17 Yıl Önce Bugün Madımak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ORHANBIYIKLI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,106
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Ynt: 17 Yıl Önce Bugün Madımak

byseyyah' Alıntı:
Artık cevap yazmayacağım uzamasını istemiyorum. SİVAS'a gelirsen her zaman beklerim. Selamlar...

bana biraz kırgın gibigördün seni inada bindirme kızı hastaneden çıkarır çıkarmaz yola düşerim bak :D

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
bana biraz kırgın gibigördün seni inada bindirme kızı hastaneden çıkarır çıkarmaz yola düşerim bak :D

Yazmayacağım dedim ama, sanki gelme dermiş gibi olurdu yazmasam. Tabiki beklerim her zaman.

Bu başlık altında artık yazmayacağım. İnsanlar arasındaki çatlakları uçurum haline getirmek istemeyen, insanları bölmek gibi amacı olmayan arkadaşlar da lütfen yazmasın. Herkese selamlar.

Not : Yazdıklarım gerçek düşüncelerim olup kesinlikle bir polemik niyetim yoktur.

byseyyah' Alıntı:
Yazmayacağım dedim ama, sanki gelme dermiş gibi olurdu yazmasam. Tabiki beklerim her zaman.

Bu başlık altında artık yazmayacağım. İnsanlar arasındaki çatlakları uçurum haline getirmek istemeyen, insanları bölmek gibi amacı olmayan arkadaşlar da lütfen yazmasın. Herkese selamlar.

Not : Yazdıklarım gerçek düşüncelerim olup kesinlikle bir polemik niyetim yoktur.

Konuyu açarken benim böyle bir niyetim yoktu ,ben çatlak olduğuna bile inanmıyorum

yucel3334' Alıntı:
aydınlanmaktan korkan inasanların işidirbu. 37 insanın yandığı yerdeki lokantadan yemek yiyecek kadar insanlıktan çıkmış güruhlar olduğu sürece heran herkezin başına gelebilir bu durumlar.....

kesinlikle haklısın yıllarca o lokantada yemekler yenmiş,sanırım artık lokanta değil orası.müze yapma çalışmaları var

orhan abi öncelikle tekrar geçmiş olsun birçok arkadaş bir konuda hem fikir heralde orası zamanında müze olsaydı insanların tepkisi bukadar büyümezdi en azından acılarına bi nebze olsun su serpilirdi benim demek istediğim insan hangi düşünceden olursa olsun dünya görüşü ne olursa olsun kendisine insanım diyen o lokantadan yemek yememeliydi veya orası lokanta olmamalıydı.insan gibi kardeş kardeş yaşamasını öğrenmemiz gerekir.

Geçmiş olsun dileklerin için teşekkür ederim . Kardeş kardeş yaşayabilmek için herseyden önce karşı görüş ve fikirlere,saygılı olup dinlemeyi öğrenmemiz ,katılmadığımız yerlerde,kendi görüş ve fikirlerimizi kavga etmeden bağırıp çağırmadan yani alevlenmeden anlatabilmek gerekiyor .bu insanlar neden öldü, biri fikir ve görüşlerini ortaya koydu karşısındaki'de kendi görüşünü, sonuç olarak cahil tarafta verecek cevap sıkıntısı doğdu, bildiği ,ona öğretilen savunmaya geçti, saldırdı.buraya kadar bir sıkıntı yok bende. konuyu bile kavrayamadan baltayı eline alırsan sonuç bundan ileri gitmez, bunu o insana öğretmemişsen kavga kaçınılmaz hale gelir,benim insan olarak anlayamadığım,bir insanı canlı canlı ateş vermek, bu nasıl bir ayrılıktır'ki böylesine vahşileşip insanlıktan çıkılabilmiş ,o kirbiti çakabilmiş.

benim nedemek istediğm anlaşıldı heralde açıklama konusunda seninle aynı fikirdeyim orhan abi

Sivas'lıların alınganlık göstermelerini ,Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bu özel kente hizmet için giden biri olarak anlayabiliyorum;1997 görev için giderken bana''Kimliğini sakla seni yakarlar,başka yer bulamadınmı hizmet verecek vs '' dialoglarını bizzat duymuş ve çok üzülmüştüm :( .5 yıl hizmet verdiğim kentte ise aksine her tarafın hoşgörülü,saygılı ve sevgili olduğunu gördüm.Ülkemizde her an maalesef oyunlar oynanıyor :mad: .Yerinde ve zamanında açılmış konu ile,hoşgörü ve saygı çercevesinde YAŞANILMIŞ KARA GÜNLERİN kınandığını görmek gezenbilir ailemize yakışan durum zaten :smiley: ...Ne amaçla olursa olsun canların yitirilmesini şiddetle kınıyorum...

Başka Türkiye yok ,hepimiz ne olursak olalım burada yaşadık ve yaşayacağız...

yucel3334' Alıntı:
benim nedemek istediğm anlaşıldı heralde açıklama konusunda seninle aynı fikirdeyim orhan abi

Sıkıntı yok yücel bey senin kardeşlik vurgundan yola çıkmıştım katılımın için teşekkür ederim

ferdane gül' Alıntı:
Sivas'lıların alınganlık göstermelerini ,Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bu özel kente hizmet için giden biri olarak anlayabiliyorum;1997 görev için giderken bana''Kimliğini sakla seni yakarlar,başka yer bulamadınmı hizmet verecek vs '' dialoglarını bizzat duymuş ve çok üzülmüştüm :( .5 yıl hizmet verdiğim kentte ise aksine her tarafın hoşgörülü,saygılı ve sevgili olduğunu gördüm.Ülkemizde her an maalesef oyunlar oynanıyor :mad: .Yerinde ve zamanında açılmış konu ile,hoşgörü ve saygı çercevesinde YAŞANILMIŞ KARA GÜNLERİN kınandığını görmek gezenbilir ailemize yakışan durum zaten :smiley: ...Ne amaçla olursa olsun canların yitirilmesini şiddetle kınıyorum...

Başka Türkiye yok ,hepimiz ne olursak olalım burada yaşadık ve yaşayacağız...

ferdane hanım öncelikle katılımız beni mutlu etti ,size onuna kadar katılıyorum , ben sivastan evli birisi olarak örf adet ve geleneklerini iyi biliyor ve saygı duyuyorum ,gayette mutluyum
bu ülke eğrisiyle doğrusuyla hepimizin, fikir ve görüş ayrılıkları tabiki olacaktır olmalıdır'da .sanırım size kimliğini sakla diyen düşünce yapısı, o kirbitin çakılmasına yardımcı olmuş ,bir halkı bir topluluğu öteleyerek küçümsemiş kendisini daha yüksek daha akıllı görerek mutlu bile olmuştur.
sıvasta bir kapıyı çalıp durumunuzu izah ettikten sonra AÇIM diyin, bakın neler oluyor.hoşçakalın.

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
ferdane hanım öncelikle katılımız beni mutlu etti ,size onuna kadar katılıyorum , ben sivastan evli birisi olarak örf adet ve geleneklerini iyi biliyor ve saygı duyuyorum ,gayette mutluyum
bu ülke eğrisiyle doğrusuyla hepimizin, fikir ve görüş ayrılıkları tabiki olacaktır olmalıdır'da .sanırım size kimliğini sakla diyen düşünce yapısı, o kirbitin çakılmasına yardımcı olmuş ,bir halkı bir topluluğu öteleyerek küçümsemiş kendisini daha yüksek daha akıllı görerek mutlu bile olmuştur.
sıvasta bir kapıyı çalıp durumunuzu izah ettikten sonra AÇIM diyin, bakın neler oluyor.hoşçakalın.
Orhan Bey,foruma girdiğim zamanlarda konu ülkem,cumhuriyetim ve onun kurucusu Atamız olduğu sürece mutlaka birşeyleri duygularımla ifade etmek isterim :smiley: .Sivas,Anadolu şehri olması dolayısı ile bana daima çocuklugumdaki Ankara'yı hatırlatmıştır(toplu taşımada bayanlara yer verilmesi,yabancılara yardım,hatta karlı-buzlu havası).8 yıldır görmediğim kentte umarım güzel değişiklikler olmuştur...
Yanlış,ne için olursa olsun yanlıştır...

ferdane gül' Alıntı:
Orhan Bey,foruma girdiğim zamanlarda konu ülkem,cumhuriyetim ve onun kurucusu Atamız olduğu sürece mutlaka birşeyleri duygularımla ifade etmek isterim :smiley: .Sivas,Anadolu şehri olması dolayısı ile bana daima çocuklugumdaki Ankara'yı hatırlatmıştır(toplu taşımada bayanlara yer verilmesi,yabancılara yardım,hatta karlı-buzlu havası).8 yıldır görmediğim kentte umarım güzel değişiklikler olmuştur...
Yanlış,ne için olursa olsun yanlıştır...

ben ankarada doğmuşum ,ulus hacıbayramda cami yanındaki mabetlerde büyüdük çocukluğumda karlı buzlu havalarda okul çantamı kızak yapıp parçalamaktan dayak yeme rekorum bile vardır.(babamdan)çoçuksu bir mutluluğumuz vardı arkadaşlarımım çoğu ankara dışndan gelen ailelerin çoçuklarıydı mutluyduk lazı kürdü çerkezi hep birdik hiçbirimizin silah tabanca tüfek gibi oyuncağı yoktu, yoksul ama birdik herbirimiz biryerlere savrulduk.duygulandım yaaaa hoşçakal.

Ülkede ses getirmiş her olayın (suikast, katliam vs.) faturasının Ergenekon'a kesilmesi adetten herhalde. Hükümetin de işine geliyor (haliyle medya üzerine düşeni yapıyor) bu nasıl olsa.
Tarafsız mahkemelerimiz ve savcılarımız, sorumluluklarını yerine getirip açıklığa kavuşturacaktır umarım.

Ama sormak istiyorum, hırsızın hiç mi suçu yoktu? Yakalanıp kısa bir süre hapis yatıp çıkanlar bir yana halâ yakalanamayan zanlılar var diye biliyorum, yanlışsam düzeltin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri