Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2-3 yıl önce ücretli bir yer değildi burası dolayısıyla elektrik alınabilecek herhangi bir düzenek yoktu.şu anda da yoktur diye düşünüyorum. çadır kuranlar çoğunlukta idi ve 1-2 tane de karavan vardı. günübirlik pikniğe gelenler de mevcut. büfe market vs. de bulunmuyordu. birkaç tane çeşme...
2kw olan ile 5kw olan arasında çok az fiyat farkı var.
yazılı değerleri gerçekten veriyorlar mı acaba?
risk almamak için 5kw olan tercih edilebilir ancak 2kw daha mantıklı gibi.
5kw olanın fanı da büyük olacaktır ve elektriği daha çok tüketecektir diye düşünüyorum.
tabi daha kısa süreli...
buzdolaplarının kalkış anındaki elektrik talebi için kondansatör takan karavancılar vardı.
ilk deneyen de Doğan Böncü (doğan 124) olması lazım. forumda sabit konusu var.
bu dizel ısıtıcılar için de benzer bir uygulama düşünülebilir belki..
ben de düşünme aşamasındayım.
peki neden 5kw lık modeli tercih ettiniz? biraz fazla değil mi sizce.
evde elektrikli fanlı ısıtıcı kullanıyorum. çoğu kez küçük bir oda için 1. kademe yeterli geliyor. (1000w)
akü şarjı için çeki demiri taktırırken elektrikçiye bir hat çektirdim. bu hat karavan fişi içerisinde geri vites hattında. (ilerde belki lazım olur diye çektirdim)bu türden şarj işini de araştırıcam veya açacağım konuda buna da değinicem.
karavanı O2 olarak alacaktım ancak son anda O1 de karar...
ayrıntılı cevabın için teşekkür ederim.
anladığım kadarıyla, başlangıç olarak elektrikli cihazlarımın teknik değerlerini bir araya toplayıp gerekli enerji miktarımı belirlemem gerekiyor. bunları belirledikten sonra gerekli akü miktarı ve buna uygun şarj alternatifleri şekillenecektir.
enerji...
birkaç gün önce siteyi görür görmez hemen üye olmuştum.
site tasarımınızı çok beğendim.
inşallah aktif bir kullanıcısı olmayı düşünüyorum.
sitede yalnızca ücretli kampingler mi bulunacak?
örneğin bugün konusu vardı, ankarada sorgun göleti var. ücretli değildi ben gittiğimde.
dağın başında ancak...
araç aküsünü kullanmayacağım zaten. karavanın kendi aküsü var. ben sizin tabirinizle bu iri pili, karavan aküsü zayıflarsa webastoyu çalıştırmak için yedekte tutabilir miyim diye düşünmüştüm. amaç yalnızca bir gece için webastoyu çalıştıracak kadar yedekte küçük bir akü bulundurmak.
çok teşekkür ederim. yeni yılda senden de artık bir karavan haberi bekliyoruz.
12V çakmak girişleri pek o kadar güçlü değiller bildiğim kadarıyla.
enerji yetmeyecektir veya aracı baya bir uzun çalıştırmak gerekir ki su ısınsın.
12V bardak tipi su ısıtıcılar bile suyu pek ısıtamıyorlar sanırım...
bu cihazların elektrik tüketimleri nasıldır peki.
aküyü 12V buzdolabı ve dizel ısıtıcı için kullanmayı düşünüyorum. akü zayıflarsa soğukta kalmaktan korkuyorum. çocuklar var çünkü..
akülü çocuk arabalarının küçük aküleri var. 12V 7ah var bir tane evde. bunu yedekte tutsam.
karavan aküsü bittiği...
Hayırlı olsun Yücel Bey. Takipteyiz.
Bu arada Gölbaşında Beynam Ormanları var. Biliyorsunuzdur.
Çok güzel yetişmiş ağaçları var. Su ve tuvalet olmadığı için çok kalabalık olmuyor.
1-2 günlük kamp kurup kafa dinlemek için uygun bir yer gibi ne dersiniz?
karavana yapmayı düşündüğüm eklemeler..
buzdolabı:
karavanda 220V bir buzdolabı var ve inverter yok. ancak 220V bulabilirseniz buzdolabını çalıştırabiliyorsunuz. elimde bulunan otobüs tipi 12V bir dolabın kompresörünü söktürüp karavandaki dolaba taktırmayı düşünüyorum. eğer yapılabilirse süper...
teşekkür ederim
biz baz halini aldık. ön cam ücretli idi. veya ısıtıcı vs. ekstra hiçbirşey almadık. bu nedenle uygun oldu.
imkan oldukça eksikleri tamamlamaya çalışıcaz.
karavan 750 kg sınırında. araç 1.5 dci 105 bg 260nm tork ve 1500 kg. towcar sitesinde araç ve karavan uyumlu görünüyor...