17 Yıl Önce Bugün Madımak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ORHANBIYIKLI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,109
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: 17 Yıl Önce Bugün Madımak

Büyük geçmiş olsun, acil şifalar dilerim...

Cavid Sezen

Etiketler

Sayın ömer şafak mesajınızın başından ve sonundan biraz okudum belliki bu işlerle ilgilisiniz ,yok değilim diyorsanız okuduğunuz ve tahminen alıntılar yaptığınız gazetelerin sayısını artırıp,düya görüşü farklı gazeteleride okuyun. ben bu konuyu açarken, kim yapmış, neden yapmış ,kimler ,kimleri kullanmış, nerdeymiş ,neylemiş ,tarafından bakmadım.
mesele İNSAN yakmak. bu nasıl bir ruh halidir, bir insanı ateşe vermek, en ilkel şekilde can almak ,bu insanlar neden böylesine gözü dönmüş, yapılan eylemi oturup nasıl seyredebilmiş , bunu nasıl hazmedebilmişler, ben bu taraftayım .
ayrıca büyük harf kullanarak tanıdığım herhangibir insandan daha cumhuriyetçi olabileceğinizi sanmıyorum ben sivastan evliyim ,yeterli olduğunu sandığım bir sivas bilgi hazinem var,bir karadeniz çocuğu olarak gerekli duyarlılığa sahip olduğumu düşünüyorum,lütfen olayı lüzumsuz yerlere taşımayalım ;).
sana tüm hayallerini versem bir insanı diri diri yakabilirmisın mesele bu.

Geçmiş olsun dileklerinize gönülden teşekkür ediyorum,inanıyorum'ki herşey daha güzel olacak

merhabalar bir sivas lı olarak bu konunun bu platform da oldukça gereksiz olduğunu düşünüyorum sivasta binlerce polis ve gelen kalabalığın şehrin sakinlerini rahatsız ettiğini yollarımızın kapandığı iş ve ticaretin aksadığını devletin araç ve güvenlik güçlerinin imkanlarının boşuna harcandığı her an iki grup arasında bir tatsızlık çıkmasıdan endişe ettiğimizi kimse görmüyor bizler hala sivasta yaşıyoruz ve sivas seviyoruz lütfen bu konuları başka yerlerde konuşalım gezenbilir doğa ve off-road sporları derneği bence buranın konusu bu
selamlar

Konuyu uzatmamak ve polemik yaratmamak adına detaylı bir yazı yazmayacağım. Ama şunuda bilmenizi isterim orhan abiciğim, benim objektifliğimi sizin okuduğunuz ve benim okumadığımı sandığınız gazeteler belirleyemez.

Sizin tanıdığınız cumhuriyetçileri ben yargılayamam ama sakın unutmayın hiç kimsede beni ve cumhuriyetçiliğimi yargılayamaz.

Biz burada bu yapılanları savunmuyoruz, amacımız SİVAS'lılara maledilmek istenen bu hunharca olayla SİVAS'lıların bir alakasının olmadığını göstermek. O zamanlar da bu olayı planlayanlar ve yandaşları olan medya, olayları öyle gösterdi ve lanse ettiler ki... SİVAS'ı tarih önünde mahkum ederek, TÜRKİYE'nin huzurunu bozarak, kaos ortamı yaratmaya çalışarak amaçlarına ulaşmak istediler. Biz SİVAS'lılar olarak bunu kabul etmiyoruz.

SİVAS'ta bir oyun sahneye koyuldu ve SİVAS'lılarda figüran olarak kullanıldı.

İNSANLARIN BİZİ CANİ GİBİ GÖSTERMESİNDEN BIKTIK.

Hiç bir SİVAS'lı burada sizin dediğiniz gibi bir hayal peşine koşarak kimseyi yakmadı. Her ne kadar SİVAS'tan evli olsanız da bu sizin SİVAS hakkında yeterli bilgiye sahip olduğunuzu göstermez.

Birçok örnek var ama kısaca 1980 Olaylarında sağcı, solcu diye bizi böldüler ; 1993 te alevi sünni olarak böldüler. Bu gibi olayları körükleyenler de, ısıtıp ısıtıp gündeme getirenlerde, arada oluşan çatlakları uçurum haline getirerek nemalanmak isteyenlerde aynı kişiler.

Bırakın bizi kendi halimize de huzur içinde yaşayalım.

ne güzel kareler dimi ;D
tatlı yiyip tatlı konuşalım
orhan bıyıklı ömer altun ve diğer dostlar

34059_1422907746382_1643392235_1013465_3956240_n.jpg

35434_1403785228189_1639120027_966369_1620591_n.jpg

36716_1403801188588_1639120027_966485_7024887_n.jpg

son fotoda orhan abi ile ömer amca ne güzel tatlı tatlı sohbet ediyorlar
bu konuyu uzatıp aramıza kırgınlık sokmayalım
selamlar

byseyyah' Alıntı:
Konuyu uzatmamak ve polemik yaratmamak adına detaylı bir yazı yazmayacağım. Ama şunuda bilmenizi isterim orhan abiciğim, benim objektifliğimi sizin okuduğunuz ve benim okumadığımı sandığınız gazeteler belirleyemez.

Sizin tanıdığınız cumhuriyetçileri ben yargılayamam ama sakın unutmayın hiç kimsede beni ve cumhuriyetçiliğimi yargılayamaz.

Biz burada bu yapılanları savunmuyoruz, amacımız SİVAS'lılara maledilmek istenen bu hunharca olayla SİVAS'lıların bir alakasının olmadığını göstermek. O zamanlar da bu olayı planlayanlar ve yandaşları olan medya, olayları öyle gösterdi ve lanse ettiler ki... SİVAS'ı tarih önünde mahkum ederek, TÜRKİYE'nin huzurunu bozarak, kaos ortamı yaratmaya çalışarak amaçlarına ulaşmak istediler. Biz SİVAS'lılar olarak bunu kabul etmiyoruz.

Hiç bir SİVAS'lı burada sizin dediğiniz gibi bir hayal peşine koşarak kimseyi yakmadı. Her ne kadar SİVAS'tan evli olsanız da bu sizin SİVAS hakkında yeterli bilgiye sahip olduğunuzu göstermez.

Birçok örnek var ama kısaca 1980 Olaylarında sağcı, solcu diye bizi böldüler ; 1993 te alevi sünni olarak böldüler. Bu gibi olayları körükleyenler de, ısıtıp ısıtıp gündeme getirenlerde, arada oluşan çatlakları uçurum haline getirerek nemalanmak isteyenlerde aynı kişiler.

Yazdıklarınıza ve diğer arkadaşlarında yazdıklarına katılıyorum.Ancak diğer arkadaşlarımın vurguladıkları Sivas'a mal edilen madımak.Sivas'lı olarakta bu tabiki sizleri yaralıyor.
Sevgili Bülent ve Hasan bey; burası bir insan topluluğu ne kadar zorlarsak zorlayalım bu ve bunun gibi konular açılır ve fikirler paylaşılır.Bunu hiç bir kuvvet engelleyemez.Örnekleri mevcut içimizde.Herkes biribirine saygı ve sevgi çerçevesinde durdukça ;medenice fikirlerini beyanda bulunulmalı bence.

yavuz-çelikel' Alıntı:
Yazdıklarınıza ve diğer arkadaşlarında yazdıklarına katılıyorum.Ancak diğer arkadaşlarımın vurguladıkları Sivas'a mal edilen madımak.Sivas'lı olarakta bu tabiki sizleri yaralıyor.
Sevgili Bülent ve Hasan bey; burası bir insan topluluğu ne kadar zorlarsak zorlayalım bu ve bunun gibi konular açılır ve fikirler paylaşılır.Bunu hiç bir kuvvet engelleyemez.Örnekleri mevcut içimizde.Herkes biribirine saygı ve sevgi çerçevesinde durdukça ;medenice fikirlerini beyanda bulunulmalı bence.
Bende Yavuz beye katiliyorum ... konulari ve yazdiklarimizi kişiselleştirmeden .. diğer arkadaşlara savunma hakkı yaratacak ifadelere yer vermeden yazmak kaydıyla bu konuların Gezenbilir ruhu içerisinde ( yani önce diğer görüş sahiplerine saygı .. anlayış.. yapıcı öneriler şeklinde olmak kaydıyla ) konuşulması oldukça doğal ..hatta gerekli diye düşünüyorum ...
herkese keyifli paylaşımlar ... :smiley:

Bülent .. bu arada o fotoğrafta beni photoshopla sildinmi ne yaptın ... niye yokum :mad:

byseyyah' Alıntı:

ömercim keşke bunları aladağlarda konuşsaydık benim sıvas veya sıvaslılarla bir sorunum yok alınganlık gösteriyorsun sivaslı olduğun için haklıda olabilirsin seni kırmak üzmek polemik yaratmak gibi bir niyetim yok konu İNSAN bu insanlar şu an aramızda belkide önemli mevkilerdeler belki karadenizliler belki ankara,istanbul ,edirne kars ,izmirliler ,o insanları yaktıktan sonra evlerine gidip nasıl yemek yiyip uyudular çocuklarına nasıl sarılabildiler,bende insanım sende, yapabilirmiyz ???????????bence mümkünü yok yapamayız,iyi ol sana söz birgün sıvasta cayını içeçeğim

Artık cevap yazmayacağım uzamasını istemiyorum. SİVAS'a gelirsen her zaman beklerim. Selamlar...

yavuz-çelikel' Alıntı:
abi nasıl oldu kızınız.hastanedemisiniz hala?

Merhabalar yavuzcum ,malesef aladağ dönüşünden beri hastahanedeyiz, bir süre daha kalacağız ama bugün bizi mutlu eden gelişmeler oldu daha iyiyiz iyi bir hastahanede ve çok iyi bakılıyor,

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR