1. Gezenbilir Jeep Buluşması ve Off-Road Gezisi (24 Mayıs 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeep34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 915
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 111,950
Ynt: 1. Gezenbilir Jeep Buluşması ve Off-Road Gezisi (24 Mayıs 2009)

arkadaşlar neticede kimseye bir şey olmadı aractada öyle fazla bir hasar oluşmadı ki zaten nerdeyse arac eski haline geldi sayılır arazide düz yolda giderken yol cöktü iki takla attım docla sonucta bu olayı seviyoruz hepimiz az cok adranalin için ordayız kimse istemez böyle bir kazanın olmasını ne gerek var keşke şöyle olsaydı burdan gitseydi demeye birinci kural araziye tek cıkmamak aracın donanımını ve kapiliyetlerini iyi tanımak güvenlik ekipmanları tam olamayan araclarla mümkün mertebe risk alamamak mümkün mertebe diyorum insan off road a cıktımı gözü hiç bir şey görmüyor olay heycani ve adranalin tutkusu neler neler yaptırıyor nice kazasız ve macera dolu gezilere hep beraber saygılar

Etiketler

Neyse ortana biraz da istatistik katalım : pazar günü mevcut 55 adet araç (53 jeep + 2 land rover ) :

V 442 silindir iş başındaydı, (16 tanesi LR'nin ...V8 miydi onlar ?)
286.000 cc motor hacmi 286 L motor gürledi
7072 tane valf, motorlara yakıt hava ve egzost hizmeti verdi
11.000 beygir (yaklaşık) sahipleri tarafından dizginlendi (ortalama 200 HP baz alınarak)
220 metre uzunlukta tampon tampona konvoy (ortalama 4 mt baz alınarak)
3300 desibel gürültü ( D ile 50 km hızda 60 dB baz alınarak)
220 tane lastik döndü
ve.....
2200 litre kurşunsuz benzin ( 20 lt / 100 km veri ile 200 km menzil baz alınarak)
6820 TL lik yakıt bedeli ;D
55 adet mutlu akaryakıt istasyonu
55 adet mutlu jeep kullanıcısı

Daha öncede dediğim gibi.. Türkiye sizlerle gurur duyuyor..Sizler olmasanız ekabir devlet büyükleri nereden para toplayacak.. hay Allah razı olsun,şu ekonomik krizde Jeep cileri bir araya toplayandan.. :smiley: piyasanın ve bir çok katılımcının yüzü güldü diyebilirmiyiz?? . :smiley:

4 L' Alıntı:
Neyse ortana biraz da istatistik katalım : pazar günü mevcut 55 adet araç (53 jeep + 2 land rover ) :

V 442 silindir iş başındaydı, (16 tanesi LR'nin ...V8 miydi onlar ?)
286.000 cc motor hacmi 286 L motor gürledi
7072 tane valf, motorlara yakıt hava ve egzost hizmeti verdi
11.000 beygir (yaklaşık) sahipleri tarafından dizginlendi (ortalama 200 HP baz alınarak)
220 metre uzunlukta tampon tampona konvoy (ortalama 4 mt baz alınarak)
3300 desibel gürültü ( D ile 50 km hızda 60 dB baz alınarak)
220 tane lastik döndü
ve.....
2200 litre kurşunsuz benzin ( 20 lt / 100 km veri ile 200 km menzil baz alınarak)
6820 TL lik yakıt bedeli ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
55 adet mutlu akaryakıt istasyonu
55 adet mutlu jeep kullanıcısı

KEMALS42' Alıntı:
Daha öncede dediğim gibi.. Türkiye sizlerle gurur duyuyor..Sizler olmasanız ekabir devlet büyükleri nereden para toplayacak.. hay Allah razı olsun,şu ekonomik krizde Jeep cileri bir araya toplayandan.. :smiley: piyasanın ve bir çok katılımcının yüzü güldü diyebilirmiyiz?? . :smiley:

Yine benim daha önce verdiğim cevap gibi biz olmasak,çalışkan japonlar ülkemizin ekonomisini bir şekilde kalkındırır ;D

muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.. bunun için elin amerilakısına yada japonuna gerek yok

Sayın anerkad bir baba gibi konuya bakmıştır. Orada olmadığı için videoları izleyerek olumsuzlukları gözlemlemiştir. Uslubunu sert bulmayalım şefkat tokadı diyelim. Bizler için endişelendiğinden ve bizleri çok sevdiğindendir bu tavrı . Dedim ya işte BABA yaklaşımı. Bazen sert olur doğaldır.

Birebir anı yaşıyan biri olarak şöyle özetleyeyim Anerkad baba; Oranın tek çıkış yeri devrilen aracın olduğu yokuş. Tek vinçlenebilecek yerde orası. Yani oraya çıkmak mecburi. Çıkışın hızlı olması gerekiyor çünkü çok çamurlu ve kamera kaydında gözüktüğünden daha da dik. Yavaş çıkmaya kalkarsanız yarısında kalırsınız geri kaydırdığınızda da ikinci bir kazaya sebep olursunuz.

Bu araçlar çıkarken içindeki yolcular çıkmış ve güvenli bir yere alınmıştır. Fazla araç çıkmamıştır. Sadece 4 araç çıkmıştır. Hızlı bir şekilde Mustafa bey tarafından organize edilmiştir ve en donanımlı araçlar çıkmıştır. İkisi vinçlemek için diğer ikiside vinçleyen araçları güvenlik açısından sabitlemek için.

10 dakika içersinde araç düzeltilip yukarıda ki düzlüğe alınmış. JEEP servis yetkilileri tarafından çalışır hale getirilmiş ve tekrar programa devam edilmiştir.

Saygılarımla....

KEMALS42' Alıntı:

kemal bey hayırdır jeep alıcaksınız galiba ,kamuoyu yoklamasımı yapıyorsunuz !!!
55 araç sahibinin yakıt konusunda sesi çıkmıyor dikkat ediyorum en az 3 msj dır aynı konuyu üsteliyorsunuz aynı msj atıyorsunuz ve arkadaşlarımız size şaka yollu cevap veriyor. ama benim aracımın yakıtı ve vergisi beni ilgilendir hiç kimseyi değil !!! ben seviyorum aracımın 25 litre yakmasını ve çünkü 5.2 V8 kullanıyorum sesi bile yeter bırakın kendisini ,keşke 5.9 olsaydıda 30 litre yaksaydı helal olsun benim ve bizlerin aslanlarına .
gelelim vergisine, benim bi lafım vardır aslan besliyen yemini düşünmez diye unutmayınki tüm kediler aslan familyasındandır ama en büyük kedi bile aslan yavrusu kadardır !!! siz canınızı sıkmayın aslan besliyen yemini ,suyunu ve vergisini düşünmez.

ates' Alıntı:
kemal bey hayırdır jeep alıcaksınız galiba ,kamuoyu yoklamasımı yapıyorsunuz !!!
55 araç sahibinin yakıt konusunda sesi çıkmıyor dikkat ediyorum en az 3 msj dır aynı konuyu üsteliyorsunuz aynı msj atıyorsunuz ve arkadaşşarımız size şaka yollu cevap veriyor. ama benim aracımın yakıtı ve vergisi beni ilgilendir hiç kimseyi değil !!! ben seviyorum aracımın 25 litre yakmasını ve çünkü 5.2 V8 kullanıyorum sesi bile yeter bırakın kendisini ,keşke 5.9 olsaydıda 30 litre yaksaydı helal olsun benim ve bizlerin aslanlarına .
gelelim vergisine, benim bi lafım vardır aslan besliyen yemini düşünmez diye unutmayınki tüm kediler aslan familyasındandır ama en büyük kedi bile aslan yavrusu kadardır !!! siz canınızı sıkmayın aslan besliyen yemini ,suyunu ve vergisini düşünmez.

Yahu bir konunun ATEŞini düşürmeye çalışıyoruz :smiley: Başka bir konunun ATEŞi çıkıyor :smiley::smiley::smiley:

Sizde keşke orda olsaydınız...! O zaman biz karşıya geçip yardımcı olmaya çalışanları eminim anlardınız....

Tuncay CJ' Alıntı:
Sizde keşke orda olsaydınız...! O zaman biz karşıya geçip yardımcı olmaya çalışanları eminim anlardınız....

bizlerden karşıya geçen kişilerin araçlarıda ,pilotajlarıda bellidir.kimse oraya kendi kafasına çıkmadı oradaki herkes ne yapacağını bilen ve tecrübeli insanlardı ve yapılması gerekeni en iyi şekilde yaptılar ellerinize sağlık hepinizin .

Tuncay CJ' Alıntı:

Tuncay bey ben offroadcı değilim kamyoncuyum 80 denberi .Videoya bakıp yorumladım kaldıki yorumlarımın silinmesinide istedim.Konuyu hala kaşımanızı anlamıyorum..

Ateş abi; senin su geçişli kara boğa avatarın harikaydı. Geri koysana.. Bu boğa kırmızı. İmzanın altındaki kırmızılardan hiç söz etmiyorum onlar zaten benim. Bu boğayıda ver bana olsun bitsin. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,751
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.