Arama sonuçlarınız

1. iscanthere

Vazgeçmenin Mümkün Olmadığı Donanım; Karavancının Baş Belası "Aküler"...

Ynt: Vazgeçmenin Mümkün Olmadığı Donanım; Karavancının Baş Belası "Aküler"... @BGRDRC Kesinlikle açı kritik öneme sahiptir. Türkiyenin sahip olduğu coğrafi konumları gereği solar paneller kesinklikle güney'e bakacak şekilde, Türkiye'nin kuzeyinde yatayla 30 derece, güneyinde ise 25 derece açı...

2. iscanthere

Ynt: Vazgeçmenin Mümkün Olmadığı Donanım; Karavancının Baş Belası "Aküler"... Tam olarak bende bu link i arıyordum :) en son bendeki pdfleri rapid e yükleyecektim paylaşmak adına, kurtardınız, teşekkürler :)
  3. iscanthere

Ynt: Vazgeçmenin Mümkün Olmadığı Donanım; Karavancının Baş Belası "Aküler"... Hüseyin Bey, Aynen dediğiniz gibi panel 24 V a regüle edildiğinde (ki kullandığımız şarj regülatörleri bu yüzden var) akım miktarı artacaktır. Ayrıca aylar mertebesinde Türkiye'nin bir çok ili için aylık bazda...

4. iscanthere

Ynt: Vazgeçmenin Mümkün Olmadığı Donanım; Karavancının Baş Belası "Aküler"... Merhabalar, Yazılanları okuyunca, voltaj, akım, zaman; dolayısı ile de bunların oluşturduğu kavramlar olan güç ve enerji konusunda bir kavram karmaşası yaşandığını gördüm. Elimden geldiğince, dilim döndüğünce...
  5. iscanthere

Tanışma Bölümü (Karavan)

Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan) sebiha hanım hatırlamaz mıyım hiç, tabii ki hatırladım, çok sevindim burada karşılaştığımıza :)

6. iscanthere

Tanışma Bölümü (Karavan)

Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan) sn. lukman ve hipokrat, çok teşekkür ederim, bu arada her yaşın ayrı bir keyfi olduğuna inananlardanım, sizler gibi önümüzdeki büyüklerin keyifli anılarını okuyarak böyle olduğuna kanaat getirdim, sizdende bu anlamda katkı koymanızı bekliyorum, en kısa zamanda...

7. iscanthere

Yaşam Aküsü 1

Ynt: Yaşam Aküsü 1 Hüseyin Bey, OPzS tip aküler yüksek akım ihtiyacına cevap verebildikleri için (örn: 2V 3000A lik aküler mevcut, 12 volt için kullandığınızda 6 tane 3000A lik aküyü seri bağladığınızı düşünün, mükemmel bir güç) dediğiniz gibi daha profosyonel sistemlerde kullanılmaktalar...
  8. iscanthere

Yaşam Aküsü 1

Ynt: Yaşam Aküsü 1 insel abi çok sevindim karşılaştığımıza, dünya küçük, keyifler ortak olupta teknoloji dünyayı ekranımıza taşıyınca daha da küçük :) sevgiler..
  9. iscanthere

Ynt: Vazgeçmenin Mümkün Olmadığı Donanım; Karavancının Baş Belası "Aküler"... Laurent Bey Merhabalar, hoşgeldiniz.. Bilginin paylaştıkça çoğalacağından yola çıkarak mutluluk duydum sizinle tanışmaktan. Saygı ve sevgilerle, iskender

10. iscanthere

Yaşam Aküsü 1

Ynt: Yaşam Aküsü 1 Burak Bey merhabalar, açıkçası çok kafa karıştırmak istemedeiğimden bahsetmeye çekinmiştim ama elimden geldiğince biraz daha detaylandırmaya çalışayım; Not: detaylarda boğulmak istemeyenler parantez içlerini atlayarak okuyabilir, parantezler ekstra açıklama içerir :)...

11. iscanthere

Yaşam Aküsü 1

Ynt: Yaşam Aküsü 1 Hüseyin Hocam Merhaba, Hocam bilgileriniz tabii ki sizi yanıltmıyor, aynen dediğiniz gibi ama benim kast ettiğim şuydu: daha profosyonel sistemlerin kurulumunda biz OPZs (kafa karıştırmak istemiyorum) tip dediğimiz düşük voltaj yüksek akım değerine sahip aküleri...
  12. iscanthere

Yaşam Aküsü 1

Ynt: Yaşam Aküsü 1 aküleri paralel bağlama konusunda daha önce yazılanlara ekleyebileceğim ince bir bilgi var: daha önce bahsedildiği gibi: paralel kolların dirençleri eş mutlak suretle eş olmalı, aksi halde bir kol devamlı daha fazla yük taşıyarak sistemin hızla ölmesine neden olur, bunun...

13. iscanthere

Tanışma Bölümü (Karavan)

Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan) Rifat Bey, Saim Bey, Bülent Bey ve Ümit Bey teşekkür ederim :)
  14. iscanthere

Yaşam Aküsü 1

Ynt: Yaşam Aküsü 1 burak bey benim forum geçmişim de henüz çok yeni, yazdığınız bilgilerin tamamı doğru, sadece teknik konularda birlikte fikir yürütmek çok keyifli, yüksek akımlı gel konusunda da dediğim gibi sizi bilgilendirmeye çalışacağım, bu arada mesleğinizin çok zor tarafları olduğunu...
  15. iscanthere

Yaşam Aküsü 1

Ynt: Yaşam Aküsü 1 Burak Bey merhaba, ne kadar kapasiteli bir aküye ihtiyaç duyacağınızı burda tecrübelerinden yola çıkarak sizi bilgilendirecekler olacaktır, bu konuda ben yorum yapabilecek bir tecrübeye sahip değilim, akü konusunda ise yüksek amperli akü bulmak mümkün, tam olarak ne kadar...

16. iscanthere

Yaşam Aküsü 1

Ynt: Yaşam Aküsü 1 insel abi önemli değil, bu arada bişey sorabilir miyim? mesaj sayım 20 nin altında olduğu için özelden soramadım, burda da konuyla alakasız olursa mod arkadaşlar silebilirler, siz vosvos sahibi olan ve zamanında bende vosvos hastasıyken (ki hala öle) mail grubundan...
  17. iscanthere

Yaşam Aküsü 1

Ynt: Yaşam Aküsü 1 Tamamdır hüseyin bey, her zaman yeni detaylar öğrenebildiğimiz için yanlış yapıyorsam en azından sonraki işlerde düzeltmek adına emin olmak istemiştim ki yanlış değilmiş :) teşekkür ederim, sevgiler, iyi akşamlar.
  18. iscanthere

Yaşam Aküsü 1

Ynt: Yaşam Aküsü 1 insel abi benimkisi hesap tabiiki, tecrübeler daha önce gelir, atilla abinin dediğiyle benimkinin ortasını bulabiliriz sanırım :)

19. iscanthere

Yaşam Aküsü 1

Ynt: Yaşam Aküsü 1 İnsel Abi Merhaba, bunun için bilmemiz gereken iki soru var sanırım: 1. vantilatörünüz kaç watt? (220 derken 220V AC anlamında kullandınız yanılmıyorsam, güç anlamında değil) 2. vantilatörünüzün günlük çalışma süresi takribi ne kadardır? ben kendimce verdiğim örnek...
  20. iscanthere

Yaşam Aküsü 1

Ynt: Yaşam Aküsü 1 Atilla abi merhaba, hesabı yaparken şu şekilde yapmamız gerekmez mi? yoksa yanlış mı düşünüyorum? 1 günde harcanan enerji saatten okundu, örn: 2.1kWh = 2100Wh Dediğiniz gibi güneşlenme süresi saptandı. (örn: izmir ili için Nisan ayı güneşlenme süresi: 8.03h) Bu sürede ben...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

SON KONULAR

Geri