1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asilhector Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 594
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 137,654
Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

allah gücünü kuvvetini arttırsın.ali baba kolay gelsin

Etiketler

Selamlar Arkadaslar,

Yayladaki evimizin insaati nedeniyle CJ ile fazla ilgilenemedim ben basinda olmayincada hardtoptaki kucuk boya islemi nerdeyse 3 aydir bitmedi gitti Esnaflik bumudur diyecek olursak inanin alistim artik hic takmiyorum bile lastikler konusuna gelince henuz alt takim icin tam karar vermis degilim kafamda degisik extrem planlar var ama bu tur anlayistaki Esnaflardan korkuma kesin karar verebilmis degilim Hayirlisiyla su yayla evimizin insaati bitsinde evin yanina kucuk 1 garaj atolyesi kurup kimseye eyvallah etmeden kendi yagimda kavrulmanin en mantiklisi olacagi kanisindayim nasil olsa alet hirdavat cogu var olmayanida ekledikmi is tamam zaten her gun sanayiye git gel bu zaman zarfinda yol masrafraflari coktan bu atolyeyi kurmus hatta yanina masrafsiz baska 1 CJ de amisti neyse uzun lafin kisasi maymun uyandi gozunu acti ama is isten gecti yinede zararin neresinden donersen kardir arti biz bu ise Sevdaliysak atolyesiz CJ de hic bir zaman tamamlanmis 1 CJ olamaz.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

asilhector' Alıntı:
Selamlar Arkadaslar,

Yayladaki evimizin insaati nedeniyle CJ ile fazla ilgilenemedim ben basinda olmayincada hardtoptaki kucuk boya islemi nerdeyse 3 aydir bitmedi gitti Esnaflik bumudur diyecek olursak inanin alistim artik hic takmiyorum bile lastikler konusuna gelince henuz alt takim icin tam karar vermis degilim kafamda degisik extrem planlar var ama bu tur anlayistaki Esnaflardan korkuma kesin karar verebilmis degilim Hayirlisiyla su yayla evimizin insaati bitsinde evin yanina kucuk 1 garaj atolyesi kurup kimseye eyvallah etmeden kendi yagimda kavrulmanin en mantiklisi olacagi kanisindayim nasil olsa alet hirdavat cogu var olmayanida ekledikmi is tamam zaten her gun sanayiye git gel bu zaman zarfinda yol masrafraflari coktan bu atolyeyi kurmus hatta yanina masrafsiz baska 1 CJ de amisti neyse uzun lafin kisasi maymun uyandi gozunu acti ama is isten gecti yinede zararin neresinden donersen kardir arti biz bu ise Sevdaliysak atolyesiz CJ de hic bir zaman tamamlanmis 1 CJ olamaz.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.
Ben'de sizinle hem fikirim :smiley: hidrolik kriko;lokma takımı derken anahtar takımlarını topladım :smiley:
sadece kalan;mengene;onu'da aldımmı tamamdır bu iş.. ;D

Mrb.. Bütün Resimlere Bakıp Yorumları Okudum Fakat Birkaç Sorum Var Burdan Sormak İsterdim Ama Çok Zor Msn Adresiniz Yada Facebook'unuz WArmı Varsa beni EkLermisiniz? Şimdiden Teşekkür Ediorum

Sertaç Zaim

Srtch_z@hotmail.com

Merhaba Ali bey babanızın sağlık durumu nasıl oldu uzun zamandan beri bir haber alamadık umarım biran önce iyileşmiş olup eski sıhhatine kavuşmuştur birkez daha geçmiş olsun.

Selamlar Sertac bey,

Sizi msn ye ekledim lakin msn ye nerdeyse hic girmiyorum sormak istediklerinizi detayli sekilde E-postaya yazarsaniz cevaplamaya calisirim kib.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

asilhector' Alıntı:
Selamlar Arkadaslar,

Sanzuman kilitlenmesi sonucunda gecirmis oldugum kazadan dolayi kullanilmaz hale gelen ve 3 yildir yatan Cj5 imi yeniden toplamaya karar verdik.
Ailecek devamli kullanim karari aldigimiz ve yakiti minumuma dusurmek icin seri 4 veya 5 vites arti arazi keyfinide kaybetmemek icin arazi vitesli 1 sanzuman ve bir daha kolay devrilmemek icin seri genis acili difransiyel taktirmayi hedefledik, bu konuda Tecrubelerinizi ve elinizde bulunan ihtiyac fazlasi parcalari uygun fiyatlarda verebilecek Arkadaslarin yardimlarini bekliyorum.

Cuma gunu nasipse motoru ( 77 model 6 cilindir, buyuk ihtimal 4300 motordur bilemiyorum ) 3 yildir yattigi icin ne durumdadir ve gerekli parcalar nelerdir tespiti yaptiracagiz.

Suanki aklima gelen gerekli olabilecek malzemeler; ben bunları hep düşündüm yabmayı disk fren elektronik ateşleme bana birisi dediki git bi tane cj8 al onun parcalarını kullan kendi parcalarını sat aslında en doğrusu bu

arazi vitesli seri 4 veya 5 vitesli sanzuman,
genis acili difransiyel,
onlere disk frenler ve sistemi,
4 amortisor,
makas ucu yukseltme baglantilari,
tentene,
elektronik atesleme distrubitor,
komple elektrik kablolari ve sigorta kutusu ( suanki elektrik kablolari karmasa icinde oldugundan dolayi)
krom on radyator panjuru ( cizik veya yamur olmasi onemli degil )
camurluk dodikleri, vs, vs.

Saygilarimla,
Aşi Gulcer.

Selamlar Arkadaslar,

Kuzne gecmis olsun Dileklerin icin Tesekkur ederim.

Hakan aracin motoru fabrika cikisi 5300 mus lakin Askeriyede degistirilmis benden onceki Sahibi 4200 oldugunu belirtmisti ama Sitedeki Tecrubeli Arkadaslar resimlerden 3800 olabilecegini yazmislardi bende tam olarak ne oldugunu bilemiyorum ruhsatta ise 1596 geciyor.
Hava filtresi benim uyarlamamdir.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Gerçekten sabrınız ve emeğiniz için sizi tebrik ediyorum..Özelliklede bukadar zmn ayırabilmiş olmanızdan dolayı tebrik ediyorum.Bir forumda Cj-5 sahibi olanlar sanayide çok iyi dostlar edinirler yazıyordu bende buna katılıyorum çünki sürekli birşeyler çıkıyor.Sze özelden msj attım benzin depolarını nerden ve kaça aldınız diye ayrıca elektronik ateşleme alabildiniz mi diye cevap verirseniz sevinirim.

Selamlar Son_endurocu,

Tesekkur ederim Sizinde dediginiz gibi herseyden once sabir sabir ve yine sabir.
Suana kadar ozelimden herhangi bir mesajiniz gelmedi veya gozumden kacmista olabilir nedeni ne olursa olsun bu konu hakkinda geciken cevap icin Sizden ozur Dilerim.
Benzin bidonlarini bir tesaduf eseri sanayideki hurdacida gordum hemen satin aldim cok ucuza gelmisti ama suan tam olarak maliyeti hatirimda degil.
Elektronik ateslemeyi ne yazikki hala bulamadim gerci bundan once oncelikli olanlari tamamlamam gerekli.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

merhaba. öncelikle babanızın sağlına kavuşmasını dilerim.

monza koltuklarınızdan memnunmusunuz çok merak ediyorum . zamanı değil belki şimdi ama cevap yazarsanız çok memnun olurum. defender için düşünüyorum ama olumlu tek kelime eden yok.

Merhabalar Huseyin bey,

Arazide olmazsa olmazlardandir tum bedeninizi kaplayan yaris koltuklari helede 3 veya 5 baglantili emniyet kemerleride varsa degmeyin keyfine lakin uzun yol olarak dusunurseniz aracinizin orjinal koltuklari veya benzerlerinden uzaklasmayin derim.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

asilhector' Alıntı:
Merhabalar Huseyin bey,

Arazide olmazsa olmazlardandir tum bedeninizi kaplayan yaris koltuklari helede 3 veya 5 baglantili emniyet kemerleride varsa degmeyin keyfine lakin uzun yol olarak dusunurseniz aracinizin orjinal koltuklari veya benzerlerinden uzaklasmayin derim.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Ali Bey yada kabul ederseniz Ali abi bu koltuklarla ilgili tek olumlu yorum sizden geldi. diğer arkadaşlar sağolsunlar yine de yorumlarını yazıyorlar ama kullanan birilerinden bunu duymak çok guzel.genel düşünceler ve çekinceler çok can acıtacağı morartacağı vs vs... arazide kullanıyorum aracımı yılda bir kez de uzun yol planlıyorum. o halde kesin kararımı verdim ben de monza alıyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri