Dünya Turu Yapmak Amaçlı, Sahibindenmcom'daki Ilanlar Için Yoruma Ihtiyacım Var

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barışözgür Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 104
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,332
Defender iyi güzelde hem çok pahalandı hem de uzun yolda fazla yorar bana kalırsa. Bence de 4x4 Pick-up alın, ben olsam Toyota Hilux alırdım.

Gezenbilirde çok hastası var.Bende burdan öğrendim o aracı.Saygı da duyuyorum fanatiklerine ama.Ülkemiz şartlarında yenisine güç yetmeyince 25 yaşında bir arabaya 5 yaşında bir pick up alınacak kadar para veripte, asfaltta traktör konforunu ben tercih edemiyorum.

Haa araziden çıkmam araç asfalt ı çok nadir görücek derseniz tüm yazdıklarımı unutun defender in alternatifi yok(muş) derim.

Pick up markasına gelince navara, amarok, l200, hillux hepsinin kendi içinde artı ve eksileri var. Tercih ve bütce meselesi bana göre

Sent from my iPad using Tapatalk

Etiketler
dünya turu
Kesinlikle katılıyorum.Suanki aracımı bulmam tam 1 yılı buldu.Bu süre zarfında ilk elden diye 8.elde olan araçta denk geldi, sıfır kusur diye servise çektirip 10.000 tl masrafı çıkan araçta denk geldi.istanbuldan, nevşehire, malatyaya kadar çok ile gidip elim boş geri geldim.Sabırla bekledim ve aradım.Nihayet ilk elden, servis bakımlı, sıgara içilmemiş, nokta boyasız bir navara buldum.3-5 fazla verdim ama iyiki vermişim.Parçası oldukca pahalı.Aldığımdan beri sadece rutin yağ, su bakımı istedi.

Pick uplar maalesef ya taşaronlarda yada şantiyelerde, maden ocaklarında.Temizini bulmak bir hayli zor.Bulursanız3-5 ine bakmayın verin alın.Özellikle aydın, mugla ve antalya bolgesinde çok popüler.

Niyetli olursanız nerelerine baktırmak lazım , neyi kaç para masraf çıkartır bildiğim ne varsa paylaşmaya çalışırım.

ilginiz için çok teşekkür ederim . alırken en çok neresi masraf açabilir nereye baktırmak lazım. ustasını bulursak aracın neresini sormak lazım ?
birde country skystar ve raali raidler hakkında ne düşünüyosunuz .?
fiyat olarak daha uygun çünkü

ilginiz için çok teşekkür ederim . alırken en çok neresi masraf açabilir nereye baktırmak lazım. ustasını bulursak aracın neresini sormak lazım ?
birde country skystar ve raali raidler hakkında ne düşünüyosunuz .?
fiyat olarak daha uygun çünkü

Skystar ve raider da olabilir ancak aracın yaşı arttıkca temiz bulmak maalesef zorlaşıyor.Birde üzerine teknoloji farkı gelince.Eger asfaltta binek araç konforuna yakın konfor beklentiniz varsa illaki daha yeni modelleri ve kasaları tercih ediyorsunuz.Yok arazide beni yolda bırakmasın konfor 2.planda diyorsanız hepsi olur:smiley:

Neresine bakmak lazım sorunuz için maalesef japon arabaları çok sağlam olmasına karşın sanayiye girince masrafları çok olabiliyor. Bu yüzden mümkün olan en temiz arabayı bulmaya çalışın.Genel motor durumu, şansımanı bence ilk bakılacak yerler.4x4 ise arazi ve agır arazisinin çalışması ön ve arka takımları, özellikle aracın altından bakıldığında bir usta arazi geçmişi hakkında fikir sahibi olabiliyor.

Bakımları zamanında yapılmış, hor kullanılmamış çok ağır arazide yorulmamış aracın kmsi ve boyasına bence takılmaya değmez.
Arabadır nerden ne arıza vereceği belli olmaz ama tedbirli olmak ihtimalleri ciddi azaltır

Örneğin kaportası pırıp pırıl olan bir araç bulmuştum.Altından 10.000tl masraf çıkmıştı:smiley:
Bence acele etmeden sabrediceillaki buluyorsunuz ama 3 eksiğine ama 3 fazlasına

japon iyidir hoştur ancak işletme maliyeti yüksektir japonun 4 aks yedek parça parasına defendere komple alt takım yapılıyor sıfırdan

Kafam karıştıki sormayın
Defender ilk seçenekti ama fiyatlar hiç uygun değil ve klima yok

Pickup daha çok konfor derken idamesi maddi olarak zor bir araç

Şu an kuş adasından çoruma suzuki vitara bakmaya gidiyorum

Bizim araçlar ne verirseniz onu alan araçlar. Seri3lerin fiyatları daha uygun ve bildiğim kadarıyla arazi vitesleri normal defenderdan daha verimli. Değişikliklerle defender görüntüsü elde etmek mümkün.

Kafam karıştıki sormayın
Defender ilk seçenekti ama fiyatlar hiç uygun değil ve klima yok

Pickup daha çok konfor derken idamesi maddi olarak zor bir araç

Şu an kuş adasından çoruma suzuki vitara bakmaya gidiyorum
Hocam hic kafani karistirma suzuki de olur.Konforlari hic kotu sayilmaz.Bir markaya takilipta illa bu olacak demeye gerek yok bana gore.Hesap ortada artisi eksisi her aracin bir cazibiyet yonu var.Defender da klima yok demisin.Beklentin konfor ise konfor adina cokbirsey bildigim kadar yok

Arazi mi al defender bitir isi, konfor mu al bir pick up gene bitir isi.Ikisinden biraz birazsa suzikide is gorur fazlasiyla.

Bende dahil marka takintilari sadece sana fikir versin.Ben defender i kullanan kadar bilemem.Ama bir baskasida pick up i benim kadar bilmiyordur.

Bizlere inanma ama kulak arkasida etme:smiley:

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:

Dünyayı gezen bir çok kişiyle tanıştım ama ne tesadüf ki hepsi Defender a biniyordu.

Belki de bende Defender a biniyorum diyedir. Algıda seçicilik yapıyorumdur bilmeden.

Önemli olan hayalinizin peşinden gidebilmek. Ha Defender ha Suzuki. Siz yaşadığınız an'a bakın.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bence klima sağlığa zararlı rahatlık veriyor fakat bir klima için defendera sırt çevrilmez bende senin gibi karar aşamasındayım araştırıyorum eğer klima illa olsun diyorsanız pajero, yada toyota alın fakat defender a göre biraz tuzlu bnlar bildiğim kadarı ile yarım yamalak bilgimle yedek parça konusunda defender daha mantıklı duruyor bilgisi olanlar yardımcı olursa seviniriz

bence klima sağlığa zararlı rahatlık veriyor fakat bir klima için defendera sırt çevrilmez bende senin gibi karar aşamasındayım araştırıyorum eğer klima illa olsun diyorsanız pajero, yada toyota alın fakat defender a göre biraz tuzlu bnlar bildiğim kadarı ile yarım yamalak bilgimle yedek parça konusunda defender daha mantıklı duruyor bilgisi olanlar yardımcı olursa seviniriz
bugün itibariyle daha önce ilanı verdiğim suzuki vitara aldım :smiley: ve satın alma aşamasından kurtuldum
defender bence kral fakat türkiye piyasası yüzünden nefret eettim dökülen kasalı araçlar bile bilmem ne kadar isteniyor....
burda linkini verdiğim bir defender o zaman 37500 isterken üzerine birşey koymadan ilanı 45000 tl ye çıkarmış arayan soran oldumu burdanda gider die
defender satışı bence genelde böyle sanırım

suzukiye geldiğimizdede benzer bir durum var ama bu kadar değl

ama sonuçta serbest piyasa bişey diyemezseniz

yalnız şunu çok net söyleyeceğim bugün öğlen sıcağında çorum ankara yaptım camlar açıkken ses çok aşırı rahatsız etmezken o sıcakta ortalama 80 km ile oluşan rüzgar beni rahatlatmadı.
sırf bu yüzden klimanın rahatlığından ötürü hiç hemde hiç başka bir araç almadığım içisn pişmanlık duymadım.

benim için doğru karar kesinlikle buydu.....
haa ama 91 model araç eksikler giderildikten sonra beni üzcekmi yarı yolda bırakacakmı avrupa Turunda görünce anlıcaz
umarım pişman olmam...

suzukiye geldiğimizdede benzer bir durum var ama bu kadar değl

ama sonuçta serbest piyasa bişey diyemezseniz

yalnız şunu çok net söyleyeceğim bugün öğlen sıcağında çorum ankara yaptım camlar açıkken ses çok aşırı rahatsız etmezken o sıcakta ortalama 80 km ile oluşan rüzgar beni rahatlatmadı.
sırf bu yüzden klimanın rahatlığından ötürü hiç hemde hiç başka bir araç almadığım içisn pişmanlık duymadım.

benim için doğru karar kesinlikle buydu.....
haa ama 91 model araç eksikler giderildikten sonra beni üzcekmi yarı yolda bırakacakmı avrupa Turunda görünce anlıcaz
umarım pişman olmam...
Hayırlı olsun kazasız belasız Güle güle kullanın

Gözünüz aydın. Kazasız belasız güzel günlerde kullanın.

Suzuki Avrupada da bilinen bir marka o yüzden sıkıntı olsa bile mutlaka çözümü olacaktır.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,652
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR