130 Kasa 3,5 V8 Defender ile Yeniden Aranızdayım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huseyinyilmaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 131
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,379
Ynt: 130 Kasa 3,5 V8 Defender ile Yeniden Aranızdayım

Tesekkur ederim abi.insallah ayirdigim butcem yeter gonlumdekine kavusmaya

Etiketler

Neden gözün korktu anlayamadım ?

Manueli otomatiğe çevirmek hakkında bilgim olmadıgı için bana mesakatli ve pahalı bir işlem gibi geldi. Bir de orjinal bırakmaya çalışıcam abi mümkün oldugunca.

huseyinyilmaz' Alıntı:
Manueli otomatiğe çevirmek hakkında bilgim olmadıgı için bana mesakatli ve pahalı bir işlem gibi geldi. Bir de orjinal bırakmaya çalışıcam abi mümkün oldugunca.

uğraşmıyorsun alıyorsun bir tane 3.5 v8 otomatik şanzımanı motora bire bir yerine uyuyor sadece kulak yerlerini değişmen gerekir.

V8 i her viteste hissetmek adına düz vitesi tercih ederim, şanzıman parasına birçok yenilik yapılabilir.

göktu' Alıntı:
hüseyin malum sitedeki konsol ilanım güncel bu arada haberin olsun, takmakla cebelleşmeme kararı aldım:smiley:

Abi takoser bi başlasın az çok şuan gözle görünmeyen maliyetler göz önune çıksın yeterse bütçem aklımda senin torpido.

Otomatik işi yatmıyor aklıma benim de.

Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Araç çekme belgeli ve yarın vekalet verdiğim arkadaşım adıma alacak aracı. Normalde noter plaka değişecek mi diye soruyor ya çekme belgeliye de soruyor mu? Ne dememiz gerekiyor. Normalde bu aracın tuvden geçmesi en erken 3 ay gibi görünüyor. Plaka 06. Kalsın dersem bursada halledemezmiyim ruhsat işlemlerini? Ne yapmalıyım?

Hüseyin bey;

Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun. Bir önceki 110 luk aracınız bu forumla tanışmama kısmet ıolmuştu. Umarım bu aracınız da perçinleyecek bu tanışıklığı.

Çekme belgesi ile alakalı sorunuza gelince.

Noter satışı ile aidiyetin yeni sahibine geçmesi gerekiyor. Yani noterden çekme belgeli olarak aracınızı üzerinize alacaksınız. Yanlız eğer plaka değişimi yapacaksanız hasarın 1 ay içerisinde onarılması lazım. Ardından gidip trafikden tescil belgesini bastırmanız gerekiyor. Çekme belgeli olsa da olmasa da tescil belgesini alacaksınız. Tescil belgesi ile trafik belgesini bazen karıştırıyorlar. :smiley:

Sonrasında aracınızı onarımı bittikden sonra EK-1 belgesi düzenleyerek Muayeneye sonacaksınız ( Burada dikkat etmeniz gereken aracı satın alırken son muayene evrağını almanız aksi taktdirde TÜV den dehşet verici bir faiz ile karşılaşabilirsiniz. Aracın ilgili MTV sini yatırıp sigrtasını da yaptırdıkdan sonra plakanızı ve ruhsatlarınızı çıkartabilirsiniz.

Tekrar hayırlı olsun

umitunaldi' Alıntı:
Hüseyin bey;

Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun. Bir önceki 110 luk aracınız bu forumla tanışmama kısmet ıolmuştu. Umarım bu aracınız da perçinleyecek bu tanışıklığı.

Çekme belgesi ile alakalı sorunuza gelince.

Noter satışı ile aidiyetin yeni sahibine geçmesi gerekiyor. Yani noterden çekme belgeli olarak aracınızı üzerinize alacaksınız. Yanlız eğer plaka değişimi yapacaksanız hasarın 1 ay içerisinde onarılması lazım. Ardından gidip trafikden tescil belgesini bastırmanız gerekiyor. Çekme belgeli olsa da olmasa da tescil belgesini alacaksınız. Tescil belgesi ile trafik belgesini bazen karıştırıyorlar. :smiley:

Sonrasında aracınızı onarımı bittikden sonra EK-1 belgesi düzenleyerek Muayeneye sonacaksınız ( Burada dikkat etmeniz gereken aracı satın alırken son muayene evrağını almanız aksi taktdirde TÜV den dehşet verici bir faiz ile karşılaşabilirsiniz. Aracın ilgili MTV sini yatırıp sigrtasını da yaptırdıkdan sonra plakanızı ve ruhsatlarınızı çıkartabilirsiniz.

Tekrar hayırlı olsun

Son muayene evragi varmi yok mu bilmiyorum satan arkadasin elinde. Yarin sorarim. Bu arac 3-4 sene once tedastan alinmis.o gunden beri yatiyormus.

Peki plaka degismeyecek dersem. Tescil belgesi ve ek 1 belgesi islemlerini ankarada mi yaptirmam gerekir?

Hüseyin hocam;

Plaka değişmeyecek derseniz ek-1 işlemlerini ve muayene işlemlerini bursada yaptırıp bir takipci aracılığı ile ankara da ruhsat işlemlerini halledebilirsiniz.

Ancak yinede bu konu ile ilgili net bilgiyi size ancak yarın bildirebilirim. Keza sanırım ilgili arkadaşım şu an maç izliyor telefona bakmadı :smiley:

Muayene evrağına gelince. Çekme belgeli aracınızı TUV muayene istasyonuna götürdüğünüz de eğer son muayenesi TUV üzerinden yapılmadı ise veya ilgili bilgilere ulaşamazlar ise ki çoğunlukla ulaşamıyorlar ilgili genelge gereği 01.01.205 tarihinden günümüze gecikme faizi çıkartıyorlar muayene için. Bu nedenle aracın son muayene tarihi sizin için çok önemli. Keza son muayene tarihinden günümüze gecikme faizi ödeyeceksiniz. Diğer başlıklarda da takip ettiğim gibi 50 - 100 liranın hesabını yaparken durduk yere büyük rakamları TUV e bırakmanın manası yok

Sevgiler

Siz benim 110 defenderi satin almak icin bakan arkadasmisiniz acaba?

Hayır hocam. Keşke önce görebilseydim ama ne yazıkki ben gördüğümde çokdan satmıştınız

Hayırlı olsun Hüseyin abi :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

Geri