130 Kasa 3,5 V8 Defender ile Yeniden Aranızdayım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huseyinyilmaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 131
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,309
Ynt: 130 Kasa 3,5 V8 Defender ile Yeniden Aranızdayım

Üstad araç bu öğleden sonra alındı. Teslim sözü verilen diğer araç üzerinde son kontrolleri yapıyorlardı. Kısmetse yarın başlıyorlar sökmeye

Etiketler

Merhabalar,
Araç dün öğleden sonra bize ulaştı ve bugün dağıtmaya başlıyoruz allah'ın izini ile Hüseyin bey'in de çekmiş olduğu resimlerle birlikte yeni çektiğimiz resimler'lede garaj bölümünde yeni konu başlığı TAKOSERDEN BİR 130 DAHA DOĞUYOR şeklinde siz değerli dostlarımıza sunmaya başladık haydi hayırlısı bismillah diyerek başlıyoruz araç'a.
Saygılarımızla.

huseyinyilmaz' Alıntı:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=92980.0
Veee işte beklediğimiz link.
hadi hayırlısı olsun hüseyin bey sonuçları sabırsızlıkla bekliyoruz.
Takoser oto yada kolaylıklar dilerim.

Ynt: 130 Kasa 3,5 V8 Defender İle Yeniden Aranızdayım

Selam millet uzun süredir yazmıyordum buraya ama defender sevdalısı arkadaşlara yardımcı olmak ve fikir vermek için geri döndüm :D
Takoser linkinde değil burda kendi konumda devam etmek istiyorum araca.
Aldığım zaman bol gözlü çekmeceli kamp aracına çevirmek istediğimi söylemiştim ve bir hafta önce başladım defenderın arkasını kapatmaya
Aracın geçen haftaki hali bu

IMG_3759.JPG

Kasa yapımında hem aracın alüminyum bütünlüğü bozulmasın hem de hafif olsun diye Alüminyum sigma profil kullanmaya karar verdim. Pahalı ama hafif bir yol oldu bu. 12 Boy sigma profil aldım. 1 Boyu 6 metre 5 KG 12 Boy 60 Kg Toplam Sigma fiyatı 540 TL
Yaylı somun 200 tane kullandım ama hala ne kadar ihtiyacım var kestiremiyorum 1 tanesi 70 Kuruş 200x70= 140 TL
Köşe bağlantı aksesuarından ilk etapta 100 tane aldım .Yetmezse alırım diye. Tanesi 2TL 100x2= 200 TL
Sonradan köşe bağlantılar yetmedi ve L profil kesikleri aldım alüminyum . Tanesi 70 kuruş 70x 140= 98 TL
cıvata somun akıllı vida vs tam hesaplayamadım ama 100 TL civarında

İlk başta yanları hafif olsun diye alüminyum kompozitten yapayım dedim ama sonradan pek sağlam gelmedi ve çeta ve düz alüminyum levha ile kapatmaya karar verdim. Bugun alıcam iş çıkışı. Aldıktan sonra fiyatları paylaşırım.

Sigmalar 60 KG oldu. kapakların ağırlıkları da bugun belli olacak bunu da paylaşıcam

IMG_3224.JPG

IMG_3782.JPG

IMG_3784.JPG

IMG_3786.JPG

Bilgisyarda tasarımını yaptığımız bağlantı parçalarını ürettik. Köşe alüminyumları da matkapla delmek zorunda kaldım.

IMG_3763.JPG

IMG_3790.JPG

IMG_3808.JPG

IMG_3738.JPG

IMG_3882.JPG

Hüseyin evin salonunda yaptigin islere bak...Hanim iyi evden kovmuyor seni :smiley:)Bu arada malzemeler cok kaliteli gorunuyor.Nereden tedarik ettigin konusunda bilgi verebilir misin?

Neredeyse aklımda ne varsa yapıyorsun ;D. Sen hele bitir de sonra çok başını ağrıtırım :smiley: bizim de aklımızdaki şöyle

image.jpg

image.jpg

malzemeleri can alüminyumdan aldım arabayatağından. Eloksal kaplamalı alüminyum olduğundan güzel duruyor. Menteşeler de alüminyum.

Şimdi raylı çekmeceyi yetiştiremeyeceğim ama arkada bizim de çekmecemiz olacak ilerde.

Yetişmeyeceğini görünce babamdan destek istedim. Portbagajı birlikte yaptık.

IMG_3925.JPG

IMG_3931.JPG

IMG_3964.JPG

garajda ince ve sağlam bir ağaçtan yapılmış şerit plakalar buldum :D deneme yaptım. raflar için

IMG_4009.JPG

IMG_4011.JPG

IMG_4012.JPG

IMG_4014.JPG

IMG_4015.JPG

cm kalınlığında yalıtım malzemesi almıştım bir tarafı yapışkan diğer tarafı alüminyum folyo olan. Arada onu da yapıştırdım ses için. Kapılara da aynı malzemeden yapıcam ama bilmiyorum faydası olacak mı.

IMG_4017.JPG

IMG_4020.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR