Ben'de sizinle hem fikirim hidrolik kriko;lokma takımı derken anahtar takımlarını topladımasilhector' Alıntı:Selamlar Arkadaslar,
Yayladaki evimizin insaati nedeniyle CJ ile fazla ilgilenemedim ben basinda olmayincada hardtoptaki kucuk boya islemi nerdeyse 3 aydir bitmedi gitti Esnaflik bumudur diyecek olursak inanin alistim artik hic takmiyorum bile lastikler konusuna gelince henuz alt takim icin tam karar vermis degilim kafamda degisik extrem planlar var ama bu tur anlayistaki Esnaflardan korkuma kesin karar verebilmis degilim Hayirlisiyla su yayla evimizin insaati bitsinde evin yanina kucuk 1 garaj atolyesi kurup kimseye eyvallah etmeden kendi yagimda kavrulmanin en mantiklisi olacagi kanisindayim nasil olsa alet hirdavat cogu var olmayanida ekledikmi is tamam zaten her gun sanayiye git gel bu zaman zarfinda yol masrafraflari coktan bu atolyeyi kurmus hatta yanina masrafsiz baska 1 CJ de amisti neyse uzun lafin kisasi maymun uyandi gozunu acti ama is isten gecti yinede zararin neresinden donersen kardir arti biz bu ise Sevdaliysak atolyesiz CJ de hic bir zaman tamamlanmis 1 CJ olamaz.
Saygilarimla,
Ali Gulcer.
asilhector' Alıntı:Selamlar Arkadaslar,
Sanzuman kilitlenmesi sonucunda gecirmis oldugum kazadan dolayi kullanilmaz hale gelen ve 3 yildir yatan Cj5 imi yeniden toplamaya karar verdik.
Ailecek devamli kullanim karari aldigimiz ve yakiti minumuma dusurmek icin seri 4 veya 5 vites arti arazi keyfinide kaybetmemek icin arazi vitesli 1 sanzuman ve bir daha kolay devrilmemek icin seri genis acili difransiyel taktirmayi hedefledik, bu konuda Tecrubelerinizi ve elinizde bulunan ihtiyac fazlasi parcalari uygun fiyatlarda verebilecek Arkadaslarin yardimlarini bekliyorum.
Cuma gunu nasipse motoru ( 77 model 6 cilindir, buyuk ihtimal 4300 motordur bilemiyorum ) 3 yildir yattigi icin ne durumdadir ve gerekli parcalar nelerdir tespiti yaptiracagiz.
Suanki aklima gelen gerekli olabilecek malzemeler; ben bunları hep düşündüm yabmayı disk fren elektronik ateşleme bana birisi dediki git bi tane cj8 al onun parcalarını kullan kendi parcalarını sat aslında en doğrusu bu
arazi vitesli seri 4 veya 5 vitesli sanzuman,
genis acili difransiyel,
onlere disk frenler ve sistemi,
4 amortisor,
makas ucu yukseltme baglantilari,
tentene,
elektronik atesleme distrubitor,
komple elektrik kablolari ve sigorta kutusu ( suanki elektrik kablolari karmasa icinde oldugundan dolayi)
krom on radyator panjuru ( cizik veya yamur olmasi onemli degil )
camurluk dodikleri, vs, vs.
Saygilarimla,
Aşi Gulcer.
dikkatimi cekti bu hava filtresi güzelmiş sizin aracın motoru 3800 miasilhector' Alıntı:Snorkela hava filtresi takilip karburotore baglanti yapildi.
asilhector' Alıntı:Merhabalar Huseyin bey,
Arazide olmazsa olmazlardandir tum bedeninizi kaplayan yaris koltuklari helede 3 veya 5 baglantili emniyet kemerleride varsa degmeyin keyfine lakin uzun yol olarak dusunurseniz aracinizin orjinal koltuklari veya benzerlerinden uzaklasmayin derim.
Saygilarimla,
Ali Gulcer.