12,000 TL Civarı Frontera, Yeni Başlayan için Uygun mudur?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fibonacci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 65
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,952

fibonacci

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar.

Bir arkadaşımla beraber ortak bir Frontera alma düşüncesindeyiz. off road a yeni başlıyacağız.
bu ikimiziinde 2. arabası olacak.yani parça bekleme ya da arabanın yatmasından dolayı mağdur olmayacağız.
tecrubelerinizle bilgilendirirseniz sevinirim.
nasıl bi yoldan gitmemiz gerekiyor ?

Etiketler
Ynt: 12,000 TL Civarı Frontera, Yeni Başlayan için Uygun mudur?

Frontera arazide sık rastlanan bir araç değil. Kullanıcısından fikir almanız gerekir. Genel olarak arazide sık kullanılmadığına göre bir sıkıntısı olmalı düşüncesindeyim.

Selamlar.

evet haklısınız sanırım.
Sitedeki gezi resimlerine bakıyorum da hiç fronterayla karşılaşmadım.12000-15000 gibi bi butçemiz var ve buyuk bi araç istiyoruz
Suziki lerde var ama Frontera tarzında şehirde de kullanılabilecek bi araç.çok şey istiyoruz galiba :smiley:

Jeepçiler gelip jeep önerirler. Suzukiciler de suzuki. LR ciler defender al derler.

Evet bütçe geniş değil. Standart bir aracı alıp şöyle biraz elden geçireyim derseniz, bir de modifikasyon maliyetini eklerseniz bu rakamın oldukça üzerine çıkarsınız.

2 seçenek kalıyor. Ya yapılmış ama arazide biraz yorulmuş bir araç alacaksınız (cj mesela ya da o mertebelerde bir suzuki,vs...), ya da standart haliyle de arazide gezebileceğiniz bir araç (bu gerçekten bir defender olabilir)

Niva da bu noktada bir seçenek olabilir. Fiyatıyla değerlendirildiğinde arazide oldukça başarılı bir araçtır.

Herşeyden önemlisi gönlünüze göre olmasıdır. Neticede kişisel tatmin olmaksızın hobby olmaz.

Kolay gelsin.

çok teşekkurler yorumunuza.
bi de mesela Frontera aldığımı farz etsek mesela ne kadar bi rakkam harcamam gerekiyo araziye uydurabilmek için ? ortalama yani

fibonacci' Alıntı:
çok teşekkurler yorumunuza.
bi de mesela Frontera aldığımı farz etsek mesela ne kadar bi rakkam harcamam gerekiyo araziye uydurabilmek için ? ortalama yani

fronteraların alt şase ve ceker sistemleri isuzu troper dir arazidede oldukca başarılı araclardır fakat cok yaygın degiller mekanik parcaları buluna bilir sorun yok fakat kaporta ve dış aksamı biraz sıkıntılı ve pahalı sonucta bulunu yor uzun şaselerinde 2.2 motor biraz yetersis kalıyor aracı araziye uyarlamak için yapılması gereken bir takım MT lastik ve torsiyon cubuklarından yükselterek araziye gire bilirsiniz vincte takarsanız daha iyi olur

işin açıkçası PAJERO ve FRONTERA arasında gidip geliyorum.4 kapı olanlarını.
arabayı alır almaz zaten başınızı daha çok ağrıtıcam yardımlarınız için :smiley:
askerde DEFENDER kullanıyodum ne guzel masrafssız sorunsuz girip çıkardım dağlara :smiley: devletimiz sağolsun o zamanlar parayı duşunmuyoduk :smiley:

benim fikrimce o paralara bir suzuki daha uygundur.. bende 1992 nissan pathfinder ile başlamıştım ama çok parça sıkıntısı yaşadım. opele çok raslayamadığım için böyle bir kanı var içimde.

opellerdede aynı parça sıkıntsımı var diye düşünmeden yapamıyorum..

frontere en son düşüneceginiz araç olsun bence
modifikasyona yatkın deyildir offroad ekippan seçenegi çok azdır
bence aynı rakama bi xj edinin daha az masrafla daha sıkı bi makine saybi olun derim

arazi aracı almak ne kadar zor bişeymiş ya.kayboldum sitelerde vallahi :smiley:

http://www.sahibinden.com/150_000_dee_orjinal_dizel_range_rover-36WQQaXQQ17915953WQQpXQQdisplayitem

şu range rover hakkında yorum yapabilirmisiniz lutfen

fibonacci' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/150_000_dee_orjinal_dizel_range_rover-36WQQaXQQ17915953WQQpXQQdisplayitem

şu range rover hakkında yorum yapabilirmisiniz lutfen

Araç temiz görünüyor.

Yükseltmek 1000 tl.
Vinç 1000 tl.
Vinç tamponu ve korumalar 1000 - 1500 tl.
Mt latik 1000 tl

Çok yaklaşık rakamlar yazdım. 1 den fazla araç gezerim ve vince gerek kalmaz derseniz ertelersiniz. Hiç yapmasanız 500 tl araca bakım için harcarsınız.

Gerçi bir xj alırsanız tamirler için daha ekonomik olabilir ama modifikasyon (yükseltme) daha pahalı olur bildiğim kadarıyla.

Kısıtlı bütçeyle yapılmış araç alın derim. Sabırlı davranın. Modifiye edilmiş ortalama bir araç için yazılan fiyatla satılan fiyat arasında ciddi farklar olabilir. Her zaman yapılmış araç satılırken modifikasyon masraflarının bir kısmı geri alınamaz ve harcayacağınız paradan daha ucuza modifikasyon işini halletmiş olursunuz.

Bazen Frontera'yı hakkında yazılanları okuyunca, bazı olumsuz yorum yazan arkadaşların hiç frontera sürmeden sadece duyduklarını aktardığını düşünüyorum...
Bakın sonuç olark araç oluyorsunuz. Fronera A (1998 ve öncesi), maliyet açısından ucuz bir araçtır. Bakımlı bir araç alırsanız, periyodik bakımlarla uzun zaman yürüyecektir. Eğer ağır offroad yapmayacaksanız size yeterlidir. Hatta 4 kapılı modeli şaşırtıcı şekilde arazide başarılıdır. Mekanik parça maliyeti düşüktür. reis28 arkadaşımızın dediği gibi kaporta parçaları pahalıdır. yakıtı km de 0,35 kuruş benzindir. Lpg ile 0,22 kuruşa kadar iner. 2.2i motor ve 4 kapılı modeller için konuşuyorum. Dayanıklıdır. Örneğin dün, arkasında 35 çuval bahçe toprağıyla 2 senelik yaz kış kullanılmış AT lastikleriyle yeni açılmış ama sıkıştırılmamış bir şantiye yolunda çamurlu ( üstten 20 cm' i çok yumuşak hale gelmiş bir çamur) bir arazinin içine girip çamuru yarıp yükünü boşaltıp gitmiştir. Üstelik tek modifiyesi, önden 5 cm yükseltilmiş olmasına rağmen.. Ayrıca KONFORLUDUR. elektrikli aynalar, sanruf (benimki elektrikli) geniş iç mekan ve deri koltuklar vb... 12.000 tl ye alacağınız bazi arazi taşıtları kullanım açısından kamyonet gibi gelebilir. Görünümü de şıktır.
Size tavsiyem tüm kafanızdaki seçenekleri ve sizin istediğiniz kriterleri karşılaştırın. Deneme sürüşü yapınız. Benim tercihim Frontera olmasa, R. ROver Classic olurdu.
Ben offroadda - gerekli bazı ekipmanların dışında- zorlukların, aracın modifiyelerle iş makinasına çevrilerek açılmasını değil, şöförlük becerisinin artması ile aşılması taraftaryıım.
Ayrıca Fronteranın arazi performansı konusunda damast arkadaşımız sizi daha iyi bilgilendirecektir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR