Ynt: 12,000 TL Civarı Frontera, Yeni Başlayan için Uygun mudur?
Bazen Frontera'yı hakkında yazılanları okuyunca, bazı olumsuz yorum yazan arkadaşların hiç frontera sürmeden sadece duyduklarını aktardığını düşünüyorum...
Bakın sonuç olark araç oluyorsunuz. Fronera A (1998 ve öncesi), maliyet açısından ucuz bir araçtır. Bakımlı bir araç alırsanız, periyodik bakımlarla uzun zaman yürüyecektir. Eğer ağır offroad yapmayacaksanız size yeterlidir. Hatta 4 kapılı modeli şaşırtıcı şekilde arazide başarılıdır. Mekanik parça maliyeti düşüktür. reis28 arkadaşımızın dediği gibi kaporta parçaları pahalıdır. yakıtı km de 0,35 kuruş benzindir. Lpg ile 0,22 kuruşa kadar iner. 2.2i motor ve 4 kapılı modeller için konuşuyorum. Dayanıklıdır. Örneğin dün, arkasında 35 çuval bahçe toprağıyla 2 senelik yaz kış kullanılmış AT lastikleriyle yeni açılmış ama sıkıştırılmamış bir şantiye yolunda çamurlu ( üstten 20 cm' i çok yumuşak hale gelmiş bir çamur) bir arazinin içine girip çamuru yarıp yükünü boşaltıp gitmiştir. Üstelik tek modifiyesi, önden 5 cm yükseltilmiş olmasına rağmen.. Ayrıca KONFORLUDUR. elektrikli aynalar, sanruf (benimki elektrikli) geniş iç mekan ve deri koltuklar vb... 12.000 tl ye alacağınız bazi arazi taşıtları kullanım açısından kamyonet gibi gelebilir. Görünümü de şıktır.
Size tavsiyem tüm kafanızdaki seçenekleri ve sizin istediğiniz kriterleri karşılaştırın. Deneme sürüşü yapınız. Benim tercihim Frontera olmasa, R. ROver Classic olurdu.
Ben offroadda - gerekli bazı ekipmanların dışında- zorlukların, aracın modifiyelerle iş makinasına çevrilerek açılmasını değil, şöförlük becerisinin artması ile aşılması taraftaryıım.
Ayrıca Fronteranın arazi performansı konusunda damast arkadaşımız sizi daha iyi bilgilendirecektir.