1974 Land Rover Series 3 / 88' - 2.25 Benzinli

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Sentinel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 214
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,878

Sentinel

Zirve
Arkadaşlar uzun arayışlar sonucu Land Rover'ımı aldım. :smiley:
Bu başlıkta zaman içinde araçta yapacaklarımı sizlerle paylaşacağım.

1974 Land Rover Series 3 / 88' - 2.25 Benzinli

Foto1.jpg

Etiketler

Ynt: 1974 Land Rover Series 3 / 88' - 2.25 Benzinli

Eyvallah ;D

Sabah işe gitmek için yanından geçerken selam veriyorum abime:smiley:
malum 4 yaş büyük benden... :D

Sağol Oktay... haftaya ufak tefek temizlik yapmaya başlayacağım.
İçini sadeleştirmek istiyorum biraz dağınık.

Bu arada ilk ihtiyacım koltuk... Ön iki koltuk ince ve siyah, kızaklarıyla
Önemli olan kısmı oturma kısmının ve sırt kısmının olabildiğince ince olması.
Aklınızda bulunursa sevinirim

Bu haftasonu aracın bakımı ile geçti
inanılmaz keyifliydi.

Çok iyi tuttuğunu düşündüğüm frenlerim artık daha da iyi tutuyor
Direksiyon düzeltildi
Civalı Hararet göstergesi takıldı
Yağ müşürü değişti
sıvıları tamamlandı
Kaputta eskiyen puntolar yenilendi.
Benzin hortumları değişti.
KM halatı takıldı.

Ellerine sağlık Ferhat usta

Bu arada 80-90 LPG'de sorunsuz gidebiliyorum
100 ü geçebilirim
başka bir başlıkta konusu olmuştu
Konya yolunun en dik kısmına kadar 4. vites tırmandım

Nazarı da çıktı arabanın

Tekrar tekrar hayırlı olsun ama biliyorsun ben de seninle aynı zamanlarda aldım aracı fakat ciddi sorunlarım var bugün yine onun peşindeydim ama bir türlü tam bir sonuca ulaşamadım. Araç 80'den fazla gitmiyor (o da yokuş aşağı) hadi buna da eyvallah diyecektim ki araba gazda 90 kuruş yakıyor. Bugün bujileri değiştirdim plantin meksefe bulamadım adam bu araçtan türkiye'de 100 tane var 10 yıldır bunun platin meksefesini hiç satmadım diyor (istanbul yedpa'da lan rover distibütörü) karbürötörcüye götürdüm platin meksefe iyi dedi. karbürotöre bakmadı gazla alakası yok ki dedi. Gaz ayarına gittim o da hem gazda hem benzinde ne kadar yakıyor ikisi arasında gaz %40 tasarruflu olması lazım eğer böyle değilse senin başka şeylere bakman lazım gazda sorun yoktur dedi vs. vs. hiç bir usta adam gibi ilgilenemedi. İşleri de çoktu ellerinde. Bir usta da debriyaj baskı balatadan olabilir ona baktır dedi. Bir dahaki sefere baktırıcam bir de şu testeri yapayım da :(

Fırat Bey hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmanız dileklerimle. Murat

CatRot' Alıntı:
Tekrar tekrar hayırlı olsun ama biliyorsun ben de seninle aynı zamanlarda aldım aracı fakat ciddi sorunlarım var bugün yine onun peşindeydim ama bir türlü tam bir sonuca ulaşamadım. Araç 80'den fazla gitmiyor (o da yokuş aşağı) hadi buna da eyvallah diyecektim ki araba gazda 90 kuruş yakıyor. Bugün bujileri değiştirdim plantin meksefe bulamadım adam bu araçtan türkiye'de 100 tane var 10 yıldır bunun platin meksefesini hiç satmadım diyor (istanbul yedpa'da lan rover distibütörü) karbürötörcüye götürdüm platin meksefe iyi dedi. karbürotöre bakmadı gazla alakası yok ki dedi. Gaz ayarına gittim o da hem gazda hem benzinde ne kadar yakıyor ikisi arasında gaz %40 tasarruflu olması lazım eğer böyle değilse senin başka şeylere bakman lazım gazda sorun yoktur dedi vs. vs. hiç bir usta adam gibi ilgilenemedi. İşleri de çoktu ellerinde. Bir usta da debriyaj baskı balatadan olabilir ona baktır dedi. Bir dahaki sefere baktırıcam bir de şu testeri yapayım da :(
Üstadım güle güle kullan,
Bu araçların parçası yok diyen, ugraşmaktan kaçtıgı için atıyor. Gaz konusunda küçük taknik detay veriyim,
Eger karbiratörün üzerinde mikser tabir edilen parça var ise kaldır at. onun yerine filitreden gelen spiral borununkenarını delip 10 luk bir boru parcasının ucunu med kesip oraya lehimlet yada kaynattır. Gazı burdan ver çünkü mikser var ise alan daraldıgından ve yeterli hava alamadığından fazla gaz çekiyor.Yarın resmini yüklerim. Karbiratörü delip gazı ordan verdilerse yapacak bir şey yok. Tekrar hayırlı olsun.

CatRot' Alıntı:

Teşekkür ederim. Benim şansım önce ustayı buldum sonra arabayı buldum gibi oldu...
Senin aracından 100 tane var derken uzun kasayı kastetmiştir herhalde. Benim bildiğim bu araçlardan zibille var..
Açıkçası onun parçasının farklı olduğunu sanmıyorum
Yanlış insanlara gidiyorsun gibi geliyor bana

kayalar oto, huma oto nasıl? onları denedin mi?
sitede bu araçlar hakkında deneyimli kişiler var

LR sayfasında isimleri var hep, isim vermiyorum yazdıklarından anlarsın
İstanbul'da olanlara bir danış istersen kime gideyim diye

Ankara'da olsan Ferhat Usta'ya git derdim.

Yedek parça için Kayalar'a gidiyorum. Tamir için ise Ümraniye sanayide Muhammet usta var. Land Rover'lardan bir tek onlıyormuş Ümraniye oto saniyede. Ama bakalım bir yol haritası belirledim sayılır ona göre hareket edeceğiz.

SERİ 3 109 arkadaşım yorumların için teşekkür ederim resim de yüklersen çok daha iyi bir fikre sahip olabilirim.

Bugün Hurdacılar San.Sit. ziyaret ettik
İlginçti epey

En güzeli sığma problemimi halledecek
Tertemiz 2 adet mitsubishi L300 Şoför ve Yan koltuğu bulmuş olmamdı
gayet uygun aldık...

Hemen dezenfekte edilmesi için oto kuaföre verdim
yarına tertemiz olur inşallah..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,054
Kayıtlı Üye Sayımız
166,798
Kaydolan Son Üyemiz
VifoOBB

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR