramdan dolayi ve kamyonu dolduramadiklari icin cok onceden siparis verilmis olmasina ragmen bu gun itibariyle halen teslim edilemedi iste mahrumiyet bolgede yasamanin farki aninda istedigini bulamiyorsun bizde elimizdeki son profili on cam cercevenin ust bolumune hardtopun baglantisinda ve parcalarida yan ve arka camin alt bolumlerini saglamlastirmada kullandik.

On cam cerceve ustu hardtopun on cerceveye baglanti bolumunden 1 goruntu.

cj5009.jpg

cj5010.jpg

cj5011.jpg

cj5012.jpg

On camurlukta CJ ye kirmizi rengin nasil duracagi denemeleri dedim ya malzeme olmayinca can sıkıntısından ne yaptigimizi ben bile sasirdim.

cj5013.jpg

Bos bos oturmaktansa zamansiz uygulamaya basladigimiz snorkel yapimindan goruntuler.

Filtre kazani.

cj5001

cj5002.jpg

cj5003.jpg

cj5004.jpg

cj5005.jpg

Zamansiz basladigimiz ve elimizde filtrenin baglanti ebatlari belirsiz oldugu icin su asamada delik bolumunu gecici olarak kapaili uygulanmistir.

cj5006.jpg

Kazanla disariyi baglayan bolum.

cj5007.jpg

cj5008.jpg

cj5015.jpg

cj5016.jpg

cj5017.jpg

cj5018.jpg

cj5019.jpg

cj5020.jpg

cj5021.jpg

cj5022.jpg

cj5023.jpg

Disardaki diger ara kazan baglantisi.
Bu kazanin plan projesi gorsel oldugu ayriyeten CJ yede uyum saglamasi icin sekil itibariyle karar asamasinda bizi bir hayli ugrastirdi.

cj5024.jpg

cj5025.jpg

cj5027.jpg

cj5026.jpg

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Selamlar Arkadaslar,

Kaldigimiz yerden snurkel yapimina devam ediyoruz.

cj5028.jpg

cj5029.jpg

Polis kontroluyla snurkel OK. lenmis ve Onaylanmistir.

cj5036.jpg

Kizim Gul Hanim ve Sevgili Esim bugun benimle beraber hastanede H1.N1. virus asisi vurulmak icin sanaiye beni almaya geldiklerinde herzamanki gibi cok ozledigi jeepin icine hoplayiverdi.

cj5031.jpg

cj5034.jpg

cj5032.jpg

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

buyuk bır merakla aracınızın son halını beklıyorum,ellerınıze saglık harıka bır calısma ;)

Hayırlısı olur inşallah.
Başlarda orjinalliği bozuldukça bende bozuluyordum ama şuan ufak ufak göze hoş gelmeye başladı.Ben sonunu merak etmeye başladım.Sizler ve ustalarınız gibi üretici insanlara saygı duymak lazım.
Zira o kadar para boşu boşuna harcanmıyor el emeği ile ustalarımız kazanıyor :smiley:

arabanın kupası hala yamuk onu ne zaman duzelteceksiniz.

sıradışı bir makine olacağı belli. ustaların ellerine sağlık.
kırmızı bencede iyi durur bu alette.

Selamlar Arkadaslar,

Oncelikle İlgi ve guzel Temennileriniz icin Tesekkur ederim, inanin bende enaz Sizler kadar heyecanli ve sonucunda nasil bir makina olacak diye merakliyim cunki yaptigimiz hic 1 seyi onceden planlamadik, herseyi yaptikca sunuda yapabilirmiyiz diye isin basina gecerek guzel seyler yapmaya calisiyoruz, aslinda yapilan seylerin birazda mahrumiyet bolgesinde oldugumuz ve malzeme sıkıntısınin olusundan birazda CJ lerde cogunuzda farkina varmissinizdir ne almak istesek ates pahasi bu nedenden dolayida biz neden bunu daha ucuza ve daha kalitelisini yapamayalim diyerek koyuluyoruz is basina bilmiyorum biz cikan sonuclardan suana kadar cok memnunuz, Sizlerinde yapilan ve yapilabilecek her ne olursa iyi veya kotu tirnak icersinde cunki fikirde kotu yoktur sadece kotu uygulama vardir diyerek Fikirlerinize arti elestiriyede acik oldugumuzu buradan belirtmek isterim.

Kaldigimiz yerden Snurkel yapimina devam.

Genel olarak dis gorsellik bitmis durumdadir sadece snurkelen yan tarafindaki on cam cerceveye takilacak baglanti bolumlerinin civata delikleri acildiktan sonra snurkel antipas ve boyanmaya hazir durumdadir.

Boyacimiz Celil Ustamiz dayanamayip Kaportacimiz Nuri Ustayi biran once CJ yi bitirmesini ateslemek icin aldi tel kaynagi eline kaynak yapmaya basladi ama nafile cunki Nuri Ustamiz malzeme gelmedigi muddetce elinden 1 sey gelmiyor ama İns. yarin Nasipse malzemelerimiz gelecekmis Sabirla beklemekteyiz yinede gelmeyecek olursada durmak yok yeni sis lamba citalasini yapmayi planliyorum.

cj5041.jpg

cj5037.jpg

cj5038.jpg

cj5039.jpg

cj5040.jpg

cj5042.jpg

cj5043.jpg

cj5044.jpg

cj5045.jpg

not:

cicocum nickli Arkadas yazmis ( arabanın kupası hala yamuk onu ne zaman duzelteceksiniz. )

Kupa yamuk derken ne demek istediginizi anlayamadim cunki kupa yamuk degildir ha kaportada 1 kac yerin tam olmadigini vurgulamak istediyseniz dogrudur hala yapilmayan yerler vardir nedenine gelince yeri geliyor kaporta uzerinde durmamiz gerekiyor ve haliyle yapilan bolumler yamulup egilmesede baska bolumlerde bombe olma ihtimali olabilmektedir komple hardtopun ve kapilarinda bitmesiyle birlikte butunuyle yeniden ele alinacaktir.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

öncelikle çalışmalarınızda başarılar dilerim heyacanla okudum ve sabırsızlıkla bekliyorum.Herkesin emeğine sağlık çok güzel bir iş olacak gibi.Renk seçmek çok zor bir iş bende aracımı boyatıcam ama bir türlü karar veremiyorum

Merhaba kopela nickli Arkadasim,

Guzel Temennilerin icin Tesekkur ederim.

Renk secimi evet cok guzel soylemissin bu isin en zor bolumu gercektende renk secimi ilk asamada lacivert renkli kullandik diye rengini patlican moru yapalim dedik bu renkteki CJ resimlerine baktik dusundugumuz kadarda guzel olmadigini gorduk sonrasinda CJ ye cok yakisan kirmizi renge boyayalim dedik 1 de baktikti son zamanlar hep yeni toplanan CJ ler kirmizi simdide baska 1 renk arayisina girdik girdikte ne zormus milyonlarca renk arasindan 1 ini secmek hadi 1ini begendik diyelim bunlada bitmiyorki 1 de bu rengin CJ ye uyup uymayacagi var ooof of inan gina geldi artik renk katalogu ve degisik renklerdeki CJ resimlerine bakmaktan ne diyeyim Sana ve Bizim gibilere Allah Sabir ve kolaylik versin.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR