Ynt: 1966 Model Gaz69, K.maraş'tan
Tekrar merhaba,
Bir süre ara vereceğiz dedik ama aradan tam 10 ay geçmiş. Bu arada hiç bir şey yapmadık değil ama sizlerle paylaşamadık.
Bu 10 aylık sürede başımıza gelenler tabiri caizse pişmiş tavuğun başına gelmemiştir.
Her şey bilgisayar kablosunun küçük kızımın elinde kısa devre yapıp patlaması ile başladı.Çok şükür kızımıza bir şey olmadı. neyse bir kablo aldık halletik derken klavye çalışmaz oldu. Götürdük devresi yanmış dediler ,klavyenin değişmesi gerekliymiş , nasıl olsa garantisi var dedik servise gönderdik. Servise ten haber geldi, klavye üzerine sıvı, içine de 285 TL dökülmüş dediler. Halbuki ne sıvı ne bir şey döküldü itiraz ettik ne fayda , tabi bayıldık mecburen. Bilgisayar 1-2 ay sonra geldi çalıştırdık, tamam derken içinin bomboş olduğunu gördük. Hemen bilgisayarcıya gittik. Servise göndermeden önce harddiski kendi harici harddiskine kopyalayıp format atmış servise boş göndermiş. İyi bari dedik rahat bir nefes aldık derken kazın ayağı hiç öyle çıkmadı.
Bilgisayarcıya laptobu getirip geri yükleyelim dedim, bilgisayarcı abi benim kopyaladığım harddiskin kartı yandı, verileri kullanamyoruz ama harddiskte duruyor deyince deliye döndüm. EEE ne olacak dedim, aynı harddiskten bir tane daha bulunacak daha bulamadım ama bulursam bunun diskini sağlam olana takıp verieri kopyalabileriz dedi.
:-[ :-[ :-[
Mecburen bekliyoruz.
Bu arada ben boş durmuyordum. Araçla yaptığım işlemleri fotoğraf makinemde biriktiriyordum.Geçen ay makinenin olmadığını farkettim. Ne oldu diye araştırırken işçilerin parçalanmış bir fotoğraf makinesi bulduklarını öğrendim. Hemen ne yaptıklarını sordum parçalanmış diye talaşların arasına atmışlar, kızdım amma neye yarar. Parçayı gören gençlerden biri içinde batarya ve hafıza kartı yuvasının boş olduğunu söyledi. 2 kamyon talaşı pirinç gibi ayıklayıp elden geçirdik. Benim makinenin tüm parçalarını bulduk ama batarya ve hafıza kartı meydanda yoktu. Fotoğraf makinasını ambarda cebimden düşürmüşüm ve oradan malzemelerle birlikte kepçeyle parçalama makinasına atılmış ve orada olan olmuş. Aklımıza son bir ihtimal parçalama makinasının tozların döküldüğü yer geldi. Oradan çıkan tozlar çuvallanıyordu. 7. çuvalı elden geçirirken hafıza kartını bulduk. Sapasağlam çıkmış o paramparça fotoğraf makinesinden. Tabii nasıl sevindim bilemezsiniz. Makine de gitti elden , bir kart okuyucuya gönderip flaş belleke kaydetmelerini istedim. Ama kart okuyucu hafıza kartını görmüyor dediler,başka bir makinaya takmışlar onda da görmüyor. ??? ??? ???
Araçla ilgili yılardır biriktirdiğim tüm arşiv, çocukların ve ailenin arşivi her şey buhar olmuş durumda. Geçmişi olmayan adam durumundayım. Bu hususta ciddi bir yol göstermeye ihtiyacım var. Aşağıdaki 2 madde için ciddi yardımlarınıza ihtiyacım var.
1-2000 Gigabyte SEGATE marka harddiskin kartına ihtiyaç var. Laptop kayıtlarını kurtarmak için. Cihazın seri numarası aynı olmalıymış. Seri numarası 6YD16R4L. (Kayseriden Necmettin Bey sağolsun imajını alalım demişti ama o da tam olmuyormuş dediler bilmiyorum.)
2- 8 GB SD hafıza kartının içindekileri kurtarmak için ne yapılabilir.?? Bir kurtarma programı denemişler olmamış.
HERKESİN YARDIMINA GERÇEKTEN İHTİYACIM VAR: HEPİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM: