1966 model Gaz69, K.Maraş'tan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan osman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 270
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 219,672

Etiketler

Ynt: 1966 Model Gaz69, K.maraş'tan

gerçekten çok zor ben çok jip topladım sizi bilmiyorum ama...motor dizel mersedes ..şanzıman enter.arazi cj5.defransiyel jip sanıyorum kupada çok iş var..üstünü aç ustacım..onu muayeneden geçirmek bile ömür yer kolay gelsin

İsmail usta,
bu benim ilk jeep toplamam olacak ve umarım son olur.

Üstünü aç demişsin, muayene ile ne alakası var?

USTACIM TÜM MEKANİK AKSAMDA DEĞİŞİKLİK YAPACAĞINI YAZIYOSUN NELER YAPACAKSIN AYDINLATIRMISIN..MOTOR NE ŞANSZIMAN DEFR..........NE TAKACAN

İsmail usta,

Öncelikle benim, sizin gibi maharetli bir usta olmadığımı, ufak tefek anahtar tutmabilen, biraz meraklı , yağ ve pislik kokusundan zevk alan sade bir vatandaş olduğumu belirteyim.

Sorunuza gelince motor aynısı ama yeni model olacak, şazıman mercedes, arazi şanzımanı ve diffler orjinale dönecek.

En son motorumuzu indirmeye gelmişti sıra, onu da hallettik.

HPIM2989.JPG

HPIM2994.JPG

HPIM2997.JPG

Ekli dosyalar

• HPIM2996.JPG
    HPIM2996.JPG
    204.5 KB · Görüntüleme: 282

Diferansiyel ve arazi şanzımanını orjinalleri ile değiştireceğimi belirtmiştim. Bu parçaları bir zamanlar İstanbul semalarında fırtına gibi esen GazRover isimli aracın sahibi Nurullah Bey den almıştım. GazRover in de ilginç bir hikayesi var.

Sahibi Nurullah Bey sanırım bir alacağına karşılık Gaz69 marka bir araç sahibi olmuş, ne yapacağını bilmeden Gezenbilir in Gaz sayfasına mesaj yazmıştı, orada tanıştık kendisi ile. Kısa bir süre bindikten sonra satmaya karar verdi. Epey uğpraş ve tel görüşmesinden sonra satmaktan vazgeçirdik. Bir süre daha bindi ,bu esnada araçtan gittikçe zevk almaya başladı ,aracı modifiye etmeye karar verdi. Ankara dan şasi ,mototr , dşanzıman dif komple bir Land Rover Defender alt takımı aldı, bu takımın üzerine Gaz69 kupasını monte etti ve böylece bizim Gaz69 oldu meşhur GazRover.

GazRover olmadan önceki Gaz69 hali.

gazrover1.jpg

IMG_3184.JPG

IMG_3185.JPG

gazrover0.jpg

Ekli dosyalar

• gazrover2.jpg
    gazrover2.jpg
    55.4 KB · Görüntüleme: 438

Ustam, projenin süresi ile ilgili bir tarih var mı? Tam anlamı ile bir çuval vidadan topluyorsun.
Bu aracın bitmişini yakından görmeden ölürsem gözüm açık giderim :smiley:

Eline sağlık..

numan33' Alıntı:
Ustam, projenin süresi ile ilgili bir tarih var mı? Tam anlamı ile bir çuval vidadan topluyorsun.
Bu aracın bitmişini yakından görmeden ölürsem gözüm açık giderim :smiley:

Eline sağlık..
Wallahi bende görmeyi çok isterim. Neyseki memleketler yakın. inşallah kısmet olur da bir gün biryerlerde,,,...

Numan Bey,

Kendime bir zaman sınırı koymuyorum, zira baştada belirttiğim gibi olabildiğince kendim yapmaya çalışıyorum.

Tadına vara vara yapmak daha zevkli oluyor. Zamanla yarışıp kendimi kasmaya niyetim yok.

Aracın bitmesine gerek yok bu haliylede görebilirsiniz. Hem bu bahaneyle tanışır, size bir Maraş Dondurması yediririz. (Bu teklifim sadece Numan Bey için değil, tüm dostlar için geçerlidir.

Dediğim gibi şanzımanı kendim için değil, kuzen için almıştık. Ama sökmeden önce takıp bir görmek istiyordum. Çünkü aynı şanzımandan daha önce Kayseri den kendim için almak istemiştim, ama yeterli mesafe olmadığı sonucuna vardığımız için almaktan vazgeçmiştim, fakat aklım o şanzımanda kalmıştı, şayet olsa idi, tam hayalimdeki şanzıman olacaktı.

Kayseriden Necmettin Boya arkadışımız, bakın bakalım sizin şanzımana çok benziyor değil mi?

Öncelikle motor kulaklarını değiştirdim, Allah tan onların bağlantı yerlerinde bir fark yoktu. Aluminyım olanlar Mercedes kulaklar, paslı olan bizim eski motordakiler.

HPIM2999.JPG

HPIM3002.JPG

HPIM3001.JPG

HPIM3003.JPG

Ekli dosyalar

• HPIM2998.JPG
    HPIM2998.JPG
    184.6 KB · Görüntüleme: 283

İleride bana başka bir problem çıkarack konu yağ filitresi idi. Önceki motorda yağ filitresi motor kulağının ön tarafında idi. Bu modelde ise motor kulağının arkasında ve geriye doğru eğimli idi. Burası tam pedalların olduğu bölgeye geliyordu. Bunu ne yaparım bilemiyorum.

HPIM3004.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR