1966 model Gaz69, K.Maraş'tan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan osman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 270
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 219,678
Ynt: 1966 Model Gaz69, K.maraş'tan

Tüm sabır dilekleri için teşekkür ederim. İnsanın motivasyona gerçekten ihtiyacı oluyor. Bazen sabır taşı çatlamıyor değil.

Geçen hafta şanzımanları yerine koymuştuk, bu hafta ara şaft ile uğraştık. Elimde Gaz69 un orjinal ara şaftını saklıyordum , bu şaft 4 delikli .Mercedesin şanzımanın 3 delikli flanşı ile bizim ara şaftı birbirine bağlamak için bir adaptör yapalım dedik ancak ara mesafe çok fazla geldi. Onun yerine ön şaftımızdan daha uzun yeni bir şaft yapmaya karar verdik. Ön şaftın dif tarafı Gaz69 flanşı , şanzıman tarafı Dana20 ye göre çatallı mafsal idi. Ön şaftın orjinal tarafını kullanıp karşıya da güncel aracların birini mafsalını kullanalım dedik ve malzemeleri alıp arakadaşım şaftçı Fikret ustaya götürdüm. Benden mercedesin 3 delikli flanşını da istedi, dört delikliye çevirmek için.

Ertesi gün flanşı sökmek için aracın yanına geldiğimde anahtar tutacak bir somun görünmüyordu. Neyse biraz gazla kirini pasını temizledim ve biraz inceleyince bu işi normal yolla yapamayacağımızı anladım. Çünkü somunun üzerinde 4 delikten başka bir şey görünmüyordu. Bu iş için özel bir anahtar yapacaktık, başka çare yok. Elime kumpası alıp ölçüleri çıkarttım ve tornacının yolunu tuttuk. Torna ve frezede güzel bir anahtar yaptılar ama biz günü yine bitirdik.

002.JPG

araşaft 2.JPG

Ekli dosyalar

• anahtar 002.JPG
    anahtar 002.JPG
    202.9 KB · Görüntüleme: 316

Etiketler

Şaftçıdan telefon geldi. Biz ''şaftı gel al'' demesini beklerken verdiğimiz parçlar olmamış, komple yeni şaft yapılacak dedi. Onun için arazi şanzımanının giriş flnaşının da yeni yapılacak şafta göre revize edilmesi gerekmiş.

Çare yok, flanşı söktük onu da götürdük. Neden yapılamadığını tartışırken tezgahın üstünde bizim için yaptığı şaftı gördüm. Elime alıp evirip çevirirken revizyon yapılacak arazı şanzımanının flanşı ile denerken bir de baktık ki, yapılan şaft hiç bir değişiklik olmadan Gaz69 flanşlarıyla uyuyor. Bu iyi haberdi, hem bizi fazladan torna işinden kurtarmış oldu, hem de benim olmayan ön şaftım için de bir kapı aralıyordu. Zira yurtdışında ki tüm şaft satanları araştırıyordum. Fikret ustaya yeni şaftı hangi aracın parçalarından yaptığını sordum, o da 3000 cc'lik BD 30 motorlu BMC minibüslerin şaft parçalarını kullandığını söyledi.

BMC şaftı ve Gaz69 ara şaftı.

004.JPG

CIMG1117.JPG

Ekli dosyalar

• 001.JPG
    001.JPG
    206.7 KB · Görüntüleme: 285

Traversi şasiye bağlamak için 5mmlik sactan U şeklinde parçalar büktürdüm. Bu parçaların hangi pozisyonda şasiye kaynatılması gerektiğini görmek için traversi kulağa sabitleyip gerekli ölçüleri aldım.

005.JPG

006.JPG

007.JPG

008.JPG

Ekli dosyalar

• CIMG1119.JPG
    CIMG1119.JPG
    180.5 KB · Görüntüleme: 315

Osman bey Allah kolaylık versin Süpersiniz, sizin bıkmadan büyük bir sabırla ve iğne oyası yapar gibi işleyişinizle gaza geliyorum walla yeniden bir hurdayı ayağa kaldırasım geliyor, kısmet bir proje yapalım arasındayız bakalım ne olacak.
kolay gelsin.
saygılarımla

Çok şükür bir şeyimiz yok Necmettin Bey,

İş güç telaşından fazla ilgilenemiyorum. Bir iki ufak işlem var ama bilgisyarım arızalı olduğundan bunları da paylaşamıyorum.

Yakında tekrar başlayacağım inşallah.

Tüm arkadaşların Ramazanı mübarek olsun. Burası şu an 40 C derece. Yanıyorrr :eek: :eek: :eek:

sizlerede hayırlı ramazanlar,
abi gönder bilgisayarını halledip postalayım işimiz bilgisayar.

Tekrar merhaba,

Bir süre ara vereceğiz dedik ama aradan tam 10 ay geçmiş. Bu arada hiç bir şey yapmadık değil ama sizlerle paylaşamadık.
Bu 10 aylık sürede başımıza gelenler tabiri caizse pişmiş tavuğun başına gelmemiştir.

Her şey bilgisayar kablosunun küçük kızımın elinde kısa devre yapıp patlaması ile başladı.Çok şükür kızımıza bir şey olmadı. neyse bir kablo aldık halletik derken klavye çalışmaz oldu. Götürdük devresi yanmış dediler ,klavyenin değişmesi gerekliymiş , nasıl olsa garantisi var dedik servise gönderdik. Servise ten haber geldi, klavye üzerine sıvı, içine de 285 TL dökülmüş dediler. Halbuki ne sıvı ne bir şey döküldü itiraz ettik ne fayda , tabi bayıldık mecburen. Bilgisayar 1-2 ay sonra geldi çalıştırdık, tamam derken içinin bomboş olduğunu gördük. Hemen bilgisayarcıya gittik. Servise göndermeden önce harddiski kendi harici harddiskine kopyalayıp format atmış servise boş göndermiş. İyi bari dedik rahat bir nefes aldık derken kazın ayağı hiç öyle çıkmadı.

Bilgisayarcıya laptobu getirip geri yükleyelim dedim, bilgisayarcı abi benim kopyaladığım harddiskin kartı yandı, verileri kullanamyoruz ama harddiskte duruyor deyince deliye döndüm. EEE ne olacak dedim, aynı harddiskten bir tane daha bulunacak daha bulamadım ama bulursam bunun diskini sağlam olana takıp verieri kopyalabileriz dedi. :mad: :mad: :mad: :mad: :( :( :( :( :-[ :-[ :-[

Mecburen bekliyoruz.

Bu arada ben boş durmuyordum. Araçla yaptığım işlemleri fotoğraf makinemde biriktiriyordum.Geçen ay makinenin olmadığını farkettim. Ne oldu diye araştırırken işçilerin parçalanmış bir fotoğraf makinesi bulduklarını öğrendim. Hemen ne yaptıklarını sordum parçalanmış diye talaşların arasına atmışlar, kızdım amma neye yarar. Parçayı gören gençlerden biri içinde batarya ve hafıza kartı yuvasının boş olduğunu söyledi. 2 kamyon talaşı pirinç gibi ayıklayıp elden geçirdik. Benim makinenin tüm parçalarını bulduk ama batarya ve hafıza kartı meydanda yoktu. Fotoğraf makinasını ambarda cebimden düşürmüşüm ve oradan malzemelerle birlikte kepçeyle parçalama makinasına atılmış ve orada olan olmuş. Aklımıza son bir ihtimal parçalama makinasının tozların döküldüğü yer geldi. Oradan çıkan tozlar çuvallanıyordu. 7. çuvalı elden geçirirken hafıza kartını bulduk. Sapasağlam çıkmış o paramparça fotoğraf makinesinden. Tabii nasıl sevindim bilemezsiniz. Makine de gitti elden , bir kart okuyucuya gönderip flaş belleke kaydetmelerini istedim. Ama kart okuyucu hafıza kartını görmüyor dediler,başka bir makinaya takmışlar onda da görmüyor. ??? ??? ??? :(

Araçla ilgili yılardır biriktirdiğim tüm arşiv, çocukların ve ailenin arşivi her şey buhar olmuş durumda. Geçmişi olmayan adam durumundayım. Bu hususta ciddi bir yol göstermeye ihtiyacım var. Aşağıdaki 2 madde için ciddi yardımlarınıza ihtiyacım var.

1-2000 Gigabyte SEGATE marka harddiskin kartına ihtiyaç var. Laptop kayıtlarını kurtarmak için. Cihazın seri numarası aynı olmalıymış. Seri numarası 6YD16R4L. (Kayseriden Necmettin Bey sağolsun imajını alalım demişti ama o da tam olmuyormuş dediler bilmiyorum.)

2- 8 GB SD hafıza kartının içindekileri kurtarmak için ne yapılabilir.?? Bir kurtarma programı denemişler olmamış.

HERKESİN YARDIMINA GERÇEKTEN İHTİYACIM VAR: HEPİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM:

osman bey aynı durumlar benim başımada geldi bende aile resimleri ve araç resimlerimi ayrı tutuyordum başka bir hard diskte ancak zamanla durmaktanmıdır attığım bilgisayardanmıdır 2 sefer kaybettim bilgileri özellikle video olduğu zaman diyerlerinide bozmakta resimlerin bir kısmını kurtardım ama bir kısmıda kulanılamaz hale geldi bu yüzden 2 farklı hard dıskte kopyaladım ancak bundada denetim altına almak zorlaştı ve çare olarak resimleri cd ye kopyaladım bu sayede şimdi 3 yerde resimler korunuyor bir kısmınıda bastırdım şimdi biraz olsun içim rahat çünkü o anlar birdaha geri gelmiyor bu çok üzücü umarım resimleri kurtarırsınız kolay gelsin

foremost' Alıntı:
osman bey aynı durumlar benim başımada geldi bende aile resimleri ve araç resimlerimi ayrı tutuyordum başka bir hard diskte ancak zamanla durmaktanmıdır attığım bilgisayardanmıdır 2 sefer kaybettim bilgileri özellikle video olduğu zaman diyerlerinide bozmakta resimlerin bir kısmını kurtardım ama bir kısmıda kulanılamaz hale geldi bu yüzden 2 farklı hard dıskte kopyaladım ancak bundada denetim altına almak zorlaştı ve çare olarak resimleri cd ye kopyaladım bu sayede şimdi 3 yerde resimler korunuyor bir kısmınıda bastırdım şimdi biraz olsun içim rahat çünkü o anlar birdaha geri gelmiyor bu çok üzücü umarım resimleri kurtarırsınız kolay gelsin
Nasıl kurtardınız biraz bilgi verebilir misiniz?

nboya' Alıntı:
sizlerede hayırlı ramazanlar,
abi gönder bilgisayarını halledip postalayım işimiz bilgisayar.

Merhaba Necmettin By,
Halen bir şey yapma şansımız var mı? Çünkü harddisk kartını bulma konusunda ümitlerimi kaybediyorum artık.

Osman bey,
biraz yogunluktan siteye giremiyordum cebten okudum mesajı ama yazamadım,yeni kısmet oldu duruma cok uzuldum ama sizi rahat latmak adına cozum suz olmadıgını soyleyebilirim.elinizde eski verilerin var oldugu harddiske formatlandıgını soylediniz dogrumudur. bu durumda ise sizinle telefonlada konusmamızdada soylemistim uzerine cok veri yazılmadıysa o makınayı yada harddıskı bana gonderebilriseniz bakayım demistim bayagı bir zaman gecti,
simdi iki durum var
bana sizin formatlanan harddiki göndereceksiniz bunların icindeki formatlamadan onceki dosylar size gelecek yalnız dosyalarının adı olmayacak
soyle izah edeyim her dosya sıra numaralı dosya uzantılarıyla beraber getiririm.
uzerine veri yazılmıssa sansımız azalır (tarafımdan size hediye )
2.si sizin tamircideki yedegini aldım diyen bilgisayarcı arkadasın bozulan harddiskini almak ve kayseride
http://verikurtarma.org/bizeulasin.htm veri kurtarma hizmeti veren bahri bey var selamımı iletin illaki bir indirim yapacaktır.

elimden geleni yapmaya calısırım saygılar.

Rahmetli amcamın bir Gaz 69 aracı vardı. Şimdi anıları tazelemek adına bu araçtan satın alıp aynı plakayı taktırmayı hedefliyorum.
Satılık bir Gaz 69 arıyorum. Tabi çalışır durumda olan.
yardımınız olur mu?
selamlar
Ali Vasfi, ESKİCİOĞLU
ESKİŞEHİR
0505 864 8029

nboya' Alıntı:
Osman bey,
biraz yogunluktan siteye giremiyordum cebten okudum mesajı ama yazamadım,yeni kısmet oldu duruma cok uzuldum ama sizi rahat latmak adına cozum suz olmadıgını soyleyebilirim.elinizde eski verilerin var oldugu harddiske formatlandıgını soylediniz dogrumudur. bu durumda ise sizinle telefonlada konusmamızdada soylemistim uzerine cok veri yazılmadıysa o makınayı yada harddıskı bana gonderebilriseniz bakayım demistim bayagı bir zaman gecti,
simdi iki durum var
bana sizin formatlanan harddiki göndereceksiniz bunların icindeki formatlamadan onceki dosylar size gelecek yalnız dosyalarının adı olmayacak
soyle izah edeyim her dosya sıra numaralı dosya uzantılarıyla beraber getiririm.
uzerine veri yazılmıssa sansımız azalır (tarafımdan size hediye )
2.si sizin tamircideki yedegini aldım diyen bilgisayarcı arkadasın bozulan harddiskini almak ve kayseride
http://verikurtarma.org/bizeulasin.htm veri kurtarma hizmeti veren bahri bey var selamımı iletin illaki bir indirim yapacaktır.

elimden geleni yapmaya calısırım saygılar.

Necmettin Bey,
Bilgisayar işini burada bir arkadaş halletti, veri kurtarma ile görüşeceğiz, yardımlarınız iin teşekkür ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR