1. Gezenbilir Jeep Buluşması ve Off-Road Gezisi (24 Mayıs 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeep34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 915
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 111,950
Ynt: 1. Gezenbilir Jeep Buluşması ve Off-Road Gezisi (24 Mayıs 2009)

Arkadaslar bence gereksiz muhabbet oluyor Orada o anki durumlar ortada videosuda var Insanlar dogal olarak arkadaslarina yardim icin cirpiniyor Karsiya gecip "hop sen gelme denmez "arti gelen insanlarda coluk cocuk degil akli basinda tecrubeli insanlar Ne gerekiyosa yapmasini bilen insanlar Bu sebepden dolayi istenmeyen ama yasanmis olan bu olayin daha fazla karistirilmasini anlamsiz buluyorum..
Sevgiyle kalin....

Etiketler

Kaza haberini alır almaz olay yerine ilk giden ler tecrübeli arkadaşlarımızdır her şey kontrol altında idi herkes ne yaptıgını biliyor orada olmayan ların bilip bilmeden yorum yapmalarını anlayanıyorum.

anerkad' Alıntı:
Beni lütfen yanlış anlamayın,Ciddi bir kaza bence ve olmaması gereken hareketler diye düşündüm.aracı bir adet vinç veya insan gücü kurtarır.İki adım yere araçların çıkmasını anlayamadım..
anerkad' Alıntı:
Beni lütfen yanlış anlamayın,Ciddi bir kaza bence ve olmaması gereken hareketler diye düşündüm.aracı bir adet vinç veya insan gücü kurtarır.İki adım yere araçların çıkmasını anlayamadım..
[/quote

kanvoyda ve olay yerinde görevli arkadaşlar ve çok teçrübeli insanlar olduğundan emin olunki ne gerekiyosa o yapıldı karar verme ve organize şekilde hareket edildi aslında neden böyle davranıldıya takılmanızı anlayamadım şunu farketseydiniz bence daha iyi olurdu ne kadar kısa zamanda varıldı karar verildi ve yardım s ağlandı diye kaza çünki kamp alanının orda değildi

Devrilen jeep in yanından geçen jeeplere ne demeli yeni bir kazaya davetiyemi nasıl sorumsuzluk bir aksilik daha yaşansa... yoruma açık...
Devrilen aracın yanından geçen araçlar aracı vinçleme için çıktı belki fazla ama, niyet o idi ve araçlar ordan çıkarken devrilen araçta kimse yoktu insan gücüyle kaldıralım diyenlerde oldu tabi ama doğrusu vinçleme hiç bir insanın hayatı aracı kurtarmak için bilirsinizki riske atılmaz ve yönetimdeki abilerim de buna izin vermedi sonuç vinçleme yapıldı. sevgili anerkad sanırım size detayli bilgiler dahada gelmeye devam eder.

clandraz' Alıntı:
Kaza haberini alır almaz olay yerine ilk giden ler tecrübeli arkadaşlarımızdır her şey kontrol altında idi herkes ne yaptıgını biliyor orada olmayan ların bilip bilmeden yorum yapmalarını anlayanıyorum.

silin lütfen yorumlarımı...Yani kavgamı ediyoruz yoksa ciddi bir konuda fikirmi beyan ediyoruz.orada olmasamda videoda açık şekilde görünüyor.Kurtarma şekli destek konusunda birşey demedim farkındaysanız..

seçcuk aslında fazla değildi 2 araç winçleme için 2 araçda winclenen aracı s abitlemek içindi :smiley:) kısaca hepsi lazımdı

gezide 50 den fazla arac oldugunu dusunursek ne kadar mantikli hareket edilmis oldugu ortada :smiley:

anerkad' Alıntı:
silin lütfen yorumlarımı...Yani kavgamı ediyoruz yoksa ciddi bir konuda fikirmi beyan ediyoruz.orada olmasamda videoda açık şekilde görünüyor.Kurtarma şekli destek konusunda birşey demedim farkındaysanız..

Abicim hemen alınma yahu, yeri bilmediğin için sana tehlikeli gelmiş olabilir ama yer çok ters ve dar olduğu için orada aracı düzeltmek tek aracın işi değildi...
Kurtarma yapacak araçların da oradan başka geçecek yeri yoktu. İzlerken yanlış gelebilir ama yanlış hareketler yoktu, mecburi hareketler vardı.
Tekrar geçmiş olsun, umarım bir daha yaşamayız...

kaza ile ilgili olarak tek kelime söylemek istiyorum.lastik seçimi.güçlü araçlarda kenarı dişli olan lastik kullanıyorsanız kanal dışına çıkmanız mümkün.araç hazırlayan ustaların arazi deneyimi olması en başından bazı olası kazaların önüne geçebilir.araçlarımıza en azından yarım cage yaptırmakta şart.

anerkad' Alıntı:
Fazla yorum yapmak istemiyorum ama gösteri yapar gibi geçmişler yanından öncelik çıkanların sağlığı devrilen jepp in etrafının güvenliği alınmalı ve kurtarma işlemiydi .çıkarılması gereken ders bence bu..sadece 4 dk sonra geçişler yapılıyor

Sizinle Düzce gezisinde tanışmıştık. Çok saygı duyduğum baba-oğul olarak hafızamda kaldınız ve halaa da öyle. Fakat, bu gezinin organizasyon safhasından itibaren bir kaç olumsuz mesajınızı okudum. Tabiiki fikirlerinzde hürsünüz. Ancak kullandığınız üslup beni çok üzdü.
Evet, bir araç talihsiz bir şekilde devrildi. Karşı tarafa geçen ilk araçta ben de vardım. Biz karşıya geçmeden önce devrilan araçtaki arkadaşlarımız kendi imkanları ile dışarı çıkmışlardı, bunu biliyormusunuz. Sonradan çıkan araçlar, eğer o hızla çıkmasalar dı bir başka facia daha yaşanabilir di, çünkü rampanın zorluğunu bilmiyorsunuz. Yukarı çıkan araçların her biri işe yaradı, eğlenmek için oraya çıkan bir araç yoktu, bunu biliyormusunuz. Araçlar ile yukarı çıkan tüm arkadaşlarımız, offroada yıılarını vermiş tecrübeli insanlardı, ilk kez kampta piknik yapan insanlar değil, bunu biliyormuydunuz. Ve, orada ki herkesin tek bir amacı var dı, araca en az zararı vererek kurtarmak.
Niye bunları yazdım, aslında sizin şahsınıza değil, orada bulunan birisi olarak, kurtarma çalışmasında ki özveriyi ve arkadaşlarımızın döktüğü teri görünce, birilerinin kahvesini içerken izlediği videoda gördüklerine yaptığı acımasız yorumlar beni çok üzdü.
Saygılar...

arkadaşlar kaza için hepimize geçmiş olsun.ben blazer kullanıyorum ama ilk kez aklımdan jeep alsaydımı geçirdim resımlerı gordukten sonra :smiley:

yemek sonrası yürüyüş için o tarafa doğru yürümekteydim ve sanırım devrilme anından sonraki 30. saniyeleri civarında oradaydım. Bu tür hallerde tek vincin yetmeyeceği yada sorun çıkabileceği düşünülerek birden fazla vinç hazır bekler , Üstelik her vinçli aracı da sabit nokta olarak kullanmak üzere 2. bir araç eküri olur. Olay sonrası , olay mahallinde yapılan dikkate alınabilecek kadar yanlış bir uygulama yoktu.Araç geçişleri içinde diyebilirim ki o rampayı görenler hak verirler : salına salına çıkılmayacak biraz canlı girmeyi ve gazlamayı gerektiren bir rampa.

Bir de (şahsi görüşümdür) olayın ders alınacak, sürüş teknikleri gözlemlenecek yanları var eğitim videosu gibi , ancak sözkonusu aracın bu denli resim ve videolarla defalarca yayına verilmesini, aracın bu şekilde etiketlenmesini, ticari anlamda yaşatabileceği olumsuzluklardan ve araç sahibinin, yorumlarımız ve olayın bu yönde seyri hakkındaki düşünceleri konusunda bilgi sahibi olmadığımız için yanlış buluyorum

Kaza yapan aracın yanından geçen araçlar, kurtarmak için oradaydılar. Zaten rampayı çıkıp bir yere gidemezsiniz. Çünkü çıkış yok. Bunu bilmediğinizi farzediyorum. Bilseydiniz bu şekilde konuşmazdınız.
Ben dahil 3 yeterli araç yardım için oradaydık. Sizin deyiminizle gösteri yapmak için değil.
Selamlar.

hakan yayınladığın fotolar için eline emeğine sağlık fotolara baktıkca her yokuşu her kıvrımı tekrar yaşar gibi oldum (ben ünal )

hakan3005' Alıntı:
arkadaşlar kaza için hepimize geçmiş olsun.ben blazer kullanıyorum ama ilk kez aklımdan jeep alsaydımı geçirdim resımlerı gordukten sonra :smiley:

Araclari bizlerin kafasinda bir yerlere oturtan sey sekli, motoru falan degil, o aracla ilgili olarak bizlerin kafasindaki birikimlerdir. Bu bir cok sey icin gecerlidir. Zaten bu birikimleri yonlendirmek icin reklam yapilir. Buna moda tabirle imaj da diyebiliriz. JEEP markasi da boyle organizasyonlar ve boyle guzel insanlarla herkesin kafasindaki birikimlere yeni ve guzel seyler ekledi.

Baksaniza LR ci dostlar bile jeep leri arastiriyorlar. (Tabii bu arastirmalar neden LR ci olduklarini hatirlama seklinde neticelenecektir eminim.:smiley: )

:smiley:

aslında bu konu gercekden gereksiz yere gerildi anerkat abi diyorum yaşva büyüksünüz benden bu konu ile ilgili bilgileri yolunuz düşerse maslakda dükanıma gelip bi çayıı içerken konuşursak sanırım çok daha aydınlatıcı olur merak ettikleriniz öğrenmek istediklerinizide anlatırım size bilmiyorum ne marka araç kullanıyosunuz ama gelip jeeplerimizi görürseniz sanırım daha faydalı olacak size ki ordaki araçlar ardanınki olsun tuncayınki uğur abininki hepsi s ağlam yapılı araçlardır sanırım jeepleri iyi tanımamışsınız bu arada saydığım tüm arkadaşlar teçrübelidir umarım bu son nokta olur ben ünal

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,751
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.