Dünya Turu Yapmak Amaçlı, Sahibindenmcom'daki Ilanlar Için Yoruma Ihtiyacım Var

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barışözgür Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 104
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,818
değerli yaorumlar için teşekkürler

dünya turunu 2 sene bekleyelim derken bu arada araçla avrupa turu yapalım dedik;)
yaklaşık 60 gün sürecek 1.5 ay sonra çıkış planlanıyor.

şu an edindiğim izlenim def lerin türküye piyasası hiç uygun deil
o yüzden rotayı kamyonet pickuplara çevirdik

aşağıdaki ilan söylenenler doğruysa ilgi çekici sizler nedersiniz..?

2005 Nissan Rally Raid Rally Raid 4x4 36.750 TL Galeriden satılık ikinci el - 309451760

Araci bilemem ama rotayi pick up a cevirdiyseniz markada Nissan dusunuyorsaniz neden bu rakamlara hatta dahada altina manuel bir 4×4 navara almayi dusunmuyorsunuz? uzerine ilave neye ihtiyaciniz varsa cok kisa surede yaptirtirsiniz.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

defender olmayan dünya turu yarım kalmış dünya turudur.... sonra yeniden tamamlamak gerekebilir..... AMAN DİKKAT

Navara arazide 16lt/100km yakıtını da hesaba katmayı unutmayın.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gittiğiniz araziye, araçtaki donanıma, kullanım şekline v.s. takılmadan 16 lt dizel yakıtın doğru olduğunu varsaydığımızda Merak ettiğim için soruyorum.Navaranın yaktığı 16 lt dizel( yaklaşık 26 lt lpg veya 14 lt benzin) karşılığında dizel veya tüplü bir defender ne yakıyor.

ben uzun yolda 8-9 lt, şehir içi 11-12, arazide de 14-15 lt dizel yakıyorum.Şimdi defender yol farketmeksizin 11 lt yakıyorsa bu iyi birşey mi kötü mü anlamadım :smiley: ?

birde bu dediğim rakamlar otomatik için.Arkadaşa önerdiğim manueli tüm seçenekler için 1-1,5 litre altında yakar.

benzinliler de herşeyin iyi durumda oldğu varsayılırsa en iyi 10 en kötü 13 litre arası yakar daha çok yakanını gördüm az yakanını görmedim idda edenlerlede tekrardan denediğinde dediğim gibi 10 -13 litre olduğu çıkmıştır hep

Yahu aslan besleyen yemini düşünmez sözünü duymadınız mı hiç...

evdeki 3 aracın yediğini tek başına yiyor hala da vercem mi diye gözüme bakıyor baksana
20160612_135846.jpg

Araci bilemem ama rotayi pick up a cevirdiyseniz markada Nissan dusunuyorsaniz neden bu rakamlara hatta dahada altina manuel bir 4×4 navara almayi dusunmuyorsunuz? uzerine ilave neye ihtiyaciniz varsa cok kisa surede yaptirtirsiniz.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
km benim için önemli
ayrıca kazasız olması çok takmasamda kullanan kişinin dikkatli olduğunu gösterir.
genelde bu tipler aracada iyi bakar ve değişmesi gerekeni değişir vs.. benim kanaatiim böyle çünkü bnede böyleyim :smiley:

bu kriterde çok fazla seçenek kalmıyor malesef bne bulamadım enazından

Defender iyi güzelde hem çok pahalandı hem de uzun yolda fazla yorar bana kalırsa. Bence de 4x4 Pick-up alın, ben olsam Toyota Hilux alırdım.

Kaza olayı farklı bi konu kazasına bağlı bence. 1 haftada 3 kazaya karıştım artistin biri makas atıcam diye trafikte aynamı aldı. Kamyonetin biri tek yön yolda tersten gelip geçmeye çalışırken çamurluğumu aldı.Trafikte motorun biri makas atıcam diye tekeri tamponuma geldi devrildi. Hata bende olmasada ne kadar dikkatli olsamda kazaya olabiliyor.

km benim için önemli
ayrıca kazasız olması çok takmasamda kullanan kişinin dikkatli olduğunu gösterir.
genelde bu tipler aracada iyi bakar ve değişmesi gerekeni değişir vs.. benim kanaatiim böyle çünkü bnede böyleyim :smiley:

bu kriterde çok fazla seçenek kalmıyor malesef bne bulamadım enazından

Kesinlikle katılıyorum.Suanki aracımı bulmam tam 1 yılı buldu.Bu süre zarfında ilk elden diye 8.elde olan araçta denk geldi, sıfır kusur diye servise çektirip 10.000 tl masrafı çıkan araçta denk geldi.istanbuldan, nevşehire, malatyaya kadar çok ile gidip elim boş geri geldim.Sabırla bekledim ve aradım.Nihayet ilk elden, servis bakımlı, sıgara içilmemiş, nokta boyasız bir navara buldum.3-5 fazla verdim ama iyiki vermişim.Parçası oldukca pahalı.Aldığımdan beri sadece rutin yağ, su bakımı istedi.

Pick uplar maalesef ya taşaronlarda yada şantiyelerde, maden ocaklarında.Temizini bulmak bir hayli zor.Bulursanız3-5 ine bakmayın verin alın.Özellikle aydın, mugla ve antalya bolgesinde çok popüler.

Niyetli olursanız nerelerine baktırmak lazım , neyi kaç para masraf çıkartır bildiğim ne varsa paylaşmaya çalışırım.

Sent from my iPad using Tapatalk

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,914
Kayıtlı Üye Sayımız
166,688
Kaydolan Son Üyemiz
turansezer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR