İki gün önce önce oradaydım,
Ayaş merkezden üç beş bir şey alırım diye Ayaş-Güdül-Sorgun yaptım ki ilk hata burada. Güdül devlet yolu zaten o kadar bakımsız kötü ki üstüne Güdül'den sonra Yeşilöz köyü-Sorgun köyü arasında kalan yol bildiğin offroad için tasarlanmış. Araç Boxer; benim için hayrı aracı ve dolaysıyla karavanı bu yolda denemiş oldum. Balatalardan kokuyu getirdik. Motor freni yapsam da yetmiyordu ara ara. Köy yolu ne kadar kötü olabilir dememek lazım. Bu tarafı kullananlar Yeşilöz-Sorgun arası aman dikkat. (Binek otolar için yazmıyorum tabii). Aşırı sıcak yoktu ama asvalt erimiş, ekipler ara ara toprak atmiş eriyen yerlere. (-Sevene- Aslında manzara ve sürüş açısından çok güzel tabii otomobil ile, manzara, rampalar , virajlar v.s...--- Yeşilöz-Sorgun arası---)
İlk defa gittiğim için Google Haritalar abimiz (bende de hata var) bizi göletin kısıyına götürdü. Ama tabiat parkının karşısına düştü. Yol Sorgun köyü > Sorgun Yaylası > Sorgun Tabiat Parkı olarak gidilirse asvalt. Ancak yanlışlıkla benim gibi yayladan sonra, yol ikiye ayrılıyor. Ben sağdan gittim naviye uydum, toprağa düştük. Toprakta sıkıntı yok ama yağışlardan dolayı oluklar oluşmuş, karavanın dolapları sanki aşağıda inecek. O cinsten çukurlar ve oluklar oluşmuş.
Bu arada illa tabiat parkına girmeniz gerekmiyor. Bahsettiğim bozuk toprak yoldan dan gidilerek parka ait olmayan gölete sıfır ya da nazır bir yerde de kamp yaparsın. Milli park sadece göletin belli bir kıyısına hakim.
Gölet çok güzel. Dağın başında. Günübirlik piknik için değmez. Basıp Abant'a dahi gidelebilinir : ) bunun için.
Karavan ve çadır için çok uygun. Çadır için hele ki bence çok daha güzel. Parkın içindeki yollar toprak olduğu için yağışlardan dolayı burada da çökmeler ve oluklar mevcut.
Aracı göle sıfıra yakın park edeyim derken sağ ön teker çukura girdi elektrikli kayar basamağın korumasını ezdim. Çukurdan çıkmak içinde ikinci kez ezdim : ). Allah'tan alet edevat vardı. Komple çıkardım yamulan yerleri ezdim çalıştırdım tekrar.
WC'ler temiz. Ancak suyu akmıyor. Görevli abimiz sabahları temizliyordu Kışın borular patlamış. Ancak dışardaki sular çalışır haldeler. WC içinde 5 lt suları dolduruyor görevli abimiz. Yani koca belediye madem işletme sende tesisatı neden yapmazsın. Girişe koy 5/10 tl ayak bastı ücreti karşıla masfrafları. Çadır ya da karavanlar için özel bir teçhizat yok. Elektrik v.b .. gibi.
Su temiz ama içmedim. Sorgun köy girişinde (Yeşilöz tarafından gelince) çeşmeler mevcut. Suyun içilebilir ve güzel olduğunu söylemişlerdi. Damacanaya koydum hemen. Köy içinde de çeşme var. Parkın içinde gözlemeci ablaların karşında da mevcut. Gözlemeci ablalarda semaver, mangal kömürü, odun v.s var. Çay bitmiş ricâ ettim ücreti karşışında çay bile alabildim.
Bulunduğum süre boyunca TYT / AYT ve yağış uyarılarından dolayı belki de çok bi kalabalık yoktu ortada.
Bu arada parkın işletmesini Ankara B. Belediyesi sağlıyor hâlâ. Güvenlik var ilgili. Kamp için illa Çevre Koruma Daire Bşk aramanız ve izin almanız gerekli dediler. Dedim dağın başına geldik ne ara izin alabilirim. Toplam 50'ye yakın aramadan sonra cevap vermedikleri için güvenlikçiye ad ve tel yazdırarak çözdük.
Temmuz itibariyle yasaklar sona erecek belki sistem değişir.
Dönerken geldiğim yolu tabii ki kullanmadım. Tamamen asvalt olan Sorgun > >>>Ara köyler>>>Çeltikçi > Çeltikçi Gişeler > Ankara otobandan giderek rahat ettim.
Ancak Sorgun > Çeltikçi arasında da ciddi dar ve aşırı viraj/rampa>aşağı/yukarı mevcut. Köy yollarını büyükşehir asvalt atmış ama dar. Gece acil işim çıktığı için zifiri karanlıkta dar yollar az biraz bunaltı. Gündüz yol gitmenizde fayda var. Bu ara için.
Son olarak otobandan gidin : D