1. Gezenbilir Jeep Buluşması ve Off-Road Gezisi (24 Mayıs 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeep34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 915
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 112,548
Ynt: 1. Gezenbilir Jeep Buluşması ve Off-Road Gezisi (24 Mayıs 2009)

th_1GezenbilirJEEPgezisi028.jpg

Etiketler

reis28' Alıntı:
arkadaşlar iyi dilekleriniz için tşkler talihsis bir kaza atlattık kimseye bir şey olmadı en sevindirici yönü bu benimle beraber geziye ve gezen bilir gurubuna ilk defa katılan arakadaşımız Hakan ın aracıydı arac 95 yılından beri kendi sine ayit fakat bu sene aracı off road yönelik modifiye ettik ve aracın ilk gezisiydi bütün kış erteledik aracı araziye cıkarmadık havalar ve etaplar biraz dah düzelsin öyle cıkarız dedik cok güzel bir gündü geziyi düzenleyen ve bizlere katlanan tüm yönetici arkadaşlara tşk ediyoruz. Aracta oluşan hasarlar yüzeysel aracı düzeltmeye başladık bile bir taki gezide görüşmek üzere vidyo ve resimleri heycanla bekliyoruz

Büyük geçmiş olsun aslında önemli bi kazaymış resmini gördüm.Son olması dileğiyle saygıyla..

çok güzel bir gezi olmuş hepinize teşekkür ederiz arkadaşlar kaza yapan abimede büyük geçmiş olsun umarım çok hasar yoktur

çok güzel bir haftasonu geçirdik.55 araç dile kolay.arabaya binmek ve çalıştırmak sıralama yapmak bile çok zor.sabah buluşma yerine gelerek bizi uğurlayan Nadir abi'ye,konvoy sırasında görevli arkadaşlarımıza,geziyi organize eden yöneticilerimize ve katılan tüm dostlarımıza teşekkürler.fotoğraf ve video konusunda bende çok sabırsızım bizdekileri gün içinde yükleyeceğim.geziye misafirim olarak gelen 3 adet land vardı.sevgi çemberimiz büyüyor ;D kendilerine de sonsuz teşekkür ediyorum.(keyifadamı,ndoğancı,berk)

Organizasyon müthiş tam 55 araba her arabada min. 2 kişi olsa 110 kişi ,110 özgür ruh ama tek amaç ve tek gayeyle (heleki offroad-asvalt gibi sınırları çizilmemiş özgür) davranması takdire değer :smiley:

duman' Alıntı:
çok güzel bir haftasonu geçirdik.55 araç dile kolay.arabaya binmek ve çalıştırmak sıralama yapmak bile çok zor.sabah buluşma yerine gelerek bizi uğurlayan Nadir abi'ye,konvoy sırasında görevli arkadaşlarımıza,geziyi organize eden yöneticilerimize ve katılan tüm dostlarımıza teşekkürler.fotoğraf ve video konusunda bende çok sabırsızım bizdekileri gün içinde yükleyeceğim.geziye misafirim olarak gelen 3 adet land vardı.sevgi çemberimiz büyüyor ;D kendilerine de sonsuz teşekkür ediyorum.(keyifadamı,ndoğancı,berk)

LR gezisindeki jeepler ne kadar hossa, jeep gezisindeki LR ler de o kadar hos gorunuyor. Marka sadece sekil neticede...

Cüneyt ve diğer arkadaşlar

sıcak konukseverliğiniz için tekrar çok teşekkürler...

naci

concrete' Alıntı:
LR gezisindeki jeepler ne kadar hossa, jeep gezisindeki LR ler de o kadar hos gorunuyor. Marka sadece sekil neticede...

Şimdi Hüseyin ve Naci'yi kıskandım, keşke ben de gözlemenin tadına bakmaya ve sevgi çemberine alınmak için gelseymişim :smiley:

anlatılmaz yaşanır dedikleri anlardan biri, anlatmak için kelimelerin tükendiği,göz zavkinin doruklara çıktıgı anlardan..
o ortamda bulunmak benim için süpper bi duyguydu,ilk defa bi off-road turuna katıldım,devamı için sabırsızlanıyorum
tşkler..

Kaza yapan arkadaşlara çok büyük geçmiş olsun,

çok güzel bir geziymiş.

XJ’nin devrilmesi gerçekten bir anda şaşkınlık yarattı, çünkü o anda kimsenin inişte böyle bir risk olabileceği aklına gelmedi bile. Aslına bakarsanız bu talihsiz olayın gerçekleşmesi “bile bile lades” gibi oldu. Benim üzüldüğüm ve etkilendiğim esas yön; Hasan arkadaşımızın Dursun ustanın yol göstermesi ve teşviği ile aracını donanımlandırıp ilk defa Gezenbilir gezisinde test etmek istemeleri ve beklenmedik an. En azından ilk gezide olmamalıydı……
Kanımca olaydan alınacak tecrübelerin başında > riskli bir etabın geçilmesi anında varsa çevredekilerin yönlendirmelerine dikkat edilmeli. <
Aslında kaza geliyorum dedi ve inişi seyreden herkes hep bir ağızdan yanlışı fark edip düzeltmeye çalıştılar ama Hasan kardeşimiz seyirciler ile bağlantıyı kaybettiğinden yapılan hatadan dönmek yerine bizzat üstüne giderek kaçınılmaz olayı gerçekleştirdi. Yaşadığımız şokun hemen ardından camdan dışarı çıkması bir anda pozitif bir oh…! dedirtti. Alp’in henüz ortaya çıkmamasına karşılık yakınında olanlar dereye atlayıp araca ulaşmaya çalıştılar. Ve Alp’te sağ sağlim çıktı.
Çok derin bir durgunluk kapladı içimi olayı yaşadıktan sonra. Üzüldüm.
Hasan bey ve Alp’e tekrar geçmiş olsun….
Araba nasılsa yapılır, eskisindende iyi olur…!

Özetle olay anı;

Dere geçildi ve dik yokuş çıkıldı, ardında inişe geçildi, herşey normal, çok dik olan yokuştaki araç hemen hemen yokuşu sonlandıracakken anidenyokuşun sol yamacına direksiyon kırıyor ( Büyük bir ihtimalle burada bir göz yanılması söz konusu çünkü aynı sertlikte direksiyon kırma olayını Mustafa bey’de ardından yaptı ama yamaca dayandığını hissettiği andada lastikleri iz yoluna soktu) Tam tur yamaca yaslanmış olan lastikleri düzeltmesi için seyredenler yönlendirmeye çalışıyor. Araç resmen lastikleri ile yamaca dayanmış vaziyette, işte o anda nasıl olduysa Hasan bey lastikleri düzeltip iz yoluna sokması gerekirken gaz veriyor ve araç bir anda yaslandığı yamaca doğru yükselip yan devriliyor, ardından tavan üstü yatıyor.

Olayı başından itibaren videoya çekiyordum ancak aracın devrileceğini hissettiğim anda heyecandan kamerayı kapatmışım.

İşte XJ’nin dereyi geçisi, devrildikten sonra an ve kurtarma çalışmaları….

th_1-7.jpg

th_2-4.jpg

th_3-3.jpg

th_4-3.jpg

th_5-3.png

th_6-3.jpg

th_7-2.png

th_8-1.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

SON KONULAR

Geri