17 Yıl Önce Bugün Madımak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ORHANBIYIKLI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,106
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: 17 Yıl Önce Bugün Madımak

Sivas veya İzmir veyahut İstanbul, ne farkeder?
Bu olayın faillerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bazı yobazlar oluşunu değiştirir mi?
Dün Sivas'taydılar, yarın başı açık gezen bayanları taşlamak üzere bir başka şehrimizde olabilirler, öbür gün flört ediyorlar diye hırpalamak üzere herhangi bir üniversite kampüsünde olmayacaklarını kim garanti edebilir?

buralpdi' Alıntı:
bu olaylar Sivas'ta olmasına rağmen olaylara karışan hiç gerçek Sivas'lı olmamasıdır

Etiketler

schweps' Alıntı:
Sivas veya İzmir veyahut İstanbul, ne farkeder?
Bu olayın faillerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bazı yobazlar oluşunu değiştirir mi?
Dün Sivas'taydılar, yarın başı açık gezen bayanları taşlamak üzere bir başka şehrimizde olabilirler, öbür gün flört ediyorlar diye hırpalamak üzere herhangi bir üniversite kampüsünde olmayacaklarını kim garanti edebilir?

YAKALANAN TERÖRİSTLER NEDEN SERBEST BIRAKILDI

http://www.samanyoluhaber.com/h_449908_sabri-turk-basbaglar-katliami-ile-ilgili-konustu.html

Türk, "Başbağlar katliamcılarını yakaladık, Erzincan DGM'den gelen yazıyla tekrar serbest bıraktık." diye konuştu.

Bu şekilde birçok karara tanıklık ettiğini belirten Türk, "O zamanlar 21 yaşında bir astsubaydım. Çok sağlıklı düşünemiyordum.Ergenekondavasıyla yaşadığım her şeyi çok daha iyi anlamaya başladım." dedi.

Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar Köyü'nde pkk tarafından 5 Temmuz 1993'te 33 sivilin öldürüp köyün ateşe verildiği katliam günlerinde bölgede astsubaylık yapan Türk, "Başbağlar katliamının köyü basan 100'e yakın pkk'lı teröristin gerçekleştirdiğini söyledi. Olaylarla ilgili olarak 16 kişiyi gözaltına aldıklarını aktaran Türk, şöyle devam etti: "3 gün süresince Erzincan Alay Komutanlığı'nda sorgulandılar. Sorgulama esnasında, yakalanan teröristlerin suçlarını itiraf ettiklerini istihbaratçı arkadaşlarımızdan öğrendik. Karakolda nöbetçi astsubay olduğum Pazar günü, Erzincan DGM'nin verdiği kararla suçlarını itiraf eden 16 kişinin serbest bırakılması kararı geldi. 16 kişi tek tek yanıma gelerek kimliklerini, kemerlerini ve ayakkabı bağcıklarını aldı. Hatta 2 kişi de tokalaşmak istedi.

Bu teröristlerle tokalaşmayı gururuma yediremedim. Suçlarını itiraf eden bu teröristlerin neden serbest bırakıldığına bir türlü anlam verememiştim. Üstüne üstlük bu teröristlerin başlarına bir şey gelmesin diye devlet imkanlarıyla Erzincan terminaline götürdük. Ertesi gün 2 kişi hakkında yakalanma kararı çıktı. O zamanlar 21 yaşında bir astsubaydım. Çok sağlıklı düşünemiyordum. Ergenekon davasıyla yaşadığım her şeyi çok daha iyi anlamaya başladım. Bu yaşadığım olaylardan sadece bir tanesi."

İddia sahibinin YAŞ kararı gereği görevinden alınmış olduğunun da haberde yazıldığını eklemek isterim.
Bir de açıklamanın yapıldığı tarihe dikkatinizi çekerim, 07 Eylül 2010.
Zat'ı muhteremin 17 yıl susup ta, bu açıklamayı yapmak için 12 Eylül referandumundan 5 gün öncesini seçmesi sizce de düşündürücü değil mi?

ANKARA' Alıntı:
Türk, "Başbağlar katliamcılarını yakaladık, Erzincan DGM'den gelen yazıyla tekrar serbest bıraktık." diye konuştu.

Bu şekilde birçok karara tanıklık ettiğini belirten Türk, "O zamanlar 21 yaşında bir astsubaydım. Çok sağlıklı düşünemiyordum.Ergenekondavasıyla yaşadığım her şeyi çok daha iyi anlamaya başladım." dedi.

Bu konuyu nokta kondu, devamını yapmanın anlamı yok,konuyu kökten kaldırmaktan başka çare yok gibi gözüküyor.......

schweps' Alıntı:
İddia sahibinin YAŞ kararı gereği görevinden alınmış olduğunun da haberde yazıldığını eklemek isterim.
Bir de açıklamanın yapıldığı tarihe dikkatinizi çekerim, 07 Eylül 2010.
Zat'ı muhteremin 17 yıl susup ta, bu açıklamayı yapmak için 12 Eylül referandumundan 5 gün öncesini seçmesi sizce de düşündürücü değil mi?

Şenol bey sözleriniz çok haklı.Susmuş susmuş foyası ortaya çıkınca ötmüş karga, okuyanlarda bülbül şakıdı zannetmiş.

pancarmotorcu' Alıntı:
Bu konuyu nokta kondu, devamını yapmanın anlamı yok,konuyu kökten kaldırmaktan başka çare yok gibi gözüküyor.......
evet kaldırın :-X kolayıda bu ama en kolayı başından açılmasına izin vermekti zaten ne gerek var birileri belli kanalların haberleriyle olayı aydınlatmış
http://www.samanyoluhaber.com/h_449908_sabri-turk-basbaglar-katliami-ile-ilgili-konustu.html
arkadaş sadece bu kanalda verilen referansa cevap vermiş peki bu kanal zamanında o dönem iktidarına yandaş değilmi idi ozaman sesi niye çıkmıyordu şimdi konuşuyor evet gerçekler ortaya çıksın ama işlerine gelince o döneme yapılanlara ses çıkarmayanlar ses çıkarmayarak ortak oldular şimdi ali şunu demiş veli şunu demişti o tarihte açıkca o dönem iktıdarına ortaktılar neden sesleri çıkmadı. Yoksa konu kapanmıştı arkadaş belli bir kanalı referans verdiği için ona cevap vermış sadece

pancarmotorcu' Alıntı:

Selam dostum daha ilk sayfada yön deyişince konuya objektif bakan arkadaşlardan içi boş alıntı yaparak bende noktayı koymuştum.

ANKARA' Alıntı:
Konuya objektif yaklaşan ve son noktayı koyan arkadaşlara teşekkürler :smiley: ;) :D 8)

Hatta bu ve benzeri en az 5 konuyu formu ayrılığa düşürecek, kopukluk yaratacak olanları, Sedat beye özelden gönderdim.
Bir ay öncesinden. Konuların komple silinmesi, 10 yıl sonra dahi olsa formda ikilik yapıp kopukluklara yol açacağı ve nitekimde oldu.
Ben bile gene aralık 1 ile 10 u arası formda yasaklandım, enson yazdığım efespilsen yazısı yüzünden.
İletişimden yazdım doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar :eek: ben bir köy buldum gezenbilir diye ::smiley: 9 kere kovulmadan gitmem diye ???
Gerçi eski canlılığı kalmadı gibi benimde formunda ama genede yazıyoruz işte dayanamıyoruz.

Türkiye üzerinde oynanan oyunu görmeyen insanlar tüm dünyaya yön verecek ülkenin kendi ellerinde olduğu bilincini nezaman öğrenecekler.
Bill clinton başkanken TBMM'de bir konuşma yaptı.
Türkiyenin gelecek 10 yılda vereceği karar dünyanın gelecekteki 100 yılını etkiler.
Türkiyenin gelecekteki 100 yılda alacağı kararda dünyanın gelecekteki 1000 yılını etkiler diye.
Kimseye sormuyorum sadece söylüyorum.
Gün gelir herşey saklandığı yerden gün ışığına çıkar ve görmek istemeyenlerin gözünü kör eder.
Dünya üzerindeki 77 madenin sadece ve sadece 60 tanesi, Türkiye topralkarında ve çok zengin bir miktarda.
Üç tarafımızda tonlarca petrol çıkarken neden Türkiyede çıkartmamıza izin vermiyor, açtıkları kuyulara beton atıyor ,genede toprak üztüne fışkıran petrolü muhafaza edemiyorlar.

Ömer bey,
Ne kadar isabetli bir noktaya parmak basmışsınız. Bu ve benzeri konular mümkün olan heryerde tartışılıp paylaşıldıkça vatandaşımız aydınlanacaktır, üstü kapandıkça değil.
Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar, dünya döndükçe var olacaktır. Mesele, bu oyunlara alet olmayacak sağduyulu vatandaşlarımızın olup olmadığıdır.

ANKARA' Alıntı:
Türkiye üzerinde oynanan oyunu görmeyen insanlar tüm dünyaya yön verecek ülkenin kendi ellerinde olduğu bilincini nezaman öğrenecekler.

Merakımı mazur görün, kaldırılması gerektiğini düşündüğünüz diğer 5 konu hangileri acaba?

ANKARA' Alıntı:
Hatta bu ve benzeri en az 5 konuyu formu ayrılığa düşürecek, kopukluk yaratacak olanları, Sedat beye özelden gönderdim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri