17 Yıl Önce Bugün Madımak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ORHANBIYIKLI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,105
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: 17 Yıl Önce Bugün Madımak

Şenol dostum katılımın için teşekkür ederim,
tek suçu insan sevmek olan,insanlarımız yakıldı ,devlette seyretti. dilerim orası bir müze olarak değerlendirilir,gelecek kuşaklar için.
yakalanmayan, yakalanması ''sakıncalı'' olan failler vardır, yanılmıyorsun, şu anda senden ,benden çok daha rahat bir yaşam sürdürdüklerine inanıyorum, ve bu gibi insanlarla aynı yerküreyi paylaşmak zorunda olmak, beni kahrediyor.
selamlar.

Etiketler

schweps' Alıntı:
Ülkede ses getirmiş her olayın (suikast, katliam vs.) faturasının Ergenekon'a kesilmesi adetten herhalde. Hükümetin de işine geliyor (haliyle medya üzerine düşeni yapıyor) bu nasıl olsa.
Tarafsız mahkemelerimiz ve savcılarımız, sorumluluklarını yerine getirip açıklığa kavuşturacaktır umarım.

Ama sormak istiyorum, hırsızın hiç mi suçu yoktu? Yakalanıp kısa bir süre hapis yatıp çıkanlar bir yana halâ yakalanamayan zanlılar var diye biliyorum, yanlışsam düzeltin.

Düzeltme yapmak istedim Ergenekon demeyelim. SÖZDE ERGENEKON. diyelim ve

Türkiyedeki bu faili meçhul saldırı ve suikastlerin arkasında kimlerin olduğu çok açık. ABD, Super Nato, Türkiyedeki gladyo ve mayrokrasi(Mafya Tarikat derin devleti) dir gerçi bu gizli kontrgerilla örgütlerinin arkasında da yani asıl finansör ve katilin ABD olduğunuda unutmayalım.... saygılar...

Başlık açılalı çok olmuş fakat, ben bu gün ve hızlı bir biçimde göz attım. Gördüğüm kadarıyla insanlık konusunda bir çok şey yazılmasına rağmen Orhanbıyıklı arkadaşa geçmiş olsun demeyi unutanlar olmuş. Sevgili orhanbıyıklı öncelikle geçmiş olsun.
Konuyu okuyunca bir an 14 yaşıma döndüm. Yatılı okulda birisinin başına nevresimi geçirmişler ve bir başkası küfürler ederek vurun diye bağırıyor. Tabi ki bende vurdum. Kime vurdun, derdin neydi, sana ne yaptı…. Cevap yok. Ama vurdum. Allahtan yaşımız küçüktü hayati bir zarar verecek kadar gücümüz yoktu. Sonra toplum olarak günlerce ifade verdik. İfadelerimiz alınırken konunun aslını öğrendim ve vurduğumuz insanda orada olduğundan onu da gördüm. Kelimenin tam anlamıyla haşat etmişiz.
Sonuç olarak şunu demek istiyorum. Bir olay olduğunda suçu hemen Ergenekon, bergenekon, cergenekon adını ne korsan koy, birilerine atıyoruz. Hâlbuki (BENCE) işin aslı öyle değil. Varsayın ki orada bir provokatör var neticede eylemi yapan onlar değil ki sadece“vurun, yakın,..” diye bağırıyor. Vuran, kıran, döken toplum yani bizleriz.
Düşünün basit bir anma mesajını hararetle tartışırken arkadaşımızın veya arkadaşınızın çocuğuna geçmiş olsun demeyi unutabiliyoruz. Kabul edelim biz kavgacı bir milletiz. İçimizdeki sebepsiz kini dökmek için ortam yaratman yeterli oluyor.

Sevlili ismail katılımın ve geçmiş olsun dileklerin için sağol,
öncelikle hiçbir güç, beni insan ,hadi insandan vazgeçtik, herangi bir canlıyı atese verebilecek ruh durumuna getiremez, insan kendini, bazı durumlarda, insanı çileden çıkarıp ,sonradan üzülebileceği ,pişmanlık duyacağı olayların içinde bulabilir ,fakat yakmak aklımın alabileceği birşey değil.
Dilerim kucağındaki o iki insan yavrusu(Allah sağlıklı ömürler versin) bu ve bunun gibi insanlık dışı olayların yaşanmadığı bir dünya yaratılmasına katkı sağlayıp ,kendi çoçuklarına tertemiz bir yaşam sunabilsinler.İYİLİKLE KAL.

İNSAN..
İnsan öyle garip bir yaratık ki..
Bazen hain,
Bazen vicdansız,
Bazen gaddar,
Bazen acımasız,
Bazen cani,
Bazen kötü,

Bazen vefakar,
Bazen özverili,
Bazen duygusal,
Bazen romantik,
Bazen iyi.

İçimizde iyilikte var,kötülükte var.
Çünkü insanız!
İnsan gibi insan olmaya gayret edip çabalamalı,aklımızı kullanmalıyız...

sayın moderatörler ve konuya katılan arkadaşlar bu konunun kapatılmasını rica ediyorum
konuya bilmeyen sivası ve sivaslıları tanımayan arkadaşlarım bilgisiz ve bilinçsizce yorum yaparak sivas insanına ve sivasa haksizıklık edebiliyorlar
GEZENBİLİR in gezi ve doğa kültürü sitesi olduğunu hatırlatarak bu yönde kanalize olmamız gerektiğini bu tür konuların Tarih ve siyaset sitelerinde forumlarda tartışılması gerektiğini düşünüyorum
selamlar

Orhan Bıyıklı kardeşimize geçmiş olsun (geçte olsa )
baştan sona konuyu okudum alınanlar gücenenler bu konuyu birilerine fatura edenler olmuş hiç konuşmayalım tartışmayalım diyenler olmuş doğa sporları ve gezi macera formu olduğunu söyleyenler olmuş dedikleriniz hepsini doğru sayalım unutalım yapılanları dersler almıyalım konuşmıyalım yazmıyalım sonrada bizim başımıza bu çoraplar niye örülüyor diye şikayet edelim evet bu insanlar diri diri yakıldılar bu gerçek yakanlar kadar yakılmasına karşı çıkmayanlar ya kardeşim ne yapıyorsunuz düşüncesi ne olursa olsun kimse kimseyi sivasta yakamaz onlar bizlerin misafırleri bizler misafirlerimizi düşünceleri ne olursa olsun hoş karşılar misafir ederiz demedi bir linç rüzgarı vurun kahpeye davranışıyla karşı çıkmadı sokağınızda birileri birilerini yakmaya kalksa engel olmaya çalışmazmısınız söyleyim malesef ben bu ülkede üniversite öğrencilerini evlerin bayan arkadaşları gelip gidiyor diye mahallenin bazı geri kafalıları ve ezik delikanlıları tarafından evlerinden karga tulunba atıldığı eşyalarının yağmalandığını bilirim. Nerde insanlık herkes işine gelince insanlıktan bahsediyor ama kimse çıkıp ya ne yapıyorsunuz bunalar öğrenci arkadaşları gelip gidebilir burası taliban cumhuriyeti demiyor ondan sonra biz hoş görülülüz insancılız evet hoş görülüyüz ama birilerinin oyununa çabucak geliyoıruz neden neden diye düşünen varmı çünkü sinmişlik yanlışta olsa güçlü yada cılgın çoğunluk haksızda olsa yanında oluyoruz yanlışa ve yanlışlaragözyuman sessiz şeytandır bizde gizlice şeytanlık yapıyoruz malasef arkadaşlar böyle kabul etsekte etmesekte böyle buyazı okuyanlar kızabilir ama malesef gerçek bu konuda size onlarca örnek verebilirim .İğneyi kendimize cuvaldızı ele diye bir laf var bir ülkede sesizce cinayetler işleniyorsa ve bizde buna ses cıkarmıyorsak en az cinayeti işleyenler kadar bizde suçluyuz

Tekrar söylüyorum;
İnsan topluluğunda her konu konuşulur, konuşulabilmede.
Erkan beyin söylediklerine toplum adına katılmakla, Sivas'lı kardeşlerimin alınganlıklarını anlamıyorum.Eninde sonunda bu toplumda hepimiz birer bireyiz ve hepimiz aynı miktarda sorumluyuz bence.

Orhan Bey Merhabalar;

Öncelikle kızınız için acil şifalar ve geçmiş olsun dileklerimi sunmak istiyorum.

Ben de Sivas ta yaşıyor olsaydım, diğer Sivaslı arkdaşlarımzın kırgınlığını, kızgınlığını yaşardım diye düşünüyorum. Kaldıki tüm Anadoluda yaşayan insanlarımız, bu olayı sizin ve biizm gibi agılayamıyor malesef, ne söylerseniz söyleyin, nasıl yönlendirlmişseler öyle düşünüyorlar. Malesef bu da bizim ülkemizin gerçeği. Bu durumda tarihte ve halende çok güzel faydalanılıyor. Sivaslı kardeşlerimiz serzenişte bulunarak bir an önce gerçeklerin bilinmesini istiyorlar ama malesefe bu ülkede bunları yapmak çok zor.

Orhan Beyin vermek isteği mesaj çok basit aslında, basitlik derken anlaşılması açısından basit, aslında evrensel bir mesaj, bir gün neler olduğu anlaşılacak ama hep böyle iş işten geçtikten sonra ve de hiç bir değeri kalmayacak.

Benim bu konuyla ilgili bir sorum olacak, olaya farklı bir bakışı olacak ama, benim de içime sindiremediğim konu bu.

Bu otel müze olacak, bu müzeye bizler çocuklarımızla beraber gittiğimizde yada okullarda bu konu geçtiğinde, yada bu müze tanılırken kime ne diyeceğiz?

Saygılarımla.

Serhat Temizce

Bu provakasyon' ları konuştukça bizlerde onlara alet olmuş,çorbaya tuz katmış oluruz,burda bile adı doğa gezi macera formu olan sitede bile insanlar bir birlerine başka gözle bakabiliyor,paylaştıkça artan tadın ,anlamı kalmıyor,siyasi dini görüşünüz ne olursa olsun ricam bunu bu platformda paylaşılması sıkıntı yaratıyor,karşı ataklar başlayıp kırgınlıklar oluyor.aleyhte ve lehte herkeze tavsiyem,konuyu uzatmayalım sevgiyle kalın.

DEĞERLİ DOSTLAR.
Bu konu farklı yerlere çekilmek istendi,mümkünloduğunca engellemeye çalıştım başarılı olabildimmi bilemiyorum
siz ne anlatırsanız anlatın karşı taraftaki, farklı algıları engelliyemiyorsunuz,ben herkesin fikirlerine saygı duyan,her kesimden arkadaşı ,dostu olan bir insanım.fakat görüldüğü gibi ,başta ömer altun ve bülent kök arkadaşım omak üzere(her ikisinide şahsen tanırım) sivaslı dosostlarımı istemedende olsa üzmüşüm
Sivastan evli olduğumu,sivası ve sivaslıları çok sevdiğimi belirtmeme rağmen, konu istenmeyen bir noktaya gidiyor,
bu yüzden lütfen bu konuya MESAJ ATMAYINIZ katılımı olan tüm dostlara canı gönülden tesekkür ederim
başka konularda görüşmek üzere
O. bıyıklı
selam ve sevgiler.

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
DEĞERLİ DOSTLAR.
Bu konu farklı yerlere çekilmek istendi,mümkünloduğunca engellemeye çalıştım başarılı olabildimmi bilemiyorum
siz ne anlatırsanız anlatın karşı taraftaki, farklı algıları engelliyemiyorsunuz,ben herkesin fikirlerine saygı duyan,her kesimden arkadaşı ,dostu olan bir insanım.fakat görüldüğü gibi ,başta ömer altun ve bülent kök arkadaşım omak üzere(her ikisinide şahsen tanırım) sivaslı dosostlarımı istemedende olsa üzmüşüm
Sivastan evli olduğumu,sivası ve sivaslıları çok sevdiğimi belirtmeme rağmen, konu istenmeyen bir noktaya gidiyor,
bu yüzden lütfen bu konuya MESAJ ATMAYINIZ katılımı olan tüm dostlara canı gönülden tesekkür ederim
başka konularda görüşmek
EVET Orhan bey hiç konuşuşmasın hiç tartışılmasın hatta böyle bir olay olmamış farzedip hayatımıza devam edelim doğa gezi macera formu gezicez tozucaz eğlenicez ama zamanı geldiğinde konuşmasını düşünmesinide bileceğiz kimsenin gücenmesine gerek yok bu bizim geçmişimiz hata ve doğrularıyla tarih hep yapılan doğruları yazmaz yanlışlarıda yazar ders almak için orhan bey siz konuyu açan kişi olarak eğer konudan kimi kişiler alınıyor deyip mesaj yazmayın derseniz en başta bu konuya mesaj atan okuyan tüm arkadaşları ve düşünceleri doğru yada yanlış haksızlık etmiş olmazmısınız siz konuyu açıp sonra konuyu bazı arkadaşlar alınıyor burası gezi formu diye kapatırsanız

Orhan bey, öncelikle çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin,
konuyu yeni gördüm ve cevap yazılmasını istemiyorsunuz ama mümkün değil, çünkü bir yarayı deştiniz,

Sivas halkına haketmediği bir leke sürüldü ve siz bunu hatırlattınız,
hatırlatma biçiminiz ne kadar insani olsada biz Sivas'lılara o dönem yakıştırılanları hatırlattınız,
Cumhuriyetin kurulması için Atamıza ve silah arkadaşlarına kucak açan Sivas'ı yobazlıkla şuçlayanları hatırlattınız,
o dönem şaka ciddi bizimle dalga geçen arkadaşlarımızı hatırlattınız,
o gün orada olmayıpta duyduğu dedikodulara göre konuşan ve yazanları hatırlattınız,

Sivas halkını övecek ve savunacak yazılar yazmama gerek yok, gönlüm rahat çünkü bu olaylar Sivas'ta olmasına rağmen olaylara karışan hiç gerçek Sivas'lı olmamasıdır

Orhan bey lütfen sizde bu mesaja cevap yazmayın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri